Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Да беа алчни за рајот, тогаш сите ќе сакаа да умрат.;)
Не се самоубиваат не затоа што не се алчни, туку затоа што некој мислел и на тоа, па ги убедил дека самоубиството е грев.

Прашај бре гуглмачно чедо, ќе ти објаснам.:)
За психијатрискиот совет ти благодарам, искрено се трудам, прости, не е намерно, а имај ја и предвид реално, нужната состојба на овој свет, така ќе добиеш на разбирање, бидејќи Евангелието антиципира еден слободен свет, кој христијаните реално, иконолошки сега го доживуваат, но не во својата полнота на царството Божјо.(y)

ти си далеку од вистината, изгубено божје чедо
изгледа перцепцијата за слободен свет ти е 10 века заостанат,
кој слободен свет го презентира христијанството, слободен свет на послушните верници на измислениот бог околу 150 милиони православни, каде се другите 6 милијарди и плус луге, тие не живеат така слободно како православните христијани нели, тие ја немаат видено правата вистина на измислениот бог и , сите тие се во заблуда нели.

помина времето на оваа твоја насилна, тоталитарна и неморална религија која ги гуши основните човекови права, ги деградита и сатанизира различните од стадото “овци“ на твојот измислен бог.[DOUBLEPOST=1464648044][/DOUBLEPOST]
Црквата е столб на вистината. Трчилажговците не се повикани да сведочат за вистината.
Вистината и лагата немаат ништо заедничко. Се‘ што можеш да кажеш за Црквата е-да излажеш, оти не стоиш во вистината.[DOUBLEPOST=1464636117][/DOUBLEPOST]

Како ти лично остануваш неконтролиран? Можам да ти наведам куп начини на кои си контролиран и кои не можеш да ги избегнеш никако и со кои (начини) Црквата нема ништо.

како кажа, црквата е столб на вистината????
на која црква мислиш, на секатата МПЦ? која што лаже за измислен бог на наивните и очајни луге и им нуди спасение, да да, ама се си има цена како на пример
пеење хор на венчавка 6000 денари
венчавка во црква 5000 денари
баци рака на попот 500 денари(ако дадеш помалку ризикуваш попот да те гледа накриво за времем на венчавката)
крштевка 3000 денари
пеење на гроб под 200 денари нема шанси

влегување во бизнис со црквата 50% од карот

и.т.н

е па тоа е, некој да ти ја каже вистината сепак си има цена

конечно да признаеш дека црквта ги контролира на лугето, но во позитивна смисла, :D:D:D:D:D:D:Dсите пробуваат да ги контролираа на лугето, па зошто и таа да не го прави тоа, како и да е таа ја кажува правата “вистина“

Последно уредено:
По молитвите на Путин и Спиридон... :pos:

Не знам зошто баш христијанството му се препишува толку на било која земја каде што се населиле словените, поточно православието освен на Хрватска, Босна итн. Во Македонија живеат и муслимани, харе кришновци, јеховини сведоци, евангелисти...

Имам пријател од Тирана кој го гледам еднаш годишно, тој е православен христијанин и за земјата во која што живее тврди дека не е ниту исламска ниту христијанска туку либерална, има и албанско и православно име, но во случајот како прво име го користи своето етничко име, не религиско. Истиот е постојано со муслимани и функционира океј според тоа што јас имам прилика да го видам. За жал држави како Босна сеуште не се либерални до тој степен, моја другарка која се всели во Босна неодамна ми пиша дека родителите на дечкото нејзин инсистирале да го промени името во исламско, затоа што пола Сараево се обично доселени од села во кој уште се почитуваат тие исламски обичаи.
Ете, гледате колку е лошо тоа.

Душо млада..животот не е игра( за тебе е ДА, затоа што си премногу млад)..животот е пат од нешто кон ништо, трновита патека на која сам треба да си го чистиш патот.
Велиш дека религијата наметнувала....хахахахаа..па да наметнувала и успевала во тоа да ги исплаши лугето или како ти што рече" голем збор " цела нација дека ја плаши со пеколот, па верувај дека секогаш ке постоел рај на земјава . Христијанството е најголемата религија во светот и секој христијанин знае дека пеколот и рајот се во душата на човекот..па и во библијата не се спомнува пеколот, само крај на времето.

Абе душо ти учиш ама нема нема кажеш нешто во вид на пеколот и рајот се во душата и слично ама не секој христијанин верува во тоа, оди зборувај со Зоте и кажи ми дали тој така мисли.

Пеколот се спомнува во библијата, кој вели дека не се спомнува?

“Потоа го видов големиот бел престол и Оној што седи на него. Земјата и небото бегаа од Неговото присуство, но не најдоа место каде би се скриле од Него. Ги видов и починатите луѓе, мали и големи – сите до еден стоеја пред Божјиот престол. Прво беа отворени некои книги, а потоа и Книгата на животот. На починатите им беше судено според она што за нивните дела го пишуваше во книгите. Морето ги предаде луѓето загинати во него, а и Смртта и Адот ги предадоа умрените луѓе што тие ги држеа. На сите луѓе им беше судено според нивните дела. А потоа, Смртта и Адот беа фрлени во Огненото Езеро. Огненото Езеро е втората смрт. Секој човек чие име не се најде запишано во Книгата на животот беше фрлен во Огненото Езеро.” (Откровение 20:11-15)

[DOUBLEPOST=1464650947][/DOUBLEPOST]Душо животот е игра, се е една голема игра. Секој настан кој се случува е игра, неопходна да го исполнува просторот, твојата соба од каде што ти играш @katinakatalina , а јас @SpaceTraveler во мојата. Самите ние сме производ од една игра, сфати го ова како сакаш и буквално и употреби имагинација, еротска уметност ако сакаш. Игра и танц на хормони, игра во која освојувањето се славеше со ,,Ммммм" и ,.Оххх" а пред оргазамот и најголемите атеисти стануваат верници велејќи ,,ОХ БОЖЕ" Така настанавме ние, продолжуваме да играме и пази како играш ,,госпот те гледа." :P :)

Последно уредено од модератор:
Со ова ти ама баш со ништо не го смени фактот дека причината за злоставувањето не е слободната волја, туку особината што педофилот ја поседува! Слободната волја е само можност да се одбере од можностите што се на располагање, фактор што одлучува што ќе биде изборот е особината. Ако креаторот е сезнаен и семоќен, тогаш можел многу лесно да предвиди какви одлуки ќе носи некој поради конкретната особина, и истата не би ја допуштил да постои како можност.
Другата апсурдност се однесува на улогата на Господ да се смета себе си за судија. Бидејќи судењето значи категоризирање на нештата на погрешни и исправни, соодветни и несоодветни, добри и зли. Но ако се потекнува и се е според промислата на оној што суди, тогаш од кого ќе биде создадено или допуштено тоа што тој ќе го прогласи за погрешно, штетно, зло? Јасно е дека со тоа самиот би си пресудил дека не е безгрешен, дека не е совршен, дека создал или допуштил пропуст - грешка, со што самиот би се демантирал дека е Господ.

Незнам дали намерно несакаш да ме разбереш или стварно не ме разбираш? Сите поседуваме некоја особина по која сме препознатливи, некои добри а некои лоши. Има и луѓе кои имаат скриени страсти и сексуални желби кон деца но сепак не го прават тоа. Зошто? Заради нивниот ИЗБОР или СЛОБОДНА ВОЛЈА да не и слугуваат на нивната болна ОСОБИНА. Во твојот случај педофилот направил ИЗБОР да си ги задоволи страстите и својата болна ОСОБИНА. Одговори ми на следново прашање:

Човек кој сака да злоставува деца а сепак не се решава да го направи тоа зашто знае дека е погрешно, Дали направил ИЗБОР користејќи ја својата СЛОБОДНА ВОЛЈА да не им слугува на своите страсти или на својата болна ОСОБИНА?

Ја земам само уште оваа твоја реченица која јасно ми укажува на хаотично размислување.

Те цитирам: Ако креаторот е сезнаен и семоќен, тогаш можел многу лесно да предвиди какви одлуки ќе носи некој поради конкретната особина, и истата не би ја допуштил да постои како можност.
Затварам цитат.

Ако Креаторот те запре да донесеш одлука или те креира да немаш можност да ги искажеш или да покажеш кои се твоите особини, дали со тоа те прави РОБ без право на СОПСТВЕН ИЗБОР или на СЛОБОДНА ВОЛЈА?

И твоите родители те креирале тебе и одкога си пораснал те оставиле САМ да си го КРЕИРАШ животот и да донесуваш одлуки со кои можеш да ги повредиш нив или да ги направиш среќни. Каков е твојот ИЗБОР?[DOUBLEPOST=1464661254][/DOUBLEPOST]
Такви докази каде припадник на една вера сведочи за своја вера имаш и
во будизмот
во хиндуизмот
во пагантвото
во мормонство
во таоизмот
во исламот
во јудаизмот
бо зоростаријанството
во шинтоизмот
и куп остали религии во свет. И сведоштва и записи и пренесени настани

Римјаните си беа управители на Јудеја имаа цивилни и воени званични лица, држеа гарнизоно во ерусалем, имаа свои патроли низ град и плус имаа свои еврејски соработници и помошни трупи. Како римјаните дознаа за некаков си мирен учител кој пропагираше во еврејски синагоги на хебрејски јазик љубов и покорност кон царот? Имаше римјани со познавање на хебрејски јазик кои присуствуваа на проповеди во синагоги?

Од делата кои си ги истржувал посебно мнооогу ме интересира да ми кажеш шо точно за „животот и воскреснувањето на Исус“
Плиниј помладиот
Cветониј
Целсус
жената на Пилат
Пилат
Публиус Лентулус....
и сите горенаброени
пошто цела светска јавност би сакала да ги види доказите за воскреснувањето па и животот на Исус од перата на тие луѓе. Ќе ја здрмаш целаа научна јавност и ќе и дадеш нов замаф на рисјанската црква со тие докази кој ни еден истажувач не успеал да ги открие до сега.
Еве јас нетрпелиово очекувам да ми дадеш доказите да ми посочиш во кој дел од тие дела се или да цитираш некои од нив.

Гледам дека си ги нафрлил сите светски религии како некаков доказ а верувам дека познавањето ти е исто колку и за Библијата. Еве, зашто гледам дека си мрзлив да прочиташ па да ти копирам по нешто да прочиташ и да размислиш, нормално ако сакаш. Инаку не сум баш за копи и пејст ама во твојов случај морам за да те едуцирам да не бидеш толку самоуверен дека знаеш нешто.

Овој историчар ги потврдува убиствата на Христијаните и убиството на Исус од Понтиј Пилат.

Cornelius Tacitus (c. A.D. 55-120)

A Roman historian who lived through the reign of over a half-dozen Roman emperors1, Tacitus has been called “the greatest historian of ancient Rome. His most famous works are theAnnalsand theHistories. TheAnnalscovers from 14 A.D. to approximately 68 A.D. (the death of Augustus up to the time of Nero), whileHistoriesproceeds from 68 A.D. (Nero’s death) to 96 A.D. (the time of Domitian).

“But not all the relief that could come from man, not all the bounties that the price could bestow, nor all the atonements which could be presented to the gods, availed to relieve Nero from the infamy of being believed to have ordered the conflagration, the fire of Rome. Hence to suppress the rumor, he falsely charged with the guilt, and punished with the most exquisite tortures, the persons commonly called Christians, who were hated for their enormities. Christus, the founder of the name, was put to death by Pontius Pilate,procurator of Judea in the reign of Tiberius: but the pernicious superstition, repressed for a time, broke out again, not only through Judea, where the mischief originated, but through the city of Rome also.”(Annals XV, 44)1.

Помрачувањето на сонцето како феномен кој се појавува кога Исус умира и кое не било предвидено да се појави тогаш.

Thallus

Thallus, a Samaritan-born historian who lived and worked in Rome about 52 A.D., “wrote a history of the Eastern Mediterranean world from the Trojan was to his own time.” (Habernas, VECELJ, 93). One very interesting passage from Thallus relates to the darkness that enveloped the land at the time of Christ’s crucifixion.

“Thallus, in the third book of his histories, explains away this darkness as as an eclipse of the sun – unreasonably, as it seems to me (unreasonably, of course, because a solar eclipse could not take place at the time of the full moon, andit was at the season of the Paschal full moon that Christ died.”(Julius Africanus,Chronography, 18.1)

За воскресението Христово и за верувањето на првите Христијани.

Suetonius

Another Roman historian, Suetonius, a court official under the emperor Hadrian, stated in hisLife of Claudius (written about 120 A.D.)that Christians were expelled from Rome because of Christ (whom he calls Chrestus)::

“As the Jews were making constant disturbances at the instigation ofChrestus, he [Claudius] expelled them from Rome”. (Life of Claudius, 25:4)1

In another of his works, Suetonius records the punishment that Christians were receiving in Rome during the time of Nero (64 A.D.):

“Punishment by Nero was inflicted on the Christians, a class of men given to a new and mischievous superstition.” (Lives of the Caesars, 26.2)

This “superstition” undoubtedly refers to the conviction by early Christians that Christ had been crucified and risen from the dead.

Пак за помрачувањето на сонцето во времето на Исус од друг извор.

Phiegon

Another secular authority, Phlegon, wrote a book entitledChronicles, which was quoted by Julius Africanus. Like Thallus, Phiegon acknowledges that a darkness fell upon the land about the time of Christ’s death, and like Thallus he attributes this to a solar eclipse:

“During the time of Tiberius Caesar an eclipse of the sun occurred during the full moon.”(Africanus, Chronography, 18.1)

Епа мој драг Познавачу на Библијата, ти давам само МАЛ ДЕЛ од многуте докази кои потврдуваат дека Исус постоел, живеел, лекувал и правел чуда, умрел и воскреснал. Овие докази се доволни за да ја потврдат приказната во Библијата и да сфатиме дека се е ВИСТИНА. Е сега има луѓе кои и да им донесеш снимен филм од сите овие настани ќе најдат било каков изговор за да ја негираат ВИСТИНАТА. Ако спаѓаш во таа група на луѓе тогаш кажи ми за да не си го трошам времето залудно?

Последно уредено:
Незнам дали намерно несакаш да ме разбереш или стварно не ме разбираш? Сите поседуваме некоја особина по која сме препознатливи, некои добри а некои лоши. Има и луѓе кои имаат скриени страсти и сексуални желби кон деца но сепак не го прават тоа. Зошто? Заради нивниот ИЗБОР или СЛОБОДНА ВОЛЈА да не и слугуваат на нивната болна ОСОБИНА. Во твојот случај педофилот направил ИЗБОР да си ги задоволи страстите и својата болна ОСОБИНА. Одговори ми на следново прашање:

Човек кој сака да злоставува деца а сепак не се решава да го направи тоа зашто знае дека е погрешно, Дали направил ИЗБОР користејќи ја својата СЛОБОДНА ВОЛЈА да не им слугува на своите страсти или на својата болна ОСОБИНА?

Ја земам само уште оваа твоја реченица која јасно ми укажува на хаотично размислување.

Те цитирам: Ако креаторот е сезнаен и семоќен, тогаш можел многу лесно да предвиди какви одлуки ќе носи некој поради конкретната особина, и истата не би ја допуштил да постои како можност.
Затварам цитат.

Ако Креаторот те запре да донесеш одлука или те креира да немаш можност да ги искажеш или да покажеш кои се твоите особини, дали со тоа те прави РОБ без право на СОПСТВЕН ИЗБОР или на СЛОБОДНА ВОЛЈА?

И твоите родители те креирале тебе и одкога си пораснал те оставиле САМ да си го КРЕИРАШ животот и да донесуваш одлуки со кои можеш да ги повредиш нив или да ги направиш среќни. Каков е твојот ИЗБОР?
Ти си тој што не разбира во случајов, бидејќи иако со конкретен пример ти укажав дека слободната волја не е клучна за тоа што ќе биде изборот, ти повторно ја посочуваш неа како причина.
Не се работи за тоа креаторот да те запре да донесеш одлука, туку зошто би те создал со особина која би била причина или мотив да донесеш одлука, која подоцна тој би ја сметал за погрешна, штетна, зла?! Дали тоа што ти не си педофил те прави роб без слободна волја?
Споредбата со родителите е тотално несоодветна, бидејќи родителите не се ниту семоќни, ниту сезнајни! Родителите неможат да вклучат или исклучат одредени особини што ти би ги имал!
Немаш аргумент ниту за апсурдот битие што е совршено и од кое потекнува се да биде судија. Ако господ гледа на било што како на зло, непотребно или погрешно, а во исто време тој е единствениот што ги создал или допуштил сите нешта, тогаш од кого е тоа што ќе го прогласи за зло?

По молитвите на Путин и Спиридон... :pos:

Не знам зошто баш христијанството му се препишува толку на било која земја каде што се населиле словените, поточно православието освен на Хрватска, Босна итн. Во Македонија живеат и муслимани, харе кришновци, јеховини сведоци, евангелисти...

Имам пријател од Тирана кој го гледам еднаш годишно, тој е православен христијанин и за земјата во која што живее тврди дека не е ниту исламска ниту христијанска туку либерална, има и албанско и православно име, но во случајот како прво име го користи своето етничко име, не религиско. Истиот е постојано со муслимани и функционира океј според тоа што јас имам прилика да го видам. За жал држави како Босна сеуште не се либерални до тој степен, моја другарка која се всели во Босна неодамна ми пиша дека родителите на дечкото нејзин инсистирале да го промени името во исламско, затоа што пола Сараево се обично доселени од села во кој уште се почитуваат тие исламски обичаи.
Ете, гледате колку е лошо тоа.

Абе душо ти учиш ама нема нема кажеш нешто во вид на пеколот и рајот се во душата и слично ама не секој христијанин верува во тоа, оди зборувај со Зоте и кажи ми дали тој така мисли.

Пеколот се спомнува во библијата, кој вели дека не се спомнува?
“Потоа го видов големиот бел престол и Оној што седи на него. Земјата и небото бегаа од Неговото присуство, но не најдоа место каде би се скриле од Него. Ги видов и починатите луѓе, мали и големи – сите до еден стоеја пред Божјиот престол. Прво беа отворени некои книги, а потоа и Книгата на животот. На починатите им беше судено според она што за нивните дела го пишуваше во книгите. Морето ги предаде луѓето загинати во него, а и Смртта и Адот ги предадоа умрените луѓе што тие ги држеа. На сите луѓе им беше судено според нивните дела. А потоа, Смртта и Адот беа фрлени во Огненото Езеро. Огненото Езеро е втората смрт. Секој човек чие име не се најде запишано во Книгата на животот беше фрлен во Огненото Езеро.” (Откровение 20:11-15)

[DOUBLEPOST=1464650947][/DOUBLEPOST]Душо животот е игра, се е една голема игра. Секој настан кој се случува е игра, неопходна да го исполнува просторот, твојата соба од каде што ти играш @katinakatalina , а јас @SpaceTraveler во мојата. Самите ние сме производ од една игра, сфати го ова како сакаш и буквално и употреби имагинација, еротска уметност ако сакаш. Игра и танц на хормони, игра во која освојувањето се славеше со ,,Ммммм" и ,.Оххх" а пред оргазамот и најголемите атеисти стануваат верници велејќи ,,ОХ БОЖЕ" Така настанавме ние, продолжуваме да играме и пази како играш ,,госпот те гледа." :P :)
:facepalm:АЈАЈАЈАЈАЈЈЈЈЈЈ...Мммммм и Охххххх:shook:

како кажа, црквата е столб на вистината????

Да, и потполно стротивна на твојот татко, кој е татко на лагата...:sneaky:[DOUBLEPOST=1464678570][/DOUBLEPOST]
конечно да признаеш дека црквта ги контролира на лугето,

Само црпки кои не разбираат, сметаат дека Црквата некого го контролирала...:pos:

Како вели еден од Светите Оци: не е контролор оној кој контролира други, туку оној кој се контролира самиот себе.

Туку, чедо мое неуко, оти избегнуиваш да одговориш за начинот на кој ти ја избегнуваш контролата? Како ти успева да останеш неконтролиран?...:sneaky:

Затварам цитат.

И твоите родители те креирале тебе и одкога си пораснал те оставиле САМ да си го КРЕИРАШ животот и да донесуваш одлуки со кои можеш да ги повредиш нив или да ги направиш среќни. Каков е твојот ИЗБОР?[DOUBLEPOST=1464661254][/DOUBLEPOST]

Гледам дека си ги нафрлил сите светски религии како некаков доказ а верувам дека познавањето ти е исто колку и за Библијата. Еве, зашто гледам дека си мрзлив да прочиташ па да ти копирам по нешто да прочиташ и да размислиш, нормално ако сакаш. Инаку не сум баш за копи и пејст ама во твојов случај морам за да те едуцирам да не бидеш толку самоуверен дека знаеш нешто.

Овој историчар ги потврдува убиствата на Христијаните и убиството на Исус од Понтиј Пилат.

Cornelius Tacitus (c. A.D. 55-120)

A Roman historian who lived through the reign of over a half-dozen Roman emperors1, Tacitus has been called “the greatest historian of ancient Rome. His most famous works are theAnnalsand theHistories. TheAnnalscovers from 14 A.D. to approximately 68 A.D. (the death of Augustus up to the time of Nero), whileHistoriesproceeds from 68 A.D. (Nero’s death) to 96 A.D. (the time of Domitian).

“But not all the relief that could come from man, not all the bounties that the price could bestow, nor all the atonements which could be presented to the gods, availed to relieve Nero from the infamy of being believed to have ordered the conflagration, the fire of Rome. Hence to suppress the rumor, he falsely charged with the guilt, and punished with the most exquisite tortures, the persons commonly called Christians, who were hated for their enormities. Christus, the founder of the name, was put to death by Pontius Pilate,procurator of Judea in the reign of Tiberius: but the pernicious superstition, repressed for a time, broke out again, not only through Judea, where the mischief originated, but through the city of Rome also.”(Annals XV, 44)1.

Помрачувањето на сонцето како феномен кој се појавува кога Исус умира и кое не било предвидено да се појави тогаш.

Thallus

Thallus, a Samaritan-born historian who lived and worked in Rome about 52 A.D., “wrote a history of the Eastern Mediterranean world from the Trojan was to his own time.” (Habernas, VECELJ, 93). One very interesting passage from Thallus relates to the darkness that enveloped the land at the time of Christ’s crucifixion.

“Thallus, in the third book of his histories, explains away this darkness as as an eclipse of the sun – unreasonably, as it seems to me (unreasonably, of course, because a solar eclipse could not take place at the time of the full moon, andit was at the season of the Paschal full moon that Christ died.”(Julius Africanus,Chronography, 18.1)

За воскресението Христово и за верувањето на првите Христијани.

Suetonius

Another Roman historian, Suetonius, a court official under the emperor Hadrian, stated in hisLife of Claudius (written about 120 A.D.)that Christians were expelled from Rome because of Christ (whom he calls Chrestus)::

“As the Jews were making constant disturbances at the instigation ofChrestus, he [Claudius] expelled them from Rome”. (Life of Claudius, 25:4)1

In another of his works, Suetonius records the punishment that Christians were receiving in Rome during the time of Nero (64 A.D.):

“Punishment by Nero was inflicted on the Christians, a class of men given to a new and mischievous superstition.” (Lives of the Caesars, 26.2)

This “superstition” undoubtedly refers to the conviction by early Christians that Christ had been crucified and risen from the dead.

Пак за помрачувањето на сонцето во времето на Исус од друг извор.

Phiegon

Another secular authority, Phlegon, wrote a book entitledChronicles, which was quoted by Julius Africanus. Like Thallus, Phiegon acknowledges that a darkness fell upon the land about the time of Christ’s death, and like Thallus he attributes this to a solar eclipse:

“During the time of Tiberius Caesar an eclipse of the sun occurred during the full moon.”(Africanus, Chronography, 18.1)

Епа мој драг Познавачу на Библијата, ти давам само МАЛ ДЕЛ од многуте докази кои потврдуваат дека Исус постоел, живеел, лекувал и правел чуда, умрел и воскреснал. Овие докази се доволни за да ја потврдат приказната во Библијата и да сфатиме дека се е ВИСТИНА. Е сега има луѓе кои и да им донесеш снимен филм од сите овие настани ќе најдат било каков изговор за да ја негираат ВИСТИНАТА. Ако спаѓаш во таа група на луѓе тогаш кажи ми за да не си го трошам времето залудно?
Сегде кај шо ќе напишиш ХРИСТ дека пишеле римските писатели - лажеш.
Називот Христ е од грчки јазик Христос - или помазан крал. Тој назив Исус го добива дури од ко се напишани и преведени писмата на грчки, значи неколку века после неговата смрт. Евреите Исус би го нарекле Месаја и не Исус пошто и то е грчки назив туку неговото вистинско име Јешуа.
Така да во време на Исус никој него не го викал ни Исус ни Христус туку Јошуа месаја. Ти сега да се вратиш во неговото време и викниш (Исусе исусе мој... или Џизус Џисус мај мен“ тој нема да се сврти, исто и ако му викнеш ХРИСТЕЕЕЕ, или КРАЈСТ

Сите автори кои ги спомна се автори кои пишеле 100 години после настануите, немаш ни еден единствен запис од времето на исус.

Прегледај го приврзокот 148261[DOUBLEPOST=1464641661][/DOUBLEPOST]
Ова фирма?

Прегледај го приврзокот 148263[DOUBLEPOST=1464641732][/DOUBLEPOST]

Ги разбираш ли ти сликите што си ги постирал или тешка работа?

Во (510,511), во класа 16, покрај хартија, картон, печатени работи, фотографии, канцелариски прибор и слично, сапаѓаат И карти за играње. Тоа не е вина на МПЦ-ОА, туку таква е класификацијата од ДЗИС.

Во класа 33 спаѓаат алкохолни пијалоци. Ти текнало на виното за причест, аналфабету?

Во класа 36, покрај финансиски работи и монетарни рабои спаѓаат и осигурување и работи поврзани со недвижен имот. И повторно, тоа е до класификацијата на ДЗИС, на која МПЦ-ОА нема никакво влијание.

А еве ти го и изворот на информации:

PRIJAVI NA TRGOVSKI MARI OD STRANA NA MPC

y24MOfe.png

Пријави на трговски МАРИ од страна на МПЦ - информација од ПОА.:tapp:

Не знаат да пишуваат, ни да читаат како што треба, а за разбирање на напишаното не станува ни збор. Но сепак, одвреме-навреме ќе уловат по некој клен кој безрезервно ќе им поверува, притоа не препознавајќи дека дотичниве немале поим од материјата која сакале да ја обработат.

Последно уредено:
Ги разбираш ли ти сликите што си ги постирал или тешка работа?

Во (510,511), во класа 16, покрај хартија, картон, печатени работи, фотографии, канцелариски прибор и слично, сапаѓаат И карти за играње. Тоа не е вина на МПЦ-ОА, туку таква е класификацијата од ДЗИС.

Во класа 33 спаѓаат алкохолни пијалоци. Ти текнало на виното за причест, аналфабету?

Во класа 36, покрај финансиски работи и монетарни рабои спаѓаат и осигурување и работи поврзани со недвижен имот. И повторно, тоа е до класификацијата на ДЗИС, на која МПЦ-ОА нема никакво влијание.

А еве ти го и изворот на информации:

PRIJAVI NA TRGOVSKI MARI OD STRANA NA MPC

y24MOfe.png

Пријави на трговски МАРИ од страна на МПЦ - информација од ПОА.:tapp:

Не знаат да пишуваат, ни да читаат како што треба, а за разбирање на напишаното не станува ни збор. Но сепак, одвреме-навреме ќе уловат по некој клен кој безрезервно ќе им поверува, притоа не препознавајќи дека дотичниве немале поим од материјата која сакале да ја обработат.

E де бизниси си прат, хотели, комар алкохол имоти недвижнини луксузни коли...
Треба да е исус, бог да го прости, горд на таков напредок на неговата мисла, тој кутрио одеше бос гладен без банка в џеп сега нема владика без климатеризиран и блиндиран џип, телохранители, и мермерни палати.
Ја мислам дека уз мајкрософт и можеби Шел, дека христијанската црква има најголем финансиски и бизнис успех.

Треба да е исус, бог да го прости,.

Хмммм....ај и тебе Бог нека ти прости за секоја будалаштина изнесена на форумов.
А нека ти прости и после неизбежниот крај од животот.

Во краен случај, твој проблем дали ќе ти прости или не...:icon_lol:

Хмммм....ај и тебе Бог нека ти прости за секоја будалаштина изнесена на форумов.
А нека ти прости и после неизбежниот крај од животот.

Во краен случај, твој проблем дали ќе ти прости или не...:icon_lol:
Кој бог?
Биди специфичен пошто има многу богови

Да, и потполно стротивна на твојот татко, кој е татко на лагата...:sneaky:[DOUBLEPOST=1464678570][/DOUBLEPOST]

Само црпки кои не разбираат, сметаат дека Црквата некого го контролирала...:pos:

Како вели еден од Светите Оци: не е контролор оној кој контролира други, туку оној кој се контролира самиот себе.

Туку, чедо мое неуко, оти избегнуиваш да одговориш за начинот на кој ти ја избегнуваш контролата? Како ти успева да останеш неконтролиран?...:sneaky:

да чедо божје, црвата, сектата МПЦ пробува да го контролира општеснтвениот живот во македонија, пробува да се наметнува како во средниот мрачен век во човечката историја кога таа ја имала државната мок во свои раце. колку ли луге имаат убиено кои што не сакале да ја прифатат таа демонска религија наречена христијанство. најдобар пример ти е за ширење на христијанството во бугарија, киевска русија кога одбиле да ја прифатат паганите биле убивани, измачувани и прогонувани и после еве, и таму поповите тврдат еве христијанството е нашиот корен, наша традиција, миролубива религија :tapp:
но помина тоа време, веке 100 години црквата не може да убива и измачува неверници, “демони“ како баба Ванга кои ја откривале правата Вистина за таа демоска религија наречена христијанство.

ти се чукаш во гради дека сектата МПЦ на никого не контролира, но и тоа е лага нивните следбеници христијани ги контролирааат од самото рагање, ги маркират со нивниот жиг наречен “света“ вода, ги манипулираат во текот на нивниот живот со лаги за некаков рај и пекол, и цело време додека се живи тие се заведени од оваа демонска хриситјанска религија и самите одобруваат земање данок од нив(пари за арно, за срека, за здравје) и на крај дури и кога ги закопуваат поповите и сектата МПЦ им земаат такса за “испракање во рајот“

за жал тие христијански следбеници не ја користат црпката мики1, и вие поповите си уживате во рајот на земјата, плата од миниму 3000 евра во македонија......

Туку, чедо мое неуко, оти избегнуиваш да одговориш за начинот на кој ти ја избегнуваш контролата? Како ти успева да останеш неконтролиран?...“

со отфрлање на оваа демонска хриситјанска религија, и отфрлање на оваа секташка црква МПЦ.
ова е еден дел, но за почеток е многу голем чекор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom