Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
Ма така иде зборот, 20 имаше на крајот на првиот сет, после не знам, ама факт е дека превише испогреши. Не ни се надевав ја дека може он нешто, ама ептен дивљаше денес, дури срамотен беше на моменти.
prviot set koga divljashe se drzeshe podobro za razlika od vtoriot set koga ,,ne divljashe,, tolku I pochna da se nadmudruva.Toa mu beshe edinstven nadezen game plan za pobeda,jebi ga,I toj go ima gledano lanskoto finale,ne e glup da ne znae da sobere 2 I 2[DOUBLEPOST=1464967270][/DOUBLEPOST]
Кога победува е најголем џентлмен, амбасадор на овој културен спорт во права смисла на зборот. Смешкање, заебанции со децава итн.
Кога губи се пореметува од таа маска наметната со сила, го покажува балканскиот менталитет и се понаша како сељак.
Што ти прави добар ХР и маркетинг.
gazot tenes, toj na k...t maani mu bara :)[DOUBLEPOST=1464967348][/DOUBLEPOST]sega toa li e novo, ne e vo red shto gi animira dechinjata ,pa mozno li e I toa da vi smeta bre

Последно уредено:
Кога го видел Новак да губи , па уште и споредби си прави , комплекси тон. :LOL:

Ова беше максимумот на Вавринка еден сет , но го продолжи мечот.

Аκо Маρеј се пласиρа во финалето (што би било очеκувано со оглед на ρезултатот ), ќе има финале на двајца игρачи κои го немаат освоено овој туρниρ..Се надевам Енди ќе успее да напρави таκов ρезултат и од пρвото финале на ΡГ да стигне и до титулата. :rolleyes:

Мареј игра феноменално. Со исклучок на завршницата од третиот сет кога заспа некоја минута, се остало е на ниво. Секако дека и Стан има удел во ова, не е конкретен и лош гејм план.

prviot set koga divljashe se drzeshe podobro za razlika od vtoriot set koga ,,ne divljashe,, tolku I pochna da se nadmudruva.Toa mu beshe edinstven nadezen game plan za pobeda,jebi ga,I toj go ima gledano lanskoto finale,ne e glup da ne znae da sobere 2 I 2[DOUBLEPOST=1464967270][/DOUBLEPOST]
gazot tenes, toj na k...t maani mu bara :)[DOUBLEPOST=1464967348][/DOUBLEPOST]sega toa li e novo, ne e vo red shto gi animira dechinjata ,pa mozno li e I toa da vi smeta bre
Не знам од кај ти е на памет дека Новак се победува со лупање ама ајде. Тоа е самоубиствена тактика против него, нарочито на поспорите подлоги, затоа што се стига и те тера да грешиш. Лекот против Новак е контролирана агресивност и внимателно градење на поените, затоа што нема слаба страна, и форхендот и бекендот му се топ удари. Федерер на пример можеш да го притискаш на бекенд, тоа му е слаба страна.

Лекот против Новак е контролирана агресивност и внимателно градење на поените, затоа што нема слаба страна, и форхендот и бекендот му се топ удари. Федерер на пример можеш да го притискаш на бекенд, тоа му е слаба страна.
Мој впечаток е дека Новак има елитен форхенд и бекхенд, на мрежа не е многу сигурен. Против Федерер, Надал и Мареј кога ја носи играта на мрежа обично не финишира како што треба.

Надал не мислиш дека има послаб бекхенд од Федерер? Со Надал во форма на форхенд размени ретко кој можеше да преживее, него го притискаа на бекхенд да игра цело време.

Мој впечаток е дека Новак има елитен форхенд и бекхенд, на мрежа не е многу сигурен. Против Федерер, Надал и Мареј кога ја носи играта на мрежа обично не финишира како што треба.

Надал не мислиш дека има послаб бекхенд од Федерер? Со Надал во форма на форхенд размени ретко кој можеше да преживее, него го притискаа на бекхенд да игра цело време.
Во ред, на мрежа е генерално слаб Новак, мислам сеа слаб..., слаб од аспект на тоа дека е прв на светот, не дека он не знае волеј да погоди или смеч.
Ама вака во основните удари нема слаба точка, не можеш да го пробиеш никако.

Надал нема воопшто слаб бекенд, т.е. има во последниве 2-3 години кога скроз падна физички, инаку пред тоа далеку од слаб удар кој е аномалија во играта и кој може лесно да се експлоатира. Мада, сезонава тврдам дека удира од бекенд страна најдобро во кариерата, па против Новак во Рим имаше 12 винери од бекенд а Новак само 9.
Инаку бекендот на Федерер е доста полесен за експлоатирање и напаѓање во однос на Надал, затоа што е еднорачен и многу потешко му е да игра спинувани топчиња.

Не знам од кај ти е на памет дека Новак се победува со лупање ама ајде. Тоа е самоубиствена тактика против него, нарочито на поспорите подлоги, затоа што се стига и те тера да грешиш. Лекот против Новак е контролирана агресивност и внимателно градење на поените, затоа што нема слаба страна, и форхендот и бекендот му се топ удари. Федерер на пример можеш да го притискаш на бекенд, тоа му е слаба страна.
za kako da se pobedi Novak so agresivna igra pokaza Vava,imajki vo predvid deka so TIem se slichni igrachi I moznosti.Za toa kako treba da se igra protiv Novak znaat site teniseri od ATP rankingot,ama osven shto treba da se znae kako se igra protiv Djovak,treba I da se moze taka da se odigra a I treba Djovak da statira od drugata strana.Tiem a I mnogumina drugi ne go mozat toa,malkumina se sposobni da odigrat cel takov mech.Da,I ako se klonira Djovak,napisha eden kolega porano

za kako da se pobedi Novak so agresivna igra pokaza Vava,imajki vo predvid deka so TIem se slichni igrachi I moznosti.Za toa kako treba da se igra protiv Novak znaat site teniseri od ATP rankingot,ama osven shto treba da se znae kako se igra protiv Djovak,treba I da se moze taka da se odigra a I treba Djovak da statira od drugata strana.Tiem a I mnogumina drugi ne go mozat toa,malkumina se sposobni da odigrat cel takov mech.Da,I ako se klonira Djovak,napisha eden kolega porano
Да де, така мислам и јас, али не како што пиша претходно, да се лупа па што биде. Вавринка воопшто не играше така, него тоа е таа дозирана агресивност за која пишав погоре, впрочем последните 4-5 меча на ГС турнирите им се ептен неизвесни, не е да речеш еден меч па ајде му тргнало...

Според мене во недела Мареј нема ни грам шанси против Новак, а ако овој вториов успее да најде начин да го изгуби и ова финале ондак нека се обеси комотно.

Да де, така мислам и јас, али не како што пиша претходно, да се лупа па што биде. Вавринка воопшто не играше така, него тоа е таа дозирана агресивност за која пишав погоре, впрочем последните 4-5 меча на ГС турнирите им се ептен неизвесни, не е да речеш еден меч па ајде му тргнало...

Според мене во недела Мареј нема ни грам шанси против Новак, а ако овој вториов успее да најде начин да го изгуби и ова финале ондак нека се обеси комотно.
Ај бρат може сега и ќе погодиш сеκаκо на Маρеј му типуваш поρаз сеκое κоло :LOL:

Новак е апсолутен фаворит, нема што тука, но 3 пати помал фаворит отколку што беше денес против Тием. Тоа го говорат и коефициентите, ќе биде 1.33 на Новак што во никој случај не е потценувачки.
Денешната игра на Новак е застрашувачка за сите, т.е. кој се сите, никој, моментално само Мареј како играч кој помина најдобро на мастерсите и има позитивно искуство против Новак... пораз во 3 егал сета и дискутабилна победа во 2 сета во Рим... сепак ја нема тежината поради неправилните услови за игра.
Едно е сигурно, сосема е реално да се очекуваат 4 сета и дека дуелот нема да биде завршен во три, Ноле е фаворит, а интересно е што после 11 изданија на Ролан Гарос, шампионот нема да биде Шпанец или Швајцарец.

p.s. И еден реален муабет за крај, славеникот денешен Рафа можеби и подобро што се откажа порано, против денешната игра на Новак освојување сет ќе беше преголем успех, така да, со повеќе работа, ангажман и среќа до следната година.

Ај бρат може сега и ќе погодиш сеκаκо на Маρеј му типуваш поρаз сеκое κоло :LOL:

Рафа со поразов на Стен во полуфинале се враќа 4то место?

Ај бρат може сега и ќе погодиш сеκаκо на Маρеј му типуваш поρаз сеκое κоло:LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom