Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
може ли да појасните за што зборувате!мерси
Tropnala onaa ina mnogu fina glupost i se zezaat sega ;)[DOUBLEPOST=1465073196][/DOUBLEPOST]
Не знам колку е точна информацијата,али посредникот синоќа ми кажа дека происходите се потпишани,и демек имало договор меѓу министерството за Правосудие и БККС да има олеснување за македонските бугари, ќе закупеле училишта за во групи од петстотини луѓе да се полага бугарската историја,,, Малце ми е ова комплицирано но останува да видиме.
Уште еднаш да прашам како закажувањ интервју во Бт и дали е боља варијанта од Софија? Anyone?
Imase i pred nekoj den takov muabet za grupi po 500[DOUBLEPOST=1465073433][/DOUBLEPOST]
Me prasuva eden nas kolega, sto me nema cel den ovde; gi brojam parite :)
I mene mi dade procent kazi im ne se srami :):D da bea agilni i za niv ke imase (y)

Последно уредено:
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Не знам колку е точна информацијата,али посредникот синоќа ми кажа дека происходите се потпишани,и демек имало договор меѓу министерството за Правосудие и БККС да има олеснување за македонските бугари, ќе закупеле училишта за во групи од петстотини луѓе да се полага бугарската историја,,, Малце ми е ова комплицирано но останува да видиме.
Уште еднаш да прашам како закажувањ интервју во Бт и дали е боља варијанта од Софија? Anyone?
Пред некој ден имаше постирано за закажано интервју во амбасада во Скопје за крај на Септември е сега рачунај дека во Битола сигурно ќе ти го закажат интервјуто за многу пократок период пошто нема толку многу гужва како во Скопје и до крајот на годината би требало да ти биде образувана преписката во Министерството.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Кога поднесе за произход? И дали за твојот се однесува тоа дека е потпишан. Чисто за ориенѕација ме интересира пошто јас имам поднесено почеток на април

Mercury

ФК Победа
Член од
23 септември 2013
Мислења
1.042
Поени од реакции
485
Вчера на еден му закажаа интервју во Софија во Септември 2017

Член од
5 јуни 2016
Мислења
24
Поени од реакции
47
Прво да ве поздравам сите членови во групата :) Во мај 2016 ми стигна произходот во битолскиот конзулат и ми закажаја интервју во јуни 2016, значи многу брзо за еден месец, а читам овде дека во Софија закажват дури во септември 2017.
Дали некој знај до кое бројче се со 2014?

Член од
15 октомври 2015
Мислења
82
Поени од реакции
50
Може ли да ми кажеш како закажа интервју во конзулат, дали отиде лично, преку телефон, зашто во Софија закажувале за септе 2017, додека отидам и јас ке ме фати ноември 2017, и како е подобро.. фала однапред
Вака уште пред да ми биде происход се јавив во амбасада некаде март месец на тој бројот 058... итн. , за во софија се чека 1год и нешто тоа е[DOUBLEPOST=1465085219][/DOUBLEPOST]
Може ли да ми кажеш како закажа интервју во конзулат, дали отиде лично, преку телефон, зашто во Софија закажувале за септе 2017, додека отидам и јас ке ме фати ноември 2017, и како е подобро.. фала однапред
Вака уште пред да ми биде происход се јавив во амбасада некаде март месец на тој бројот 058... итн. , за во софија се чека 1год и нешто тоа е[DOUBLEPOST=1465085358][/DOUBLEPOST]
od koga podnese za proizhod??
11Фебруари во ДАБЧ во Согија

C

CrazyCounter

Гостин
Imam informacija za site vas na koi vo poslednite nekolku dena statusite od finalni proverki , se promenija poveke pati i deka najdobro ke bide preku vasiot posrednik ili licno da se odi vo ambasada/konzulat zavisno koj preku kade ja tera procedurata i da se rasprasa za najtocni informacii do kade ste so vasite molbi.
Imam blizok prijatel koj isto taka e od 2013ta godina i nemu statusot mu se promeni deka ceka potpis od MP , pa Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. Otide vo sofija na salter i pobara informacii od tamu dobi list kade go pisuva statusot deka e na finalna proverka i mu rekle deka toj e konecniot status so izgovor deka na stranata ( mjs.bg ) ne redovno se vnesuvaat podatoci pa taka moze i da nastane zbrka.

P.S: toa e slucajot so mojot prijatel , nesakam posle od mene da se bara da podmiruvam patni troskovi :)

Последно уредено од модератор:
Член од
5 јуни 2016
Мислења
1
Поени од реакции
3
Aj ako saka nekoj neka spodeli iskustvo, dali ima nekoj koj podnel dokumenti preku Bugarija a da zakazal intervju vo sk ili vo bt ? I dali e toa mozno i kako ? fala odnapred

A

andrea85

Гостин
Кога поднесе за произход? И дали за твојот се однесува тоа дека е потпишан. Чисто за ориенѕација ме интересира пошто јас имам поднесено почеток на април
Podnesovme 12.02.2016 so soprugot,mojot bese potpisan negoviot duri vo petokot.
Ti posto si April ocekuvaj deka Juli ke te fati

D

Daniel_faca

Гостин
Ova so grupive od po 500 za kogo se odnesuva za tie na dopolnitelna za novi aplukanti ili...???

Член од
2 февруари 2016
Мислења
45
Поени од реакции
46
Imam informacija za site vas na koi vo poslednite nekolku dena statusite od finalni proverki , se promenija poveke pati i deka najdobro ke bide preku vasiot posrednik ili licno da se odi vo ambasada/konzulat zavisno koj preku kade ja tera procedurata i da se rasprasa za najtocni informacii do kade ste so vasite molbi.
Imam blizok prijatel koj isto taka e od 2013ta godina i nemu statusot mu se promeni deka ceka potpis od MP , pa Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. Otide vo sofija na salter i pobara informacii od tamu dobi list kade go pisuva statusot deka e na finalna proverka i mu rekle deka toj e konecniot status so izgovor deka na stranata ( mjs.bg ) ne redovno se vnesuvaat podatoci pa taka moze i da nastane zbrka.

P.S: toa e slucajot so mojot prijatel , nesakam posle od mene da se bara da podmiruvam patni troskovi :)
Koj broj e odprilika na intervju pominat ? Pozdrav i so srekja na tvojot drugar

Член од
8 декември 2015
Мислења
33
Поени од реакции
34

Епа другар ако чекал потпис од В.П. зошто го вратиле пак на финален преглед,нешто не штима

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
Епа другар ако чекал потпис од В.П. зошто го вратиле пак на финален преглед,нешто не штима[/quote
Strno neka pise koj broj e od 2013
[DOUBLEPOST=1465123408][/DOUBLEPOST]
Епа другар ако чекал потпис од В.П. зошто го вратиле пак на финален преглед,нешто не штима[/quote
Strno neka pise koj broj e od 2013

C

CrazyCounter

Гостин
41**/2013 taka nekako ...[DOUBLEPOST=1465124202][/DOUBLEPOST]
41**/2013 taka nekako ...[DOUBLEPOST=1465124237][/DOUBLEPOST]
Епа другар ако чекал потпис од В.П. зошто го вратиле пак на финален преглед,нешто не штима
drugar ne me fakaj za zbor imase nesto povrzano so MP ....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom