- Член од
- 5 мај 2016
- Мислења
- 1.330
- Поени од реакции
- 856
Духовни учители..во библијата не го пишува ова.Od kade ti znaes za ovoa? Biblijata veli taka?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Духовни учители..во библијата не го пишува ова.Od kade ti znaes za ovoa? Biblijata veli taka?
Госпожата мшка... а?
Ти си тој што верува дека девици раѓаат, ти си фантазер!
Духовни учители..во библијата не го пишува ова.
Duhovni uciteli....= Prevod?Духовни учители..во библијата не го пишува ова.
Дали ти е поентата да ги намалиш квалитетите на христијанската вера а да го издигнеш твоето убедување?? Верата нема потреба од докажување..толку од мене.Во ред, ако не го пишува ова во библијата тогаш од каде им тоа изворно знаење на духовните учители? Да не пронашле некоја скриена и тајна книга? Изгубените Евангелија и слично?![]()
А ти си неписмен, кој се петља со нешта за кои не е дораснат. Не можеш ниту да отфантазираш саглам мисла и одговор, а камо ли да погодиш точен одговор...![]()
Дали ти е поентата да ги намалиш квалитетите на христијанската вера а да го издигнеш твоето убедување?? Верата нема потреба од докажување..толку од мене.
Duhovni uciteli....= Prevod?
Svedoci sme na toa...i vo minatoto i denes seuste se ubiva vo imeto na verata!Дали ти е поентата да ги намалиш квалитетите на христијанската вера а да го издигнеш твоето убедување?? Верата нема потреба од докажување..толку од мене.
Svedoci sme na toa...i vo minatoto i denes seuste se ubiva vo imeto na verata!
Месија од еврејска гледна точка, воопшто не се однесува на надприродно битие во човечки облик, туку на водач - крал на евреите. Обичен човек. Тоа го потврдува и Исус во евангелијата, кога е обвинет за богохулство и кога требало да биде каменуван, тој го кажува следново:Бог е СЕМОЖЕН и поради тоа него не му треба сексуален однос и празнење на страсти(како на тебе, суштество од овој материјален природен свет)..незнам зошто ова прашање те буни и не го разбираш!?
Некаде во св.писмо пишува -Ќе ги видите синовите во себе кои јас ке ви ги родам.Те боли помислата што младо дете се труди да ги изнесе своите ставови кој се спротивни од оние твоите и тоа преку добро уредени постови, цитати и научни докази. А не ,,шо" , ,,еј абе монолог" , ,,абе иди бегај порасни"!
Знам, ние сме голема закана за душосушците кој велат дека слободниот избог на човекот да носи мартинка или да прави Јога е грев, само за да го држат народот блиску до себе, нели, народот е најголем извор на финансии![DOUBLEPOST=1464268370][/DOUBLEPOST]
Абсолутно, верата нема потреба од докажување, единствена потреба е да се убедиш во нешто дека е тоа така. Змија што зборува, девица што раѓа, човек што оди по вода. Истото нема да го видиш никогаш, ама ќе веруваш во тоа. А црквата нема да ти каже фала, ќе останеш жена (во негативна смисла на зборот)[DOUBLEPOST=1464268426][/DOUBLEPOST]
Guru!![]()
Nema ako zamizis ili ja preripas taa stranica! Duri fino lepo e objasnato kako da gi tepas!Некаде во св.писмо пишува -Ќе ги видите синовите во себе кои јас ке ви ги родам.
Во овие зборови лежи вистината за нас а тоа е дека сите сме една келија, семе, кое раѓа и живее свој живот..живот кој се одвива по еден закон а тоа е слободната воља кој е судбина и правда за секој.
Робови нема во планот на творецот оти нив ги создава материјалниот разум.
Во материјалниот свет егзистира егото..какво е егото таква е келијата на поединецот.
Се согласувам со тоа дека религијата на никого не му донела и ниту ке му донесе нешто добро.Svedoci sme na toa...i vo minatoto i denes seuste se ubiva vo imeto na verata!
вера си имаат и хиндуси и пагани и муслимани и комунисти и фашисти...Затоа постои верата, како облик од предзнаење.
Верата е она кое го немаш, а се напињаш другите да ги побиеш со прост овосветовен рационализам, заснован на лични мненија.
Некаде во св.писмо пишува -Ќе ги видите синовите во себе кои јас ке ви ги родам.
Во овие зборови лежи вистината за нас а тоа е дека сите сме една келија, семе, кое раѓа и живее свој живот..живот кој се одвива по еден закон а тоа е слободната воља кој е судбина и правда за секој.
Робови нема во планот на творецот оти нив ги создава материјалниот разум.
Во материјалниот свет егзистира егото..какво е егото таква е келијата на поединецот.
Знам, ние сме голема закана
Точно, плус не видов јас дека некој се обидува да ја омаловажува христијанската религија. Туку тоа е институција која ги омаловажува сите други разлики во светот. Почнувајќи од сексуална ориентација, па се до начин на живеење!
@katinakatalina