Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
Боље да не освои кој ќе ги слуша после освоил зашто Надал се повредил.
Pa nole i lani lagano go dobi nadal, ne se ni ispoti, pa ne osvoi, sezonava retko koj se sumjase a e fan na nole, deka bi mozel da izgubi od nego, poise se plasime od igraci ko wawrinka i sekako Marej, ova na startov sto se maci kolku sto e loso moze i da e dobro, Novak na primer posle takvi pobedi u 5 seta znael da mele da se opusti i da vleze u sampionski moud.

Ova sekako deka znaci dosta za nova Novak a pricinata e deka ima golemi sansi da stigne do finale daleku poodmoren od rivalot sto ke go naceka tamu, sto ne bese slucaj lani na primer, so Marej se iscrpi, toa ke bese slucaj i so Rafa sea sigurno, tesko laganicata ko lani deka ke ja isterase ali ne sumjav u pobeda.
Ali da ne zborime pred vreme, da ne se sjebe i on, ili bilo koj drug, toa sto e najvazno sea e u finale da vleze all in, na fizicki plan da e na potrebnoto nivo a i vremevo da ne jebe pa haos da se deshava na rasporedov.

Shteta inace za Rafa, uste edna cela sezona ke ostane bez slem, 2 po red ke nakoti, a moze i da se pogodi u 2 godini samo eden masters da osvoi ko golem trofej so ogled deka na drugive podlogi ne e sjaen. Ali cudno, go gleav posledniov mec, ne pokaza nikakvi znaci deka e povreden, vcera bese soliden dosta, odlicno go sokril problemov, bez razlika sto lapal tableti i inekcii.

Ајде Надал ја еба мечката шо ја еба, барем Тием нека го искористи неговото повлекување за добар резултат. Реални шанси има за полуфинале, а таму секако очекуваме добар отпор против Ноле.

Inace Nadal rizikuval pauza od 6 meseci do godina, ako tetivata roknala, taka rizikot ne se isplatel sekako, so ogled deka nemase dobar raspored i mozese da eskalira ova u nesto daleku poloso za nego, otkolku samo povlekuvanje od RG.

Вавринка со добро издание против Шарди, дали ја пронаоѓа формата со која би можел да се вплетка во борба за титула?

Жими кур штета, на ФБ се смееш урлаш од радост дека се повредил сеа штета било.

Новак сеа има ждреб ко на Челенџер во Санто Доминго, мада што е крив он реално, на него е да искористи. Ако и сеа не освои не знам што да кажам...

gadur znaes zasto ti se smeev, cela godina ve citam deka nole e gotov, ke skinel acl, vaka onaka, se raspagal, i sea babauu, mene toa mi e smesno, karmata, a deka se povredil ne, iskreno neznam kako da ti objasnam deka nebiten mi e rafa u poslednive eve veke ke navrsat, dve godini, duri i zal mi e sto i sezonava ne izigraa i ne go rasljakase, e sea malce rebranje na baza na navivaci i rivalstvo nikad ne e na odmet. I da, do sea ubedlivo najlesen raspored ima novak za finale i osvojuvanje, voopsto, u kariera, vakov raspored nemal realni da bideme.

koj te ebe be, Ideeemooooo. :kafence:

Треба да бидеш среќен, али што Рафа нема да дојде до Новак во 1/2 финалето, а не што се повредил Рафа, а не напротив да ти е жал, пошто оваков Новак каков што е во моментов не верувам дека ќе доделеше шљакање на Надал, али ајде нека ти биде.

Од поверливи извори се шушка дека допинг е во прашање.

Демек Надал претставуваше некоја опасност за Ноле .:icon_lol:

Сомнително откажување.

Оваа е најголем срам за еден ваков аристократски спорт. По се изгледа Шарапова беше и тоа како во право. Какви гнасни работи се случуваат во спортот ти оди да ти се згади.

Види го овој што треска, мајко мила. :facepalm:
Види го овој што треска, мајко мила. :facepalm:
Со кој памет тврдиш дека Надал бил фаворит против Новак. демек не бил во форма. Па Новак на секој турнир игра релаксирано во првите кола за да на крај против федерер или надал излегува како супермен. Ти не си нормален што излагаш вакви тврдења.

Сега Хорхе ке го аболицира Надал...

Со кој памет тврдиш дека Надал бил фаворит против Новак. демек не бил во форма. Па Новак на секој турнир игра релаксирано во првите кола за да на крај против федерер или надал излегува како супермен. Ти не си нормален што излагаш вакви тврдења.
Не ми е за тоа муабетот, него за тоа што истреска погоре. И не реков дека Надал ќе е фаворит него дека немаше Новак да го шљака како што изјави погоре Урко.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom