Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
povtorna promena na statusot
"Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство."
Ostanuva prasanjeto ova novo e ili menat statusi oti i na brojcinja so nemat dostaveno dokumenti im stoi ovoj status neli tie treba da bidat prekrateni posle godina i kusur na dopolnitelna.
Ова за сестра ти се однесува или за некој друг?
Ако е за сестра ти значи не признаваат дополнителни документи и по сестринска линија?

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
eve kaj mene ne e zato prasuvam 9199 sum jas
Malku mi e cudno bidejki posle godina i dva-tri meseci gi prekratuvaa prepiskite sto nemaat dostaveno dopolnitelen ili ako imaat dostaveno dali ja uvazuvaat molbata ili ne.[DOUBLEPOST=1464707146][/DOUBLEPOST]
Ова за сестра ти се однесува или за некој друг?
Ако е за сестра ти значи не признаваат дополнителни документи и по сестринска линија?
Toa i mene me bune.......:facepalm::tapp::tapp:

Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
20160531_170434.png
најнов статус??? со однесени доп.пред една година од архив.в.трново прадедо војник и од клуб македонско бугарско пријателство!

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.Sto znaci ova.

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Neli bese izglasan zakon deka moze da se dokaze poteklo preku vtroro koleno, sega ispaga druga prikazna. Neznam koj laze posrednicite li nie li sme tolku naivni na sve veruvame ne mi e jasno ama ova nema smisla.

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Dokumentite mi se podneseni prvicno vo 2012 a intervju imam vo 2013 sega vo koja godina na spagam 19***/2012 i 71**/2013)

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Walkman да предложам наслов за страницата на facebook...
ПОДКРЕПА ЗА Б'ЛГАРИТЕ ОТ МАКЕДОНИја ПОРАДИ НЕПРИЗНАВАНЕ НА Б'ЛГАРСКАТА ИМ НАРОДНОСТ ОТ СТРАНА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОС'ДИЕ НА Р.Б'ЛГАРИја.
Fala @redbox87 !

Член од
24 септември 2015
Мислења
164
Поени од реакции
120
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom