Нема шанси нитуеден од нив двајца да не игра, а многу тешко пак двајцата заедно да играат оти се играчи со доста слични карактеристики иако според мене Инсиње е доста подобар технички, сепак фараонот има што да понуди.Pa nikoj od niv nema ni da igra, toa e problemot, Insigne moze nemase ni da go zeme...
Si ima Konte nekoi fix idei zacrtano kako i sekogas i toa e toa. Eder za ziva glava ne go vadi, deckoto go snema vtorava polusezona, i sega protiv Skotska dupe nevideno.
Mesto da pravi strategija spored najdobrite igraci sto gi ima na raspolaganje, on gi igra tie igraci sto mu go znaat sistemot bez razlika na kvalitet i forma, kompletno takticki nefleksibilen.
Insigne i El Sharaawy so odlicni sezoni pozadi niv mozat da dobar dvoec na krila, pa eve i Kandreva stavi go( ili Bernardeschi), ama so negovite idei El Sha i Kandreva ke igraat bekovi vo 3-5-2 a Insigne moze nema ni da zaigra :v
Го пишав па го избришав, и ја сум за Заза да игра ама мислим дека ќе го форсираат појќе Пеле.Зазааа
Види брат, ја нигде не го праам Мота некоја светска класа играч, елита и креативец пар екселанс, едноставно во овој состав на Италија каде има играчи ко Пароло, Џакерини, Стураро, полуповреден и скроз надвор од форма Де Роси, ФЛоренци кој цела сезона игра бек на површина искача Мота ко единствен везњак кој е во натпреварувачка форма и којшто може да го води везниот ред на Италија.Повторно се фрлаш без везе, ајде ќе почне европското ќе видиме кој како ќе игра,кој каква креативност ќе покаже и ред други работи. И ваков мртов Де Роси е бил и ќе биде класа за Мота.
Мота секогаш е бил пример за корисен просек во сечиј тим, трет средњак кој има најмала одговорност во играта. Со ниту една карактеристика не се истакнува, туку држе еден добар просек. Ниту во Интер, нути во ПСЖ не е имал улога на организатор и креативец, не е тој средњак што може да мења темпо на игра. Никој не го спомна Флоренци, не го зорле бутај у муабетов, скоро цела сезона игра на крилна позиција, не е луд Конте сега во средина да го стави фала богу. Али затоа, Де Роси ќе ја има главната задача во средниот ред.. И да биде доделена истата на Мота, овој ќе се испоќења и несвесно ќе се сменат работите и Де Роси ќе биде организатор..
Незнам од кај Мота испадна Пирло за останатите, за мене Кандрева иако е мердаш, има поголема креативност. Ајде не мора да е послаб, ама по ништо не одскокнува од другите средњаци. А Де Роси не го ни вметнувам во споредба со Мота, бидејќи и ваков мртов одскокнува од сите други
Знам дека Мота е 'ваш', ама нема резон да го преувеличуваш, кога тој дури во својот прајм беше дефиниција за просек, трет средњак во било која екипа кој по ништо не одскокнуваше, а сепак беше корисен [DOUBLEPOST=1464782562][/DOUBLEPOST]
Па така и ќе биде, креативноста ќе зависи од офанзивците кои ќе бидат во состав. Ќе се враќаат назад да примат топка и од рана фаза на нападот да пробат да направат нешто. Јас мислам дека Кандрева ќе презеде дел од одговоронста во креирање на нападите. Како и да е, сигурно нема да биде како Џонтрата што вели, Мота ќе преземал одговорност да организира и креира Мота ќе го игра она што го знае и игра цел живот
Нема потреба од Ромањоли, бидејќи има доволно квалитетни штопери, а италјаните никогаш не избрзивале со прерано праќање на млади играчи на големи натпреварувања, што досега се покажа како успешен метод.Уште незнам оти не ги зеде Ромањоли и Габијадини, Имобиле можел да си седи дома.
Како не пракале млади играчи на натпреварувања? Бернардески колку години има? Ебате Ругани е како прва измена доколку некој се повреди во меѓувреме. Огромна грешка му е што не ги зема Ромањоли и Бонавентура во тимот. Особено 2риов. Додека пак Ромањоли ако ништо друго имаше подобра сезона од Обогна на пример. А и Де Шиљо не треба воопшто да го земе во тим пошто во ужасна форма е. Нема класичен лев бек земено, а ќе му притреба.Нема потреба од Ромањоли, бидејќи има доволно квалитетни штопери, а италјаните никогаш не избрзивале со прерано праќање на млади играчи на големи натпреварувања, што досега се покажа како успешен метод.
Габиадини искрено иако не играше многу сезонава, сепак дефинитивно заслужи да се најде пред Имобиле, со оглед на тоа што Заза и Пеле веќе се тука како истурени напаѓачи.
Нема зошто Ромањоли и Ругани на 20 години да се земаат за репрезентација за да ги преседат на клупа натпреварите. Од тоа нема корист се докажало доста пати.Како не пракале млади играчи на натпреварувања? Бернардески колку години има? Ебате Ругани е како прва измена доколку некој се повреди во меѓувреме. Огромна грешка му е што не ги зема Ромањоли и Бонавентура во тимот. Особено 2риов. Додека пак Ромањоли ако ништо друго имаше подобра сезона од Обогна на пример. А и Де Шиљо не треба воопшто да го земе во тим пошто во ужасна форма е. Нема класичен лев бек земено, а ќе му притреба.
Како нема корист. Бергоми и Барези се земени 82 на светско едниот со 18 години другиот со 22 години, Малдини на 19 европско 88, Неста на 20 европско 1996. Не утнале до сега. Али конте си тера некој свој инат и филозофија. На крај може го кошта тоа.Нема зошто Ромањоли и Ругани на 20 години да се земаат за репрезентација за да ги преседат на клупа натпреварите. Од тоа нема корист се докажало доста пати.
Грешка е што не го зема Бонавентура се согласувам со тоа. Де Шиљо е редовен во репрезентацијата и ваљда затоа го зема, иако реално и нема солидни опции за лев бек во репрезентацијата.
Сосема друго време е тоа. Денеска постои голем ризик, ако на млад играч, на млади години му дадеш до знаење дека веќе е толку добар што може да е повикан на 20 години на големо натпреварување да му удри во главата и целосно да ја заебе работата. Јас сум за тоа да се повикуваат млади играчи, ама само ако сериозно се планира на нивен ангажман во текот на првенството. Ругани и Ромањоли немаат речиси никаква шанса да добијат настап и најдобро е и двајцата да продолжат да тренираат и да станат колку што е можно подобри играчи, тргнувајќи ги на страна повици во репрезентација, трансфери и така натаму.Како нема корист. Бергоми и Барези се земени 82 на светско едниот со 18 години другиот со 22 години, Малдини на 19 европско 88, Неста на 20 европско 1996. Не утнале до сега. Али конте си тера некој свој инат и филозофија. На крај може го кошта тоа.