- Член од
- 9 октомври 2015
- Мислења
- 378
- Поени од реакции
- 464
Ако го извади происходот прашај си во бугарија колку време има важност.Во мегувреме чувајго дури не донесат нов закон па потоа ке аплицираш за државјанство.Ако пак продолжиш со постапката рачувај сега како што стојат работите 300 евра ти се фрлени за во МП.[DOUBLEPOST=1464681553][/DOUBLEPOST]Исто и јас мислам! Оптимистички почнав процедура годинава во Јануари откако помина нели законот на прво гласање и сега треба да одам да закажам интервју ! Но дали да фрлам 300еур за посредници и документи сега или уште да чекам. Пусто македонче чека само...
Да планираат некоја асимилациона политика и политика на давање на бг граганство не би ги прекратувале! Друга политика е во прашање.
Сепак ке креирам фб страна и кој сака може да се приклучи па ке се организирам е некако.
п.с немам искуство во страници па секоја сугестија подоцна едобредојдена!
Директорот само извршува нечии наредби,пак ке речам дека ова е политика на повисоко ниво.Ете пред месец дена ВМРО-БНД поднесе протесна нота до владата и барат смена на директорот.Ако ништо друго ке го дисциплинираја ако раководел погрешно со институцијата.Па тоа и мене не ми е јасно. Не ми е верно дека Бугарија ќе се откаже од политиката на непостоење на македонски народ само затоа што директорот така сака. Многу нелогичности има. Доколку тоа се случи, да не ги прифаќаат потврдите, толку ќе биде со издавањето на државјанства, а при можност да побугарчат скоро цела Македонија така лесно (што им е и нивниот најголем сон, да докажат дека биле во право) и во услови кога населението им старее и тоа многу брзо (мислам дека беа први во ЕУ по стареење), оваа политика не им оди во прилог. Колку помалку население, толку помалку гласа во ЕУ Парламентот, а со тоа и помалку моќ и ред други работи.
Последно уредено: