Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ти се читаш себе си?! И после јас сум имал конфузни мисли! Значи ти кажувам дека тој текст нема врска со реалноста, дека е лага, ти ме прашуваш зошто сум ја продал душата на ѓаволот?! Што е проблемот со тебе? Не пишувам кинески! Да принесуваш жртви на хоронзон е подеднакво апсурдно и смешно како христијанин да принесува жртви на алах!
Нема никакви жртвувања, нема никакви оргии, нема ништо од ѓубрето што си го постирал!
Тврдам затоа што лично сум бил дел од ритуали на иницијација, гностички миси, работилници, ритуали на пентаграм....сум бил офицер во повеќе иницијации и одговорно тврдам и без проблем можам да се заколнам во се што ми е мило и што ми значи во животот дека тие гнасни клевети се лага!

Па на кого му ги правиш тие ритуали? Кое е Битието на кого му се наменети? Ајде го чекам твојот одговор?

Па на кого му ги правиш тие ритуали? Кое е Битието на кого му се наменети? Ајде го чекам твојот одговор?
Тие ритуали се дел од праксата на магичарот чија цел е да ја открие својата чиста вистинска волја. Значи не се наменети да се обожава некое битие што е одвоен ентитет од мене, туку е метода преку која се проширува свеста и се достигнува ниво на Разбирање и Осознавање.
Кликни на линкот што ти го постирав, ќе видиш дека концептот во Телемата е сосем различен од класичните религии. Хоронзон е синоним за конфузија, незнаење и себичност, а не битие на кое некој би му посветувал ритуали и жртви! Тоа е подеднакво апсурдно како некој да тврди дека на христијанска литургија се обожава луцифер.
Кликај:
Целиот текст може да го прочиташ на нашата официјална веб страна: Link

Не знам како ја сфаќаш ти љубовта, за мене љубов е да сакаш некого безусловно и да го прифатиш таков каков што е, да не го менуваш, бидејќи ако го менуваш значи дека сакаш само да го приспособиш да живее онака како што живееш ти според твоето убедување. :)

Се надевам дека ги имаш прочитано и овие стихови од стариот завет?!

Ако би маж легнал со маж како што лежи со жена, и двајцата би починиле одвратно дело. Нека бидат убиени и нивната крв нека падне на нив.

Ех, Боже мој! :)

Па кого убедуваш ти тука сега? Го цитираш Алистер, се базираш на неговата доктрина, зборуваш за твојот начин на размислување базирано од некоја Телеграма или Телема, го осудуваш и му се потсмеваш на Бог и Христијанството. Кој овде наметнува мислење? Кој овде зборува дека Христијанството е зло а вие ќе смените се и вашата доктрина е вистинската.

Вие сте за жал луѓе изгубени во еден лош култ и само Бог знае до каде ќе терате. Убаво заврши со зборовите но требаше да додадеш.

Ех, Боже мој, помогни ми зашто незнам што правам.

Па кого убедуваш ти тука сега? Го цитираш Алистер, се базираш на неговата доктрина, зборуваш за твојот начин на размислување базирано од некоја Телеграма или Телема, го осудуваш и му се потсмеваш на Бог и Христијанството. Кој овде наметнува мислење? Кој овде зборува дека Христијанството е зло а вие ќе смените се и вашата доктрина е вистинската.

Вие сте за жал луѓе изгубени во еден лош култ и само Бог знае до каде ќе терате. Убаво заврши со зборовите но требаше да додадеш.

Ех, Боже мој, помогни ми зашто незнам што правам.

Јас точно знам што правам туку мене ти ми оставаш впечаток дека го храниш Хоронзон сега, ако воопшто прочита што значи тоа! Јас не убедувам никого во ништо, но ти си тој што кажа зборови како бисексуалец и слично само за да ги залепиш како етикета на некого, а при тоа навистина не знаеш ништо за него, не си прочитал ниту едно негово дело во кое што за разлика од твоето нема каменување на хомосексуалци, потчинување на жени и уште кој знае каква не друга грозотија! Јас само постирав цитат од Кроули кој е вистинит, а ти се повеќе и повеќе тоа го докажуваш. Нема место за смеа во вашите религии, само страдање и страв има, темнина, контрола!

За кој Бог зборуваш човече? Не познавам јас никаков Бог освен човекот! Нема Бог, гледаш?! Човекот е единственото свесно суштество на Земјата.

Homo est Deus, Deus est Homo! :)[DOUBLEPOST=1465084556][/DOUBLEPOST],,Ех, Боже мој, помогни ми зашто незнам што правам."

Како да барам прочка од некого кој ,,се јавил" на оној што го напишал тоа во негово име за хомосексуалците дека треба да бидат каменувани, а дека жената треба да му биде послушна и потчинета на мажот? Зарем можам да паднам на толку ниско ниво и да се сметам за гнида пред некој си измислен лик обожаван од оние кој тежнеат кон контрола на човечкиот род. Во негово име беа убиени и тоа живи запалени и обесени премногу луѓе и ден денес исто така луѓето се судени од некој што имат прочитано само една книга - библијата, поради својата сексуална ориентација, начин на кој што тие си го живеат животот и изборот за кој што имаат тотално право од природата своја! Еј човече, какви христијани сум запознавал без морал кој се кријат позади сите тие сликички со Исус не си свесен, не знам зошто воопштосе осмелуваш ти мене молитви да ми наметнуваш, или имаш одвише време или го имаш скоро гледано ,,невозможна мисија" едно од овие две мора да е! :D

Последно уредено од модератор:
Тие ритуали се дел од праксата на магичарот чија цел е да ја открие својата чиста вистинска волја. Значи не се наменети да се обожава некое битие што е одвоен ентитет од мене, туку е метода преку која се проширува свеста и се достигнува ниво на Разбирање и Осознавање.
Кликни на линкот што ти го постирав, ќе видиш дека концептот во Телемата е сосем различен од класичните религии. Хоронзон е синоним за конфузија, незнаење и себичност, а не битие на кое некој би му посветувал ритуали и жртви! Тоа е подеднакво апсурдно како некој да тврди дека на христијанска литургија се обожава луцифер.
Кликај:

Од тоа што го прочитав е ужас. Види само каде води ова ваша погубна доктрина.
Цитирам:
Во Книгата на Законот, божествените Принципи се претставени со тројството на древните Египетски Божества: Нуит, Божицата на Бесконечниот Простор; Хадит, Крилестата Змија на Светлината; и Ра Хоор Куит (Хорус), Сокологлавиот Соларен Господ на Космосот.

Имитација на Христијанското тројство од страна на Сатаната преку божествата на Египетската цивилизација. Колку сака Сатаната да биде како Бог тоа е страшно. Значи божествените принципи ви се претставени од овие божества. Ете гледаш дека ритуалите се сепак наменети некому. Одиме понатаму.

Цитирам:
Според Телемитската доктрина искажувањето на божествениот закон во Еонот на Хорус е „Прави што ти е волја“. Овој „Закон на Телема“ како што е наречен не треба да се сфати како дозвола да се спроведува секоја моментална желба, туку како должност да се открие Вистинската Волја или вистинската цел во животот и таа да се исполни;

Леле мори мајко што е ова. Прави што ти е волја. Ако ова стане универзален закон дали си свесен колку ненормални ќе почнат да си ги задоволуваат своите болни фантазии. Тоа е неговата Вистинска волја или вистинска цел во животот. Погледни како тоа го дозволувате:

Цитирам:
Според Телемата секоја акција што не е насочена кон откривање и извршување на Вистинската Волја е „црна магија“. Тоа го вклучува и мешањето во законското право на другата индивидуа да ја открива и спроведува својата Вистинска Волја.

Значи ако некој ја спроведува својата Вистинска Волја да силува а ти му се мешаш тогаш тоа е црна магија. Значи не треба да му се мешаш во неговото законско право да ја открива и спроведува својата БОЛНА Вистинска волја.

Ти препорачувам психијатар под хитно а потоа да си најдеш добар свештеник и брат да се спасиш од ова. Искрено ти го кажувам пред да ни отидеш за секогаш. Јас ти стојам на располагање за помош.

Не знам зошто не одиш да спиеш, 12 часот е ... доаѓаш и зборуваш невистини пред спиење.

Твојот брат по вера вели дека не го знам христијанството со цел да ме дискредитира, и за да ни покаже сигурно како само обичен верник кој што верува само и ништо поеќе, го знае најубо христијанскиот закон... не реков јас такво нешто ... :facepalm:
Јас реков „Но го знам“... ;)

Читај повнимателно нареден пат...

Еве, читам повнимателно: велиш дека го знаеш рисјанството (моја грешка: не е „не„ туку „но„), ама ајде, од кај знаеш дека свештенството шири омраза? Ето, јас сум 15 г. во Црквата и од ниту еден свештеник немам слушнато таква проповед.

Ќе можеш да посочиш кај си видел такво ширење омраза?...

Цитирам:
Во Книгата на Законот, божествените Принципи се претставени со тројството на древните Египетски Божества: Нуит, Божицата на Бесконечниот Простор; Хадит, Крилестата Змија на Светлината; и Ра Хоор Куит (Хорус), Сокологлавиот Соларен Господ на Космосот.

Имитација на Христијанското тројство од страна на Сатаната преку божествата на Египетската цивилизација. Колку сака Сатаната да биде како Бог тоа е страшно. Значи божествените принципи ви се претставени од овие божества. Ете гледаш дека ритуалите се сепак наменети некому. Одиме понатаму.

Цитирам:
Според Телемитската доктрина искажувањето на божествениот закон во Еонот на Хорус е „Прави што ти е волја“. Овој „Закон на Телема“ како што е наречен не треба да се сфати како дозвола да се спроведува секоја моментална желба, туку како должност да се открие Вистинската Волја или вистинската цел во животот и таа да се исполни;

Леле мори мајко што е ова. Прави што ти е волја. Ако ова стане универзален закон дали си свесен колку ненормални ќе почнат да си ги задоволуваат своите болни фантазии. Тоа е неговата Вистинска волја или вистинска цел во животот. Погледни како тоа го дозволувате:

Цитирам:
Според Телемата секоја акција што не е насочена кон откривање и извршување на Вистинската Волја е „црна магија“. Тоа го вклучува и мешањето во законското право на другата индивидуа да ја открива и спроведува својата Вистинска Волја.

Значи ако некој ја спроведува својата Вистинска Волја да силува а ти му се мешаш тогаш тоа е црна магија. Значи не треба да му се мешаш во неговото законско право да ја открива и спроведува својата БОЛНА Вистинска волја.

Ти препорачувам психијатар под хитно а потоа да си најдеш добар свештеник и брат да се спасиш од ова. Искрено ти го кажувам пред да ни отидеш за секогаш. Јас ти стојам на располагање за помош.

Јас лично имам спасено девојка од силување. Ама силувачот не го спасив од гневот на брат и нејзин. Искрено не сметам дека сум сторил некој си грев...среќен сум што спречив некој да се меша во Волјата на некој што е по немоќен физички!
Не знам дали си прочитал, имам пишувано порано дека женската што ја сакав најмногу во животот беше силувана од еден таков што ставаше сликички од Исус на фејсбук и крстови, тоа не значи дека јас за тебе ќе го променам моето мислење дека ти си можеби добар човек со свој кодекси на живеење и морал! Туку таков ти е животот, нема бог на помош, сами сме и имаме искушенија кој мораме да ги надминеме!

Шири ги крлијата човеку, не си го тупи мозокот. Ако Телема не е прифатлива за тебе, остави! Ама вака факајќи се како слеп за стап за силувања, педофили и не знам што уште не, не е во ред, пробуваш да го извалкаш името на доктрина која не ја познаваш. Не сум сигурен дека имаш сретнато Телемит во животот да го видиш и запозанеш нивниот профил, секој индивидуалец за себе, со позитивна енергија и пријатни разговори. Не, не е така како што ти изгледаат нештата што ги читаш на интернет. Сега те молам исклучи го кабелот зашто очигледно доста интернет ти беше за денес, почнуваш да хистеризираш. Љубовта е најдобриот еликсир за човекот, кажи им на луѓето наоколу дека ги сакаш, оди прегрни некој наместо да тролаш по форуми, серотенин ти треба на тебе, среќа! Биди добро... :LOL:

13391058_10201482780868530_1305802713_n.jpg

Јас точно знам што правам туку мене ти ми оставаш впечаток дека го храниш Хоронзон сега, ако воопшто прочита што значи тоа!

За кој Бог зборуваш човече? Не познавам јас никаков Бог освен човекот! Нема Бог, гледаш?! Човекот е единственото свесно суштество на Земјата.

Homo est Deus, Deus est Homo! :)[DOUBLEPOST=1465084556][/DOUBLEPOST],,Ех, Боже мој, помогни ми зашто незнам што правам."
:D

Еве што значи Хоронзон.

Choronzon/ˌkoʊˌroʊnˈzoʊn/ is a demon or devil that originated in writing with the 16th-century occultistsEdward Kelley and John Dee within the latter's occult system of Enochian magic.

Crowley states that he and Victor Benjamin Neuburg evoked Choronzon in the Sahara Desert in December 1909.[1][6] In Crowley's account, it is unclear whether Choronzon was evoked into an empty Solomonic triangle while Crowley sat elsewhere, or whether Crowley himself was the medium into which the demon was invoked.The account describes the demon throwing sand over the triangle to breach it, following which it attacked Neuburg 'in the form of a naked savage', forcing him to drive it back at the point of a dagger. Crowley's account has been criticized as unreliable, as the relevant original pages are torn from the notebook in which the account was written. This, along with other inconsistencies in the manuscript, has led to speculation that Crowley embroidered the event to support his own belief system.

Види дека самиот Кроули бил таму кога демонот е повикан според тврдењата негови. И дека демонот го нападнал Неубург. Исто така поради не идентични сведочења некои веруваат дека Кроули го исмислил ова за да си ја оправда својата доктрина. Страшно и жално е ова во кое верувате.

Велиш не познаваш Бог па тогаш што е ова?

http://www.oto-mk.net/?p=21

Погледни што вели на вашиот сајт. Божествените принципи се претставени од древните Божества. Па што е ова? Па зар зборот Божества не е некој Бог? Па кај е човекот?

Цитирам:

Цитирам:

Цитирам:

Психијатарот резервирај си го за тебе, полн си со фрустрации, заблуди, погрешни заклучоци и клевети.
Првин тврдеше дека сме практикувале жртвување и секс ритуали посветени на демонот Хоронзон, што е трагикомично од проста причина што истиот е синоним за незнаење, конфузност и себичност....тоа би му дошло дека те обожаваме и ти жртвуваме луѓе на тебе одприлика.... Кога свати дека јас сум иницијант и дека ти ги демантирав тие лаги, наместо да имаш грам совест и образ и да се извиниш, ти продолжуваш со лаги и клевети. Иако и на форумов предходно а и во самиот текст што ти го посочив е нагласено дека: "прави што ти е волја" не значи прави што сакаш, ти се обидуваш да го прикажеш токму како таква порака! Тоа е крајно подло и ниско! Еве што пишува во текстот што ти го посочив:
"Според Телемитската доктрина искажувањето на божествениот закон во Еонот на Хорус е „Прави што ти е волја“.

Овој „Закон на Телема“ како што е наречен не треба да се сфати како дозвола да се спроведува секоја моментална желба, туку како должност да се открие Вистинската Волја или вистинската цел во животот и таа да се исполни; оставајќи ги другите да го прават истото на свој единствен начин."

Во Телемата, вистинската - чиста волја е дефинирана како "ослободена од страст за резултат", тоа значи да го правиш тоа што само по себе е цел, што не е врзано со страст за резултат! Исто така, постои документ кој се вика Liber Oz, каде јасно е дефинирано дека секој човек има право да живее, да се облекува, да мисли, да љуби, да се движи по земјата без некој да му го попречи истото! Што значи дека твојот заклучок дека прави што ти е волја би значело дека некој можел да силува не е ништо друго туку подла и мизерна клевета!
За крај можам само да ти кажам дека препораките за психијатар, сободно примени ги на себе, бидејќи клеветиш, судиш и шириш стереотипи и лаги за правци што тотално не ги познаваш.

Последно уредено:
Еве што значи Хоронзон.

Choronzon/ˌkoʊˌroʊnˈzoʊn/ is a demon or devil that originated in writing with the 16th-century occultistsEdward Kelley and John Dee within the latter's occult system of Enochian magic.

Crowley states that he and Victor Benjamin Neuburg evoked Choronzon in the Sahara Desert in December 1909.[1][6] In Crowley's account, it is unclear whether Choronzon was evoked into an empty Solomonic triangle while Crowley sat elsewhere, or whether Crowley himself was the medium into which the demon was invoked.The account describes the demon throwing sand over the triangle to breach it, following which it attacked Neuburg 'in the form of a naked savage', forcing him to drive it back at the point of a dagger. Crowley's account has been criticized as unreliable, as the relevant original pages are torn from the notebook in which the account was written. This, along with other inconsistencies in the manuscript, has led to speculation that Crowley embroidered the event to support his own belief system.

Види дека самиот Кроули бил таму кога демонот е повикан според тврдењата негови. И дека демонот го нападнал Неубург. Исто така поради не идентични сведочења некои веруваат дека Кроули го исмислил ова за да си ја оправда својата доктрина. Страшно и жално е ова во кое верувате.

Погледни што вели на вашиот сајт. Божествените принципи се претставени од древните Божества. Па што е ова? Па зар зборот Божества не е некој Бог? Па кај е човекот?

Мило ми е што почна да читаш по малку. За разлика од предходно каде што зборуваше на памет, друго е. Уште по мило ми е што гледам дека случки како силувања и педофилија те гневат и ти се горзни. Имало надеж за тебе и покрај тоа што изнапиша еден тон глупости. :)

Точно така древните Египетски Божества! Ќе беше во ред да му обрнеше внимание на овој текст.

Телемитската доктрина ги смета божествата на различните култури и религии за отелотворување на специфични божествени, архетипски и космички сили. Разните религии на човештвото се темелат на универзалната вистина и студиите по компаративна религија се важни за повеќето Телемити.

Не, јас лично не верувам во никаков Бог, но не ја исклучувам можноста за постоење на Боженственото во секој од нас! Истата таа боженственот можам да ја познавам онолку колку што ја имам искусено во својот живот на Земјата. А филозофии би можел да ти зборувам еден куп, ама не сум од тие јас што велат едно, а прават друго! :)

П.С. би те замолил да не го споменуваш О.Т.О во сооднос со мене, затоа што јас не сум член на Редот. Можеме да дискутираме за Телема, христијанство, атеизам и слично, но за О.Т.О со мене не! :)

Еве што значи Хоронзон.

Страшно и жално е како може некој да биде толку глуп како тебе и упорно да не разбира дека Хоронзон е синоним за заблуда, илузија, незнаење! Кроули не повикувал никаков Хоронзон, ниту жртвувал било кого! Тоа се лаги, знам бидејќи 4 години сум член и имам личен увид! Да принесуваш жртва на Хоронзон е подеднакво апсурдно за еден телемит како што е апсурдно за христијанин да му се моли на Луцифер!

Но исто така го пишува и ова:
"Телемитската доктрина ги смета божествата на различните култури и религии за отелотворување на специфични божествени, архетипски и космички сили."

Изоставање на дел од некој текст каде што е поентата на истиот, се вика вадење од контекст на смислата на тој текст. А тоа е еднакво ако не и полошо од лажење. Уште еден пример за вашата подлост и беда.

Дај подобјасни која е таа „работа„ со која се станува „добар„ човек?

Учење Кабала, молење пред икони медитации и меморирање на молитви и религиски текстови кои повикуваат на мир нема да направи од нас подобри луѓе. Но тоа колку работиме над самите себе си и нашата личност, дали нашите дела ќе бидат мотивирани од гнев, љубомора и омраза или пак љубов, разбирање, почит, хуманост.

Веќе ти реков дека мојот концепт на Бог нема врска со битие кое и суди на сопствената креација, од проста причина што со тоа самиот на себе би си пресудил дека не е совршен ниту безгрешен. Ако се е создадено или допуштено од него и ако се е според неговата промисла, тогаш од кого ќе биде тоа што тој ќе го прогласи за погрешно? Кристално јасно е дека од перспектива на семоќен и сезнаен Бог, неможе да постојат непотребни, грешни и зли исходи. Нештата може да се доживеат како погрешни и зли од човечка гледна точка, бидејќи тоа што човекот го доживува како зло, нити е создадено од него, нити човекот имал моќ да го предвиди или спречи. Но од гледна точка на господ, што и да прогласи за зло, истото било создадено или допуштено од негова страна.

Абре душо, во тоа е целиот проблем! Го премолчуваш својот концепт, а се правиш “експерт“ за туѓиот!
Трагично, некултурно е нешто што не си и на што не припаѓаш, јавно да го исповедаш!:confused:

Како што самиот велиш, христијанскиот концепт е различно од она што ти поимаш!

Бог човекот го создаде како потенцијален бог, а не грешник, неспособен..., та за да му суди(будалаштина, јасна и на едно забаваче). Христијанската историја(што, исто така, намерно ја перверзираш согласно твојот “експертски“ концепт), апсолутно ја афирмира примордијалната цел на христијанскиот Бог(што за секој еден човек добрнамерен и искрен од Бога е откриено и совладливо да се разбере и живее). :love:

Секој обид, оваа премиса на христијанството однадвор да ја гнасиш и валкаш, со наметнат субјективизам, е меѓурелигиска некултура и простаклук!(n)[DOUBLEPOST=1465128632][/DOUBLEPOST]
Но го знам христијанството, не знам зошто морам да бидам христијанин и да присуствувам на тажните литургии во црквите слушајќи свештеници кои шират омраза?
Постојано ќе повторувам: за бедните по дух, нема кралство, нема божественост, нема место во новиот еон. Тоа е лага дека ќе наследат било што. Да се наследуваше така, и ти ќе наследеше нешто. НО, ако ти е волја - верувај слободно.

И ти ништо не прочита што напишав (или не разбра), дотрча да зборуваш она што си мислиш да си кажеш, а потоа на одмор... Ништо страшно...
Авторитет 2000 години стар... :vozbud:
Што да коментираме после вакви изјави.
Мене ме лажеш, другите ги лажеш или себе си се убедуваш во лагата?

Ако философијата на Телема се трудеше да гради идентитет преку христијанство - заминавме јабана сосе сите тие умирачки богови од минатото, со чудните ритуали на меланхолија и тага.
Но дека ги критикува и вели дека се надминати, ги критикува и вели дека се надминати тие залудни верувања и ритуали. :sneaky:
Да имаше Магика и Уметност во вашата догма - да тврдеше вакви глупости, но вака - озбична лага ќе ја повторуваш уште минимум 10 пати...

П.С.
Есејченцето е мало, но и тоа не го разбираш и не ти чини заради верувањето во догмата твоја. А што ќе ни е догма? За прашина собирање, ништо друго.

П.П.С. Да знаев да глумам, дома на вечера ќе ти бев и немаше да знаеш со кој вечера си споделил :)
Јас кога велам твоето поимање на христијанството е на психолошко ниво, твојата перцепција не регистрира и тоа е = незнаење!( ти па сметај дека знаеш, но...!?)

Општата, хуманистичка, цивилизациска култура налага „постариот“ (т.н. одтебе еон) да го почитуваш како оној што постои порано одтебе, поискусен..., но и ова елементарно ниво ве прави суспектни како кредибилни, квалитетни...:cautious:

Ако почнеме химнографска компетиција, би се “удавиле“ во духовното море со вашето “лотче“, греота сте, не се закачај!:)

П.С. „Авраамово гостољубие“- Секој е добродојден, наздравје вечера! АМИН, БОЖЕ!!!:love:[DOUBLEPOST=1465129289][/DOUBLEPOST]
Не те мразам ниту ти посакувам зло. Но кога гледам дека твојот пат води кон пропаст поради некој кој ти ја замаглува главата со глупости е тогаш ќе реагирам. Само човек што му е гајле дали некој направил погрешен избор во животот може да биде флексибилен и да одобрува на тоа што некој го прави. Алистер е човек кој ги води луѓето во пропаст. Ти го почитуваш него и со тоа можеби ќе наведеш некој друг на истиот пат. А јас пак ако тоа го гледам и не преземам нешто (а под тоа не значи да те нападнам или да ти нанесам зло) за да ја изобличам оваа погубна доктрина која го загадува твојот ум, тогаш јас сум виновен исто колку и ти. Се надевам дека сега ги сваќаш моите намери?

Ми се допаѓа прашањето за смоквата и Исус. Листот на смоквата е синоним за прикривање на голотијата на Адам и Ева одкога јаделе од дрвото на познавање на злото и доброто и го направиле првиот грев. Значи гледајќи ја смоквата без плод а лисјата сеуште убави и зелени Исус се присетува за прикривањето на првиот грев со ова растение и ја проколнува(дел од размислувањата на теолозите). И на крај зар проколнувањето на едно дрво кое не дава плод(синоним за секој човек кој треба да го спознае бог и да даде плод) те растажи толку? Ако си толку сентиментален тогаш отфрли го и Алистер и неговите сатанистички ритуали:

https://en.wikipedia.org/wiki/Aleister_Crowley

Following a mountaintop sex magic ritual, Crowley also performed an invocation to the demon Choronzon involving blood sacrifice, considering the results to be a watershed in his magical career.

Погледни што правел во Алжир кога на врвот на некоја планина извеле сексуален ритуал понудувајќи жртва на демонот Хоронзон. Тој е демон за кој верувам го има во вашата Телема. Зар ова не е за осуда и жалење колку сте забегале во овие сатански ритуали на изопачен секс и крв а ваму демек Исус ја проколнал смоквата а не ја благословил.

Ако сакаш да читаш вистинска мудрост и прашања кои го мачат едниот од моите омилени пророци од Стариот Завет, тогаш читај го Ездра(третата книга која започнува со родословот од втората). Читај и размисли ги неговите логични човечки прашања а најмногу одговорите на Бог и скриената Божја Мудрост. Едната од моите омилени стихови е кога Бог му вели на Ездра: Зошто се мачиш да ги разбереш овие работи(се мисли за Божјите) кога твојот сад неможе да ги прими.

15. Но, зошто се вознемируваш кога си гниежлив и зошто се возбудуваш - кога си смртен?
16. Зошто во твоето срце не ја примиш иднината, туку ја примаш сегашноста?

http://agapi.mk/sveto-pismo/star-zavet/treta-kniga-ezdra/
@Ipsissimus ! Oвa ли е причинa штo мoлчите зa себе?

Последно уредено:
Учење Кабала, молење пред икони медитации и меморирање на молитви и религиски текстови кои повикуваат на мир нема да направи од нас подобри луѓе. Но тоа колку работиме над самите себе си и нашата личност, дали нашите дела ќе бидат мотивирани од гнев, љубомора и омраза или пак љубов, разбирање, почит, хуманост.

„... и мир во светот....„, нели?...:sneaky:

Ова со Кабалата или молењето пред икони (чии икони?...) некако ми е конфузно, ама ај...

А што е референца за „добар човек„? Дај наведи неколку атрибути од „добриот„ човек, за да видиме кон што се стремиш...

„... и мир во светот....„, нели?...:sneaky:

Ова со Кабалата или молењето пред икони (чии икони?...) некако ми е конфузно, ама ај...

А што е референца за „добар човек„? Дај наведи неколку атрибути од „добриот„ човек, за да видиме кон што се стремиш...

Атрибутите на добриот човек се одсуство на судење, затоа што самата љубов според мене е одсуство пак на предрасуда. Емпатијата и желбата да се воздигне самиот себе дури тогаш кога ќе е најугнетен и понижен - воздигнувајќи ги другите! Добриот човек ти отвара врата, но ти остава право на избор дали ти ќе влезеш во таа врата. Безусловна љубов кон секое живо битие, стремеж кон надминување на омраза, гнев и љубомора. Добар човек е оној кој што се стреми да гледа попреку илузијата од раздвоеноста.

Молитвите во џамија, пред икона, студирање кабала и медитирање како што реков можат да бидат алатки за некого потребни, а за некого не - на патот на човекот, но да очекува од истите да направат од него добар човек е залудно, затоа што тоа е исто како се молиш за лозјето без да го копаш! И пак и пак ќе ја напишам мојата омилена изрека.

Ora et labora :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom