Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Problemot e sto koga go dostavuvas orginalot se izlozuvas na dopolnitelen rizik, da ti go proveruvaat, dali e falsifikat (mojot ne e) no i nekoj da ne e falsifikat niv moze da im se vidi kako falsifikat, vtora rabota e dopolnitelniot rizik sto kje ti baraat greski vo imijnata godinite na ragjanje i slicno i kolku istite se poklopuvaat so umrenici, izvodi..... itn.itn, no ako vie samo davajte si gi originalite ;) pa kje zborime koj bil vo pravo koj ne bil, slusajte go master2014 on ve zaebava vo zdrav pamet:)
Другарке, твој избор е дали ќе го предадеш оригиналот или не......али не ги наведувај останатите на вакви глупости.... Јас стварно не можам да ве сфатам, сте успеале да дојдете до таков документ и го чувате дома под перница ???? Урами си го ако не, и не ни аплицирај за државјанство..... Е од таква глупост мое другарче е вратено на ДОПОЛНИТЕЛНА. Инаку он е од почетните броеви од 2015 со происход на кој е наведено како му даден происходот....инаку има дома сведителство од дедо му, и место сега да си се радуваше на указ, ќе се ебава да трча во Софија, а му кажав, предади го, не се чува оригиналот дома.... не знам како очекувате да добиете државјанство со оригиналот дома. Бог да чува

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Dali nekoj znae da objasni sto znaci ovoj posleden status sto se pojavuva kaj site?
Dali znaci deka samo prvo koleno priznavaat?
Ili pak baraat proishodi kade ima naglaseno vrz osnova na koj star dokument e dobien?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Другарке, твој избор е дали ќе го предадеш оригиналот или не......али не ги наведувај останатите на вакви глупости.... Јас стварно не можам да ве сфатам, сте успеале да дојдете до таков документ и го чувате дома под перница ???? Урами си го ако не, и не ни аплицирај за државјанство..... Е од таква глупост мое другарче е вратено на ДОПОЛНИТЕЛНА. Инаку он е од почетните броеви од 2015 со происход на кој е наведено како му даден происходот....инаку има дома сведителство од дедо му, и место сега да си се радуваше на указ, ќе се ебава да трча во Софија, а му кажав, предади го, не се чува оригиналот дома.... не знам како очекувате да добиете државјанство со оригиналот дома. Бог да чува
citaj gi poslednite statusi kje vidis deka so sekakvi dokumenti ima vrateno na dopolnitelna, i so odneseni orginali
eve ima polno i sto gi vratile na dopolnitelna so prvo koleno, zlatna loza, so sestra i so potvrdi od pradedovci od v. trnovo i so krtenici, razlistaj od prethodno...

Член од
12 јануари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
30
So znaci pa sega ovaj najnov status?proslata nedela dostaviv dop dokumenti. inace davi kazam se javiv porucekva kaj Marinela od bkk bitola ja izvestiv deka prekratvat so deklaraci znam mi rece?!

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
citaj gi poslednite statusi kje vidis deka so sekakvi dokumenti ima vrateno na dopolnitelna, i so odneseni orginali
eve ima polno i sto gi vratile na dopolnitelna so prvo koleno, zlatna loza, so sestra i so potvrdi od pradedovci od v. trnovo i so krtenici, razlistaj od prethodno...
Dobro a ne li procita deka toa se ustvari istite stari statusi samo poinaku formulirani.Znaci ne moze nekoj so bilo kakov dokument posle proverkata da ima isti status so nekoj sto voopsto nema dostaveno dokument.Porano imase protokli vo koj izevaa brojcinjata so ovoj status.A sega na ovoj nacin ke izvestuvaat.I drugo sto e i logicki ako na sekoj nas dopolnitelen dokument ne vrakaat na dopolnitelna toa ke stane haos.

Член од
15 декември 2015
Мислења
3
Поени од реакции
2
Novite statuse se iswto sto i samo na dopolnitelna proverka taka da tie sto si se na dopolnitelna si ostanuva istoo samo e promeneto i obrazloze spored mene toe ti e isti status nema strasnoo

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Deneska 2 pati mi se menI statusot[DOUBLEPOST=1464716324][/DOUBLEPOST]Moze I za potpis ke stasam do 22 casot.
Ova e mnogu seriozna situacija.

Da ne ni se sluci prekinuvanje na vasi i nasi prepiski, i od den na den da dobivame se povece tekst status so sodrzina Преписката е прекратена Нјама данни за в'зходјашт б'лгарин, priklucete se sto e mozno pobrzo i pomasovno na fb stranicata: https://www.facebook.com/Бараме-признавање-на-правата-на-бугарите-во-Македонија-1068224639902860/

Attachments

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Кој може нека помага. Шо е ова?
Веќе еднаш имам пуштено молба и дадено документи за дополнителна.

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Кој може нека помага. Шо е ова?
Веќе еднаш имам пуштено молба и дадено документи за дополнителна.

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.
Ova znaci deka bg drzajanstvo ce dobivaat samo aplikanti koi sto go zadovoluvaat zakonskite baranja koi sto se vo momentov na sila, a toa e, dobivanje blgarsko drzavjanstvo samo so stari dokumenti od predci -babi i dedovci, na koi sto pisuva deka se blgari.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom