Нов трет мобилен оператор?

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Cenite kaj nas se izgor, cist lopovluk, prema standardot ako gledame duri se cenite nenormalni. Vo slovenija npr ima najmalku 3 virtuelni operatori so ponudi 1500-2000 edinici za 6-7e mesecno na pripejd (500min+500sms+500mb ili kombiniras kako sakas) bez dogovori i raznorazni finti. I toa pri standard najmalku dvojno povisok od nasiot. Eve vi primer:
http://www.izimobil.si/Ugodnosti/izimesec
Vo Bugarija ima slicni mesecni paketi kako ova isto za okolu 5-6 evra mesecno.
Vip mobile L primer treba da e max 300 den a ne 750 ko so sega gi napumpale cenite.

Cenite kaj nas se izgor, cist lopovluk, prema standardot ako gledame duri se cenite nenormalni. Vo slovenija npr ima najmalku 3 virtuelni operatori so ponudi 1500-2000 edinici za 6-7e mesecno na pripejd (500min+500sms+500mb ili kombiniras kako sakas) bez dogovori i raznorazni finti. I toa pri standard najmalku dvojno povisok od nasiot. Eve vi primer:
http://www.izimobil.si/Ugodnosti/izimesec
Vo Bugarija ima slicni mesecni paketi kako ova isto za okolu 5-6 evra mesecno.
Vip mobile L primer treba da e max 300 den a ne 750 ko so sega gi napumpale cenite.
se e vo red ama vo Slovenia ima 4 MNO , avo Bugarija gledam 5, a kaj nas e sega monopol=dogovor,dodeka vlezi virtuelniov Lycamobile ovie keja napravat 1000den,pretplatata, eve gledam vo slovenia i Telemach i T2, koristat mreza od TelekomSlovenia,odnosno vo toj pogled se Mvno(istoto sto bese Vip koga vleze 2007 mislam bese, koristese t-mob mreza), isto i vo Bugarija, Max koristi 2g i 3g od M tel, a bulsatkom ima samo Lte mreza pa mozi naskoro ke koristi od telenor ili vivakom
2g i 3g

Attachments

• index.jpg
    index.jpg
    334,5 KB · Прегледи: 27
Со овие цени пробивање на пазар малце потешко. Од друга страна, не ни очекував дека ќе имаат не знам какви понуди. Тие се тука заради тоа што мора да има трет оператор на пазарот. По некое време, ќе заземат 5% од пазарот односно тук-там некој ќе има нивна картичка заради поповолните повици кон странство и тоа е тоа. Се враќаме на времето кога беа Мобимак, Космофон и Frog (виртуелниот оператор на Космофон кој повеќето го заборавија исто како што ќе биде и со Lycamobile)

Со овие цени пробивање на пазар малце потешко. Од друга страна, не ни очекував дека ќе имаат не знам какви понуди. Тие се тука заради тоа што мора да има трет оператор на пазарот. По некое време, ќе заземат 5% од пазарот односно тук-там некој ќе има нивна картичка заради поповолните повици кон странство и тоа е тоа. Се враќаме на времето кога беа Мобимак, Космофон и Frog (виртуелниот оператор на Космофон кој повеќето го заборавија исто како што ќе биде и со Lycamobile)
Tocno taka se soglasuvam so komentarov, nazalost taa e vistinata-vprocem cela drzava e taka.......

Не ми се верува... Се надевам дека е ова некој кошмар.
Мислам дека сме прва земја во свет кај што виртуелниот оператор е поскап од регуларните

Мислам дека сме прва земја во свет кај што виртуелниот оператор е поскап од регуларните
Па шу се будниш бе?! :anco:Ете, први сме во светот!!! Да не сакаш последни или второ-трето место да фатиме, а?!:oeoeoe:

Како знаат каде одиме на одмор па меѓународните пакетите ги промовираат со Бугарија и Грција. :D
Овие би биле добри само сега за летово за странство, инаку ако не стават некои пореални пакети и цени ќе ги снема наскоро.

Ne mozam ni jas da si poveruvam na toa sto go gledam i go analiziram, eve pravam komparacija vo Polska lycamobile za 400denari davaat neograniceno sms i povici kon site mrezi i 6gb 4g internet, a ovde kaj nas nisto..... ova e no sens...... :(

Евентуално сега ми текна, да не е ова само проба околу правењето на дизајнот, па до официјалниот старт да ги променат цените, а? :) А? :unsure: Тешко, ок, ништо. :place:

Ne mozam ni jas da si poveruvam na toa sto go gledam i go analiziram, eve pravam komparacija vo Polska lycamobile za 400denari davaat neograniceno sms i povici kon site mrezi i 6gb 4g internet, a ovde kaj nas nisto..... ova e no sens...... :(

Овој трет оператор изгледа набрзина го скоцкаа само за да исполнат некои услови за конкурентност на пазарот. Овој трет оператор изгледа ќе остане само на хартија. Со вакви цени никој не би се префрлил кај нив, т-мобиле и вип ќе си ги задржат корисниците, има конкурентост на пазарот, нема дуопол/монопол, и сите среќни и весели ќе си свиркаат.

Мислев дека вака ќе испадни дека албафон имаше слични понуди и пакети како оне ,овој изгледа се согледува на вип

Мислев дека вака ќе испадни дека албафон имаше слични понуди и пакети како оне ,овој изгледа се согледува на вип
Негледај Албафоне, Албафоне беше друга приказна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom