- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 10.984
- Поени од реакции
- 12.432
Каква коинциденција, и јас сум роден и од раѓање, па се до денешен ден живеам на Балканот и немам никаква причина зошто да се срамам од тоа.Jas sum se rodil na Balkanot i ne se sramam od toa, naprotiv. Ama se gadam od balkanizam - svetot pochnuva od mene, jas sum najvazhen, samo moeto e bitno.
Taa filozofija go pretvori vo edno evropsko mochurishte (so iskluchok kaj nekoi zemji), koe kako shto gledam, ne mu pretstoi nishto povekje osven edna zhabokrechina i toa ushte za dolgo.
Твое право е да се противиш на балканскиот или на било каков и било чиј менталитет, фала му на Бога за здравиот ум и разум, благодарејќи на кои не мораме да прифаќаме вредности кои ниту ги сакаме, ниту ги чувствуваме како свои, како што и јас не го прифаќам муслиманскиот менталитет кој ги сведува жените на ниво на робови, или како што прават во развиените држави - каде што ги третираат, или подобро кажано, сакаат да ги третираат не како граѓани од последен ред, туку како луѓе кои не се од нивно сродство.
Несомнено самиот факт дека Швајцарија не е членка на ЕУ може да се третира како некаква позитивна предност за Швајцарците, барем во споредба со начинот на кој ги третираат жените во Германија и во Франција кои се жртви на силувања и грабежи од страна на радикални исламистички ѓубриња од луѓе.
Швајцарски ракувања 2016
http://off.net.mk/vesti/razno/shvajcarija-muslimanite-da-pushtat-raka
Но сигурно не сакаш истовремено некој трет да се обидува да те натера да постапуваш спротивно на своите принципи.
Јас на пример, ги ставам моите приоритети на прво место кога никој од моите блиски нема сериозни проблеми за решавање, но да ги плаќам долговите на мојот сосед со пари кои ги немам, туку кои ќе треба да ги позајмам, а за возврат да не добијам апсолутно ништо исплатливо за мене лично - како на пример соседот да ми продаде нешто на попуст или слично, за мене лично е изгубена и неисплатлива инвестиција.
Па уште и да примам наводни бегалци од блискиот исток и од северна Африка, за кои подоцна испаѓа дека не се вистински бегалци, туку криминалци и радикални исламисти, кои се собираат како волци околу беспомошни жени и ги силуваат на железнички станици и на автобуски постојки, а реакцијата на градоначалникот да гласи дека жените се виновни бидејќи се дотерувале "провокативно" и така ги предизвикале силувачите за да ги силуваат, подобро кажи ми каде е најблиската лудница за да ги приберам таму политичарите кои ми велат дека треба под мој покрив да примам вакви ѓубриња од луѓе, отколку да ги трпам нивните закани дека ќе ми следуваат санкции доколку не прифатам вакви ѓубриња од луѓе под мој покрив.
Последно уредено: