Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби навистина делува подло,но немам такви намери, несакам никого да го навредам..но ако ти можеш да си дозволиш да го вреѓаш цел христијански род, тогаш мораш да ги издржиш и овие карактеристики за А.Кроули..јас неможам да тврдам дека се вистини но никаде освен неговите приврзаници, значи не најдов за него некое убаво мислење.

Јас најдов. Јас можам да издржам тоа што ти зборуваш нешто што во истото пак не си сигурна, но за жал тоа не се каректеристики на Кроули. Сцени кој ги гледаш во дизни цртаните не мораш да ги пишуваш на форум! ,,Можеби делувам подло, но тоа не е така" ова е изјава како кога ќе го фатиш маж со друга, а тој вели ,,не е тоа што мислиш" во шпанските серии!

Можеби навистина делува подло,но немам такви намери, несакам никого да го навредам..но ако ти можеш да си дозволиш да го вреѓаш цел христијански род, тогаш мораш да ги издржиш и овие карактеристики за А.Кроули..јас неможам да тврдам дека се вистини но никаде освен неговите приврзаници, значи не најдов за него некое убаво мислење.
Христијански род не постои и е бесцелна кованица.
За Кроули како човек, како магичар, како поет, како пророк може да му пресудиш каков бил само ако ги знаеш неговите размисли во врска со соодветна тема опфатена преку функцијата која ја извршувал.
И ние не правиме сончев светол лик без нефостатоци како човек, како што правеа старо еонските школи во врска со нивниот сончев лик, Исус.

Христијански род не постои и е бесцелна кованица.

Хепта,

имајќи во предвид дека Телемитите користат безумно-извртено поимање на нештата во Светот, нема да ме чуди ако кажеш дека и самиот не постоиш...:pos:

Алистер Кроули бил многу нешта и направил многу работи, но бил многу јасен и прецизен дека секој треба да биде уникатен и единствен а не слепо да следи нечиј пример. Читај:

I admit that my visions can never mean to other men as much as they do to me. I do not regret this. All I ask is that my results should convince seekers after truth that there is beyond doubt something worth while seeking, attainable by methods more or less like mine. I do not want to father a flock, to be the fetish of fools and fanatics, or the founder of a faith whose followers are content to echo my opinions. I want each man to cut his own way through the jungle.

The Confessions of Aleister Crowley, Ch. 66

Бегајте! Вие потсмевачи; иако се смеете во моја чест нема да се смеете долго: тогаш кога сте тажни знајте дека сум ве напуштил.

Тешко вам, преситени сега, оти ќе огладните! Тешко вам што се смеете сега, зашто ќе заридате и ќе заплачете! (Лука 6:25)

Тој што е праведен и ќе остане праведен; тој што е гнасен и ќе остане гнасен.
Да! не верувајте во промена: ќе бидете тоа што сте, а не друго.

Она што било, пак ќе биде, и она што се правело, пак ќе се прави – нема ништо ново под сонцето.
Иако за нешто се рече: „Види, ете, тоа е ново”; но тоа веќе било во текот на вековите, што биле пред нас. (Проповедник 1:9-10)

Затоа кралевите на земјата ќе бидат Кралеви засекогаш: робовите ќе служат.

Ете, затоа, Ездра, за празните - празно, а за полните - полно. (3 Eздра 7:25)

Тешко вам, преситени сега, оти ќе огладните! Тешко вам што се смеете сега, зашто ќе заридате и ќе заплачете! (Лука 6:25)

Она што било, пак ќе биде, и она што се правело, пак ќе се прави – нема ништо ново под сонцето.
Иако за нешто се рече: „Види, ете, тоа е ново”; но тоа веќе било во текот на вековите, што биле пред нас. (Проповедник 1:9-10)

Ете, затоа, Ездра, за празните - празно, а за полните - полно. (3 Eздра 7:25)
Тебе, кој сеуште скиташ во Дворот на Профаните сеуште не можеме да ти откриеме се; но лесно ќе разбереш дека светските религии се само симболи и превези на Апсолутната Вистина. Исто како и философиите. За посветеникот, кој сиве овие работи ги гледа одозгора, не постои потреба за избор меѓу Буда и Мухамед, меѓу Атеизам и Теизам.

Liber X

Имајќи предвид дека немаш никакви допирни точки со философијата на Телема, освен тука од форумов, не ме чудат овие твои старо-еонски размисли за работи кои ја критикуваат твојата религија како недостојна да го поведе светот кон подобро.
Не може да се очекува друг муабет од тебе во врска со Телема и новиот еон.
Те разбирам...

Но, наместо да зборуваш преку својата омраза за работи кои не ги разбирашм, вусшнот работи за кои не ни знаеш, а во плиток обид да ни кажеш дека православното христијанство најубаво го гледа светот, потсети се каде беше жената во однос на мажот во вашиот еон, каде што само маж и ништо друго може да биде највисоко!

Жената е третирана како неспособна глупача да води литургија или да е глава на црквата, а ти сега се дрзнуваш да ми зборуваш како други учења имале безумно-извртен поглед кон светот?
Ајде, ајде, гледај си го христијанството и моли се да имате барем по една жена на секои 11 мажи во овој еон!

Прво научете ја моќта на жената која ја заборавивте од претходниот еон, па потоа изменете се и бујрум, добре дојдовте во новиот еон!

Мислам дека е редно да се дозволи жената да биде повеќе од мажот, посебно ако мажот(главата) е килав!
Нели е така најдобро?

Жената е третирана како неспособна глупача да води литургија или да е глава на црквата, а ти сега се дрзнуваш да ми зборуваш како други учења имале безумно-извртен поглед кон светот?

Eva Brunne, who was made the world’s first openly lesbian bishop by the church of Sweden in 2009, and has a young son with her wife and fellow lesbian priest Gunilla Linden, made the suggestion to make those of other faiths more welcome.

The Bishop of Stockholm has proposed a church in her diocese remove all signs of the cross and put down markings showing the direction to Mecca for the benefit of Muslim worshippers.

World's First Lesbian Bishop Calls for Church to Remove Crosses

Прво научете ја моќта на жената која ја заборавивте од претходниот еон, па потоа изменете се и бујрум, добре дојдовте во новиот еон!
Мислам дека е редно да се дозволи жената да биде повеќе од мажот, посебно ако мажот(главата) е килав!

Mислиш на светлите примери Аngela Welcome Rapefugees и на Henriette eine Armlänge voraus

Нели е така најдобро?

Naјдобро за кого? За воспоставување еврапски вредности, шеријатски енклави и no-go зони на тлото на Европа?

Примериве се за да покажеш дека Жената е неспособна глупачка за да води литургија или да е глава на црквата?

И јас истото го реков, дека христијанството ќе најде милион причини во своето писмо толкувано и претолкувано со цел жената да не биде иста со мажот. Дури и месијата кој што даваше иницијација во стариот еон е маж. Син е тој. Никако ќерка на богот. ;)

А жената не да е иста, жената може да поднесе и повеќе од мажот, но кому му го кажувам тоа?
Нормално, не само на следбениците на стариот еон, ами и на другите!

„Секој маж и секоја жена е ѕвезда.“
--- Liber AL vel Legis, I:3

И тука никој ништо неможе да промени повеќе.
Погледни го Законот на Телема и види ја Жената рамо до рамо со Мажот!
И во животот, и во смртта. И во профаното и во најсветото!
Погледни каде е Жената во новиот еон и каде се одат жените надминувајќи многу „способни“ мажи.

Ме прашуваш и сам реторички си одговараш, но погрешно.
Забораваш со кој разговараш и каде припаѓаш и од каде доаѓаш.

Најдобро е за Човештвото, младичу. ЧОВЕШТВОТО ПРЕД СЕ, а потоа боговите и ритуалите и учењата кон подобро :)
Без човештво, нема богови и обратно!

Тоа може да го најдеш дури и кај евреите и нивниот закон, од каде дојде кулминацијата на стариот еон преку христијанството, поправено преку исламот за да издржи до крајот стариот еон.

Последно уредено:
Крстот како симбол е новотарија во христијанството, најмалце 2 века после исус почна тук тау да се користи, а помасовно се воведе дури во четврти век
Не е нешо заповедано од госпот или оставено во аманет од првите христијани или самио исус, бог да го прости

Имајќи предвид дека немаш никакви допирни точки со философијата на Телема,

...воопшто не ми е проблем да ја препознаам Телемата како онаа прастара Едемска лага од старата змија: „...ќе бидете како богови...„.[DOUBLEPOST=1465256379][/DOUBLEPOST]
потсети се каде беше жената во однос на мажот во вашиот еон, каде што само маж и ништо друго може да биде највисоко!

Беше, и треба да е, на местото и во улогата кои сам Бог и‘ ги одреди(л) на жената.[DOUBLEPOST=1465256667][/DOUBLEPOST]
Жената е третирана како неспособна глупача да води литургија или да е глава на црквата,

Мажот е глава на жената, а Христос Е глава и на мажот и на Црквата. Таман...[DOUBLEPOST=1465256800][/DOUBLEPOST]
Прво научете ја моќта на жената

Доволно е да вклучам ТВ и „моќта„ станува очигледна...во сета извртена смисла.[DOUBLEPOST=1465256901][/DOUBLEPOST]
Нели е така најдобро?

Штом тоа го вели Телемит, тоа мора да биде...погрешно, безумно и скрос на скрос извртено.

Последно уредено:
Психијатарот резервирај си го за тебе, полн си со фрустрации, заблуди, погрешни заклучоци и клевети.
Првин тврдеше дека сме практикувале жртвување и секс ритуали посветени на демонот Хоронзон, што е трагикомично од проста причина што истиот е синоним за незнаење, конфузност и себичност...."

Дали ги читаше моите одговори? Дали виде дека линкот што ти го дадов не е мое мислење туку е од Википедија базирано на докази од повеќе извори. Еве го по трет пат. Читај, размисли па тогаш напиши.

Пази линкот.

https://en.wikipedia.org/wiki/Aleister_Crowley

И сега исечок од текстот за Алистер.

Algeria and the Rites of Eleusis: 1909–11

In November 1909, Crowley and Neuburg travelled to Algeria, touring the desert from El Arba to Aumale, Bou Saâda, and then Dā'leh Addin, with Crowley reciting the Quran on a daily basis. During the trip he invoked the thirty aethyrs of Enochian magic, with Neuburg recording the results, later published in The Equinox as The Vision and the Voice. Following a mountaintop sex magic ritual, Crowley also performed an invocation to the demon Choronzon involving blood sacrifice, considering the results to be a watershed in his magical career.[96]

Еве каде пишува како го читал Куранот и го рецетирал секој ден. И потоа продолжува со сите магиски, сатански и којзнае какви не ритуали. Еве тие пишуваат базирано на документи и факти. Незнам дали толку многу ви го ипрале мозокот што не можете едно обично четиво со докази да го прочитате и разберете.
[DOUBLEPOST=1465257657][/DOUBLEPOST]
Крстот како симбол е новотарија во христијанството, најмалце 2 века после исус почна тук тау да се користи, а помасовно се воведе дури во четврти век
Не е нешо заповедано од госпот или оставено во аманет од првите христијани или самио исус, бог да го прости

Од дома те знаат дека пишуваш вакви глупости или се криеш и не им кажуваш?

За да не се повторувам и да се прераскажувам, бидејќи веќе реков:

... христијанството ќе најде милион причини во своето писмо толкувано и претолкувано со цел жената да не биде иста со мажот. Дури и месијата кој што даваше иницијација во стариот еон е маж. Син е тој. Никако ќерка на богот. ;)

Бесцелно се бараат шеријатски закони и христијански догми во кои се дава закон каде и е местото на жената. Тоа е навреда кон човештвото.
Пред да ја споредувате жената каква е, видете се вие какви сте во однос на жената, па потоа другото...

Мило ми е што почна да читаш по малку. За разлика од предходно каде што зборуваше на памет, друго е. Уште по мило ми е што гледам дека случки како силувања и педофилија те гневат и ти се горзни. Имало надеж за тебе и покрај тоа што изнапиша еден тон глупости. :)

Точно така древните Египетски Божества! Ќе беше во ред да му обрнеше внимание на овој текст.

Телемитската доктрина ги смета божествата на различните култури и религии за отелотворување на специфични божествени, архетипски и космички сили. Разните религии на човештвото се темелат на универзалната вистина и студиите по компаративна религија се важни за повеќето Телемити.

Не, јас лично не верувам во никаков Бог, но не ја исклучувам можноста за постоење на Боженственото во секој од нас! Истата таа боженственот можам да ја познавам онолку колку што ја имам искусено во својот живот на Земјата. А филозофии би можел да ти зборувам еден куп, ама не сум од тие јас што велат едно, а прават друго! :)

П.С. би те замолил да не го споменуваш О.Т.О во сооднос со мене, затоа што јас не сум член на Редот. Можеме да дискутираме за Телема, христијанство, атеизам и слично, но за О.Т.О со мене не! :)

Ти не веруваш во Бог но не ја ислучуваш можноста за постоење на Боженственост во секој од нас. Леле мори мајко. Како сите Алистер да ве правел, извини но неможев да се воздржам од овој апсурд.

Па Божественост доаѓа од Бог. Ако нема Бог нема ни Боженственост. Оваа Телемава (Изменето од Модератор) ви го уништила толку мозокот што ги мешате помите на зборовите. Тоа е исто како да кажеш Јас не верувам во Брич ама не ја ислучувам можноста што на секој му е Избричена брадата и главата.

Уште малку и ти ќе станеш иницијант. Се гледа дека имаш потенцијал.[DOUBLEPOST=1465259313][/DOUBLEPOST]
За да не се повторувам и да се прераскажувам, бидејќи веќе реков:

... христијанството ќе најде милион причини во своето писмо толкувано и претолкувано со цел жената да не биде иста со мажот. Дури и месијата кој што даваше иницијација во стариот еон е маж. Син е тој. Никако ќерка на богот. ;)

Бесцелно се бараат шеријатски закони и христијански догми во кои се дава закон каде и е местото на жената. Тоа е навреда кон човештвото.
Пред да ја споредувате жената каква е, видете се вие какви сте во однос на жената, па потоа другото...

Изменето од модератор.... Телемата од 21 век и доктрината што ќе го погуби човештвото. Жената е една од најсветлите фигури во Христијанството, олицетворена во ликот на Богородица. Жената и ја смачка главата на змијата(сатаната).

„Добра“ утеха за жената од учењата на стариот еон. Ако прифати да биде муслиманка или христијанка, нормално.

Законот на Телема (Волја) на грчки е закон на Новиот еон, нова повелба за човештвото за да ги надмине разликите изградени во минатиот еон (изградени врз база на религиозно-политички доктрини)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom