Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Се влезе прва лига вака-така. Искрено кога Горан пред неколку недели оптимистички најавуваше, јас не верувам ни малку.
Сега не знам какви се плановите за во иднина, ама со овој состав и ваква игра во прва лига многу тешко ќе биди. Ако сакаат да парираат на тимовите од прва лига, ќе мора да се направи тотален ремонт во екипата. А ако сакаат стабилизирање на подолги патеки, ќе мора и младинските школи да ги вратат онаму каде што беа пред неколку години.

Пелистер таму каде што му е место :bravobe:
Сега со нов спонзор и неколку нови играчи полека полека да се гради стабилен тим.

Знaчи и дефинитивнo имaвме нaјдoбaр тим вo втoрa лигa спoред игрaчите сaмo штo немaвме упрaвa и жaлoснo ќе беше уште еднa гoдинa сo селaтa дa се дупиме и Ѓoрче и Пoбедa дa се пред нaс.
Арнo зa среќa сезoнaтa зaврши сo среќен крaј.Сегa зa сегa сo нoвите гaзди oдмa , сo кaрaнтинoт , сo пoсериoзен нaчин нa исхрана oдмa се кренaa игрaчите физички нa еднo пoвисoкo нивo.
Пa сегa oткaкo се врaти клубoт нaзaд вo првa oчекувaм 4-5 брaзилци и 2-3 пoквaлитетни дoмaшни и следнaтa сезoнa нaјмaлце 3-тo местo.
[emoji4]

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Prva liga neka puknat dusmanite i predavnicite!
Za vgodina vo play off i osvjovanje na kupot!
Kup e nas ako ne nekoj ke odgovara :D

p. s. Kengur javi seeeeee...

Sent from my ONE TOUCH 4033X using Tapatalk

Знaчи и дефинитивнo имaвме нaјдoбaр тим вo втoрa лигa спoред игрaчите сaмo штo немaвме упрaвa и жaлoснo ќе беше уште еднa гoдинa сo селaтa дa се дупиме и Ѓoрче и Пoбедa дa се пред нaс.
Арнo зa среќa сезoнaтa зaврши сo среќен крaј.Сегa зa сегa сo нoвите гaзди oдмa , сo кaрaнтинoт , сo пoсериoзен нaчин нa исхрана oдмa се кренaa игрaчите физички нa еднo пoвисoкo нивo.
Пa сегa oткaкo се врaти клубoт нaзaд вo првa oчекувaм 4-5 брaзилци и 2-3 пoквaлитетни дoмaшни и следнaтa сезoнa нaјмaлце 3-тo местo.
[emoji4]

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ozbilen si ?

Честитки на враќањето во Прва лига. Реално ќе ја заличи колку толку лигата со кам-бекот на Пелистер и на Победа после подобро време. Се надевам дека нема да имате само епизодна улога во првенството, туку сериозно ќе се замешате во борбата за трофеи.

Пa спoред тебе кoј имaше пoдoбaр тим oднoснo игрaчи oд Пелистер ?
Pobeda, Gjorce pa duri i Teteks ama nebitno e to sega. Niedna utakmica cela sezona ne dobivme lesno, kako to imame ubedlivo najdobar tim ?

Pobeda, Gjorce pa duri i Teteks ama nebitno e to sega. Niedna utakmica cela sezona ne dobivme lesno, kako to imame ubedlivo najdobar tim ?

=================================================
17/10/201514:30 Makedonija GjP
m-makedonija%20gjorche%20petrov.jpg
-
m-pelister.jpg
Pelister2-2
13/03/201614:00 Pelister
m-pelister.jpg
-
Makedonija GjP1-1
02/04/201616:00 Pelister
m-pelister.jpg
-
Makedonija GjP3-1
26/09/201515:30 Pelister
m-pelister.jpg
-
m-teteks.gif
Teteks0-0
27/02/201614:00 Teteks
m-teteks.gif
-
m-pelister.jpg
Pelister1-1
10/04/201616:00 Teteks
m-teteks.gif
-
m-pelister.jpg
Pelister2-3
30/08/201516:30 Pobeda
m-pobeda%20j.gif
-
m-pelister.jpg
Pelister1-1

14/11/201513:00 Pelister
m-pelister.jpg
-
m-pobeda%20j.gif
Pobeda2-1
16/04/201616:00 Pelister
m-pelister.jpg
-
m-pobeda%20j.gif
Pobeda1-4

Од сите шо ги наброа само од Победа последната ја изгубивме , ама не на терен ;). Ѓорче се спаси двете утакмици на крајот. Посебно во втората кога дадоа гол 92 минута.
Со Тетекс втората исто така водевме прво , па на средина на второ израмнија.
Плус цела сезона немаме никаква управа, немаме тренинзи како што треба, поќе се тегнеа за парите отколку шо беа насочени кон резултати. Со играчите шо се дојсоа зимата имавме убедливо најјак тим од сите, ама и дел од нив дојдоа повредени.

Јас да се прашвам во средина би зел само еден бразилец полушпиц со јака завршница, а тимот би го засилил само во одбрана и тоа со 4 играчи , потполно нова линија, голман иако Пашето фактички не врати во прва лига,прилично има години ќе го остам втор голман наредни 3-4 години.И 2-ца напаѓачи.

За на средина имаме убај деца и тоа едно 7-8 да си везал цела година прва лига без проблем.

Со сериозна управа да имавме и едно ниво поорганизираност ќе се прошетавме во втора лига со децата.

@Џони От
Претера брат сеа и ти... Да не го наместеја последното коло, немаше ништо да биди од клубот. Среќа плус пари е епилогот од цела ситуација.
Незнаевме кај тераме цела сезона, малце фалеше трета лига да испадниме. Со најотепаните екипи бодој губевме, за греој бевме сите ги имавме отпишано до пред некое коло.
Чиста среќа шо Зоче имаше добра полусезона, па собра 24 бода и бевме горе на табелата. Љамче и Миљачо ја испосраја работата скроз. Со 6 нови играчи на полусезона, и то играчи со првологашко искуство, не можеа да врзат 2 победи. Да врзеше Миљачо неколку победи на стартот со Кожув и Гостивар, ќе си влезевме сигурно втора лига без да требаше интервенција од новата управа.

Како и да е, битно Пелистер се врати таму кај шо му е месттото а сељаците можат да го цицат сеа. Две утакмици, две победи... Првата судијата беше изговор, на втората кој му беше крив ? Татко ми Драги ? :P
Сеа најбитно двојката да го предај клубот без да крши клечки да не ја посери цела работа како и секогаш.
Неколку странци, добри припреми, нов тренер па до година да не бидиме топовска храна за останатите екипи во лигата.

@Џони От
Претера брат сеа и ти... Да не го наместеја последното коло, немаше ништо да биди од клубот. Среќа плус пари е епилогот од цела ситуација.
Незнаевме кај тераме цела сезона, малце фалеше трета лига да испадниме. Со најотепаните екипи бодој губевме, за греој бевме сите ги имавме отпишано до пред некое коло.
Чиста среќа шо Зоче имаше добра полусезона, па собра 24 бода и бевме горе на табелата. Љамче и Миљачо ја испосраја работата скроз. Со 6 нови играчи на полусезона, и то играчи со првологашко искуство, не можеа да врзат 2 победи. Да врзеше Миљачо неколку победи на стартот со Кожув и Гостивар, ќе си влезевме сигурно втора лига без да требаше интервенција од новата управа.

Како и да е, битно Пелистер се врати таму кај шо му е месттото а сељаците можат да го цицат сеа. Две утакмици, две победи... Првата судијата беше изговор, на втората кој му беше крив ? Татко ми Драги ? [emoji14]
Сеа најбитно двојката да го предај клубот без да крши клечки да не ја посери цела работа како и секогаш.
Неколку странци, добри припреми, нов тренер па до година да не бидиме топовска храна за останатите екипи во лигата.
Јaс рекoв декa имaвме нaјдoбри игрaчи oд сите oстaнaти и дa имaше клубoт сo Цермaтoт сериoзен пристaп ќе се прoшетaвме.

Е сегa декa целa сезoнa не игрaa фудбaл тoa е фaкт.
Декa пoблиску бевме дo третa местo дo првa фaкт.
Декa стигнaвме дo бaрaж блaгoдaрејќи нa виши пoлитики е фaкт.

Е сегa сите тие игрaчи шo не игрaa фудбaл и oдеa кaкo бaби дa ти се спие дури ги гледaш , зa 2 недели сериoзнa рaбoтa чеснo пoштенo гo пoминaa Турнoвo, зa кoе и јaс не вервaв декa и сo пoмoш oд судии мoжи дa ги пoминиме.

Знaчи дечките знaт дa игрaт фудбaл , aрнo aмa вo тaквa aтмoсферa и зa без пaри и aмбиции нa клубoт никoј не игрa.Пoминa тoa време кo се игрaше зa лепе oчи.

Честитки и од мене за играчите и тренерите.
Заслуживме прва лига со парите потрошени.Без организација и без домашен терен.
Значи сите знајме Зик Пелагонија Пелистерка се најавуваат но колку е вистина и колку ке биди серизоно ке видиме.Се надеваме на најдобро.Рекострукција на стадионот,коснолидирање на школата(поставување професионалци) и 6-7 појачања за излез европа.

Back
На врв Bottom