Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јуни 2016
Мислења
43
Поени од реакции
48
i jas bev na dopolnitelna vo mp godina i pol.samo sto me pustija na finalna po edna nedela me vratija so najnovava ujdurma na dopolnitelna po clen2tocka1.sto ke bide sledno ke vidime,kako se dogovorile so ministerkata nasive pretstavnici
41**/2013 taka nekako ...[DOUBLEPOST=1465124202][/DOUBLEPOST]
41**/2013 taka nekako ...[DOUBLEPOST=1465124237][/DOUBLEPOST]
drugar ne me fakaj za zbor imase nesto povrzano so MP ....

Член од
11 декември 2008
Мислења
77
Поени од реакции
91
Сепак мислам дека има некаков редослед во промената на статусите, еден пријател со сопругата беа на интервјунекаде мај/јуни 2013 год, бројчњата на двајцата се 70хх/2013, јас бев на интервју во Јануари 2014.
Јас поднесов дополнителени документи копија од бг лк од брат ми, a од нив едниот поднесе бг лична карта од вујко му, а другиот не поднесе никакви документи.
Сега двајцата они се со статус "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство." а кај мене стои "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство".
Дополнителните документи ги поднесов пред нив

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Samo sto se slusnav so posrednikot,mi rece deka za 10 do 15 dena ke se znae sto ke bidi za site nie sto cekame so potvrdi i bracedi.Inace posrednikot e Ace od cv.Nikole i e posteno coece.[DOUBLEPOST=1465134002][/DOUBLEPOST]
Сепак мислам дека има некаков редослед во промената на статусите, еден пријател со сопругата беа на интервјунекаде мај/јуни 2013 год, бројчњата на двајцата се 70хх/2013, јас бев на интервју во Јануари 2014.
Јас поднесов дополнителени документи копија од бг лк од брат ми, a од нив едниот поднесе бг лична карта од вујко му, а другиот не поднесе никакви документи.
Сега двајцата они се со статус "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство." а кај мене стои "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство".
Дополнителните документи ги поднесов пред нив
Па во ред е де.Тие се 2013 а ти си 2014 и се еден чекор пред тебе.Тој без документи тешко дека ке помини а тој со вујкото има некакви шанси само ако се расчистат недоразбирањата мегу ДАБЧ и МП.Ти имаш реални шанси да добиеш указ.

Последно уредено:
Член од
23 октомври 2014
Мислења
84
Поени од реакции
38
Не ми се лутете што повторувам ама морам :):):)
Има заинтересирани за до Софија да делиме трошок, со моја кола, тргнуваме од Скопје...вторник или среда...едно место има сигурно евентуално две

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
баеги време слушам дека сакаат да воведат тестови за да биде процедурата за сите полесна и пократка,тоа не е ништо ново го практикува цел свет мое мислење така ке е подобро,,затоа што ова нема смисла интервју после година ипол,.,.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Дали има некој кандидат кој е известен преку е маил за дополнителни проверки на својата преписка и какви документи да донесе ? Зашто знам дека Словенија, Хрватска и Србија те известуваат ако нешто не е во ред и кој документ да донесете. Знам дека сите оставивме е маил па ако некој има такви искуства да сподели или само чекаме и се молиме следниот ден за промена на преписка да биде позитивна. Само можам да замислам колку кандидати има дали за происход или гражданство вклучувајќи ме и мене кој на секое кликање на статусот губи по еден неврон и колку дијазепами се испиени и ноќи непреспиени.

Член од
1 јуни 2016
Мислења
43
Поени од реакции
48
takvo nesto nema dosega,znaes neli za ona pravilo sto juznije to tuznije.
Дали има некој кандидат кој е известен преку е маил за дополнителни проверки на својата преписка и какви документи да донесе ? Зашто знам дека Словенија, Хрватска и Србија те известуваат ако нешто не е во ред и кој документ да донесете. Знам дека сите оставивме е маил па ако некој има такви искуства да сподели или само чекаме и се молиме следниот ден за промена на преписка да биде позитивна. Само можам да замислам колку кандидати има дали за происход или гражданство вклучувајќи ме и мене кој на секое кликање на статусот губи по еден неврон и колку дијазепами се испиени и ноќи непреспиени.

A

andrea85

Гостин
баеги време слушам дека сакаат да воведат тестови за да биде процедурата за сите полесна и пократка,тоа не е ништо ново го практикува цел свет мое мислење така ке е подобро,,затоа што ова нема смисла интервју после година ипол,.,.
Druze site sakame takvo nesto ali ostanuva samo da si cekame. Nekoi najavija uste poodamna deka zakonot ke dojde na red u juni,eve go I juni veke. dali nekoj znae kolku vreme e po zakon megu prvo I vtoro citanje na zakonoproektite vo Bulgaria, kolku maksimum moze da odolgovlecuvaat?

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Jas januar mesec bev izvesten dodeka bev na finalen eksperten pregled mi se javij na 6 Januar edna sluzbenicka I mi kaza da dostavam posmrtnica od pra dedomi so e mozno poskoro I taka dostaviv za veke posle nedela vreme koga dojdov na razgleduvanje da mi bidat komplet dokumentite :) neznam mene mi se javija bi trebalo I na vas da vi se javat ako vi fali nesto :) toest preku viber mi cvonese gospogicata :D

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Бараме сите прекратени преписки од 2012 и 2013 година за добивање на Блгарско гражданство да бидат повторно вратени во редовна процедура!
Бараме да бидеме признаени како Блгари во Република Бугарија од сите релевантни институции на државата и одговорни лица од власта!
--Граѓанска иницијатива на нас Блгарите од РМ !

Поддршка - лајк (Y) на ФБ:
https://www.facebook.com/Бараме-признавање-на-правата-на-бугарите-во-Македонија-1068224639902860/[DOUBLEPOST=1465193878][/DOUBLEPOST]Стефан Кенов е вече председател на Комисијата по политиките за б'лгарите в чужбина http://GovAlert.eu/avV

http://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400

Последно уредено:
Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Бараме сите прекратени преписки од 2012 и 2013 година за добивање на Блгарско гражданство да бидат повторно вратени во редовна процедура!
Бараме да бидеме признаени како Блгари во Република Бугарија од сите релевантни институции на државата и одговорни лица од власта!

https://www.facebook.com/Бараме-признавање-на-правата-на-бугарите-во-Македонија-1068224639902860/[DOUBLEPOST=1465193878][/DOUBLEPOST]Стефан Кенов е вече председател на Комисијата по политиките за б'лгарите в чужбина http://GovAlert.eu/avV

Da li je to dobro ili loso ke vidime....ne znam sto da ocekuvam za brzo ke se vidi da li pak ima da pustat so bratucedi ili ne ako ne pustat togas ova smena vrska nema[DOUBLEPOST=1465195982][/DOUBLEPOST]

Da li je to dobro ili loso ke vidime....ne znam sto da ocekuvam za brzo ke se vidi da li pak ima da pustat so bratucedi ili ne ako ne pustat togas ova smena vrska nema

Член од
17 мај 2016
Мислења
54
Поени од реакции
57
Dobro utro. Tocno 2 meseci imam status По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство... Pprepiskata mi e od April, 2015. Ima nekoj informacii za 2015, mu se promenil na nekoj statusot? :unsure:

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Jas januar mesec bev izvesten dodeka bev na finalen eksperten pregled mi se javij na 6 Januar edna sluzbenicka I mi kaza da dostavam posmrtnica od pra dedomi so e mozno poskoro I taka dostaviv za veke posle nedela vreme koga dojdov na razgleduvanje da mi bidat komplet dokumentite :) neznam mene mi se javija bi trebalo I na vas da vi se javat ako vi fali nesto :) toest preku viber mi cvonese gospogicata :D
Te molam objasni od koja godina si? Imas nov proishod kade pisuva vrz osnova na sto ti e daden ili imase od starite proishodi ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom