Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 мај 2016
Мислења
121
Поени од реакции
120
Moeto iskustvo vo DABC....
Koga otidov da podnesam dokumenti,toa bese vo juli minatata godina.Otidov so originalni dokumenti,svidetelstvo od dedo i nana.Megutoa nasite maticni sluzbi imaa tolku greski napraveni so datite na raganje ne mozam da vi opisam.Koga na salter mi gi pregledaa me vratija t.e ne sakaa voopsto da gi primaat.Zatoa moj sovet do site e pred podnesuvanje na domumenti proverete se dali vi se sovpaga.

Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
najjako ce bide do vecer nov status na site:) go nauci li nekoj redolsedot na statusite?

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Kaj mene e ist status ko so e so meseci Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. na intervju bev vo fevruari inace broj sum 91**/2015 so krstenica na dedo mi
Preku ambasada ili sofija bese

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Ajde drugari ! Do sega 39 lajka na nasata fb stranica! Dobro ideme !
Treba da dojdeme do minimum 1000 !

Lajknete ja stranicata: https://www.facebook.com/Бараме-признавање-на-правата-на-бугарите-во-Македонија-1068224639902860/

Do vecer minimum 100!
има некој опција сите пријатели одеднаш да ги поканам, а не еден по еден?

И сеа ми текна...насловот на групата некако звучи дека бараме од Македонија да ги признае правата на бугарите.

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. Dali znae nekoj sto e ova Fala :)

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Kaj mene e ist status ko so e so meseci Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване. na intervju bev vo fevruari inace broj sum 91**/2015 so krstenica na dedo mi
I kaj mene e ovoj status vekje 3 meseci, ama rano e za mene jas sum pocetokot na 2016, ako pocnat vaka da odbivaat i so dok. od v. trnovo tesko mene

Член од
31 мај 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo ,barav po temava ama nemozev da najdam ,pa ke postavam prasanje:
Dali nekoj ima pocnato procedura za bugarsko drzavjanstvo preku MBP (makedonsko bugarsko prijatelstvo )?
i kako ide procedura preku Bugarska ambasada vo Skopje .fala

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
So novivov status izlagleda baraa od prvo koleno povrzanost taka da mene nekako ne mi izgleda deka ke imame pozitven odgovor :(

S

Sukhoi-27

Гостин
Najnova promena :

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

Sto ke bide neka bide vise....

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
So novivov status izlagleda baraa od prvo koleno povrzanost taka da mene nekako ne mi izgleda deka ke imame pozitven odgovor :(

Член од
2 февруари 2016
Мислења
45
Поени од реакции
46
Najnova promena :

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

Sto ke bide neka bide vise....
Toa e isto kako i prethodniot status, za dopolnitelna proverka, samo vo poinakov format napisano ... Nemojte da ve buni ova

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
има некој опција сите пријатели одеднаш да ги поканам, а не еден по еден?

И сеа ми текна...насловот на групата некако звучи дека бараме од Македонија да ги признае правата на бугарите.
Znam ! No ne e toa sega i nekoj problem. Vo prviot najgore postaven teks-pasus misslam deka e korektno navedeno od kogo i do kogo e.
FB stranicta ce dozvoli promena na naslovot duri na 7-mi juni.

Do togas, da ja spodeluvame ja stranicata na Vasite profili. Informirajte gi Vasite so-drugari, posrednici da se priklucat na nasata inicijativa! pobarajte od sekogo poddrska za Vas-nas!

Член од
1 февруари 2014
Мислења
44
Поени од реакции
44
Pak na dopolnitelna!a uredno imav podneseno dokumenti od prv bratuced.16###/2013.katastrofa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom