Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Госпожата мшка... а? :)
Ти си тој што верува дека девици раѓаат, ти си фантазер!

А ти си неписмен, кој се петља со нешта за кои не е дораснат. Не можеш ниту да отфантазираш саглам мисла и одговор, а камо ли да погодиш точен одговор...:icon_lol:

Духовни учители..во библијата не го пишува ова.

Во ред, ако не го пишува ова во библијата тогаш од каде им тоа изворно знаење на духовните учители? Да не пронашле некоја скриена и тајна книга? Изгубените Евангелија и слично? :)

Во ред, ако не го пишува ова во библијата тогаш од каде им тоа изворно знаење на духовните учители? Да не пронашле некоја скриена и тајна книга? Изгубените Евангелија и слично? :)
Дали ти е поентата да ги намалиш квалитетите на христијанската вера а да го издигнеш твоето убедување?? Верата нема потреба од докажување..толку од мене.

А ти си неписмен, кој се петља со нешта за кои не е дораснат. Не можеш ниту да отфантазираш саглам мисла и одговор, а камо ли да погодиш точен одговор...:icon_lol:

Те боли помислата што младо дете се труди да ги изнесе своите ставови кој се спротивни од оние твоите и тоа преку добро уредени постови, цитати и научни докази. А не ,,шо" , ,,еј абе монолог" , ,,абе иди бегај порасни"!
Знам, ние сме голема закана за душосушците кој велат дека слободниот избог на човекот да носи мартинка или да прави Јога е грев, само за да го држат народот блиску до себе, нели, народот е најголем извор на финансии! :)[DOUBLEPOST=1464268370][/DOUBLEPOST]
Дали ти е поентата да ги намалиш квалитетите на христијанската вера а да го издигнеш твоето убедување?? Верата нема потреба од докажување..толку од мене.

Абсолутно, верата нема потреба од докажување, единствена потреба е да се убедиш во нешто дека е тоа така. Змија што зборува, девица што раѓа, човек што оди по вода. Истото нема да го видиш никогаш, ама ќе веруваш во тоа. А црквата нема да ти каже фала, ќе останеш жена (во негативна смисла на зборот) :)[DOUBLEPOST=1464268426][/DOUBLEPOST]
Duhovni uciteli....= Prevod?

Guru! :pos:

Svedoci sme na toa...i vo minatoto i denes seuste se ubiva vo imeto na verata!

Svedoci sme na toa...i vo minatoto i denes seuste se ubiva vo imeto na verata!

Точно, плус не видов јас дека некој се обидува да ја омаловажува христијанската религија. Туку тоа е институција која ги омаловажува сите други разлики во светот. Почнувајќи од сексуална ориентација, па се до начин на живеење!

@katinakatalina

Бог е СЕМОЖЕН и поради тоа него не му треба сексуален однос и празнење на страсти(како на тебе, суштество од овој материјален природен свет)..незнам зошто ова прашање те буни и не го разбираш!?
Месија од еврејска гледна точка, воопшто не се однесува на надприродно битие во човечки облик, туку на водач - крал на евреите. Обичен човек. Тоа го потврдува и Исус во евангелијата, кога е обвинет за богохулство и кога требало да биде каменуван, тој го кажува следново:

Јован 10:
33.Еврејските водачи Му одговорија: „Не Те каменуваме поради добрите дела, туку поради богохулство, зашто, иако си човек, се правиш Бог!
34.Исус им одговори: „Зар не е запишано во вашиот Закон дека Бог вели за народните водачи: ,Јас реков, богови сте‘?

Тука Исус се повикува на псалм 82:6. Каде стои следново:

Псалм 82:
6.Навистина реков: „Вие сте богови и сите сте синови на Сèвишниот!”

На тој начин, избегнува да биде каменуван поради богохулие односно поради тврдење дека има божествени карактеристики.

Те боли помислата што младо дете се труди да ги изнесе своите ставови кој се спротивни од оние твоите и тоа преку добро уредени постови, цитати и научни докази. А не ,,шо" , ,,еј абе монолог" , ,,абе иди бегај порасни"!
Знам, ние сме голема закана за душосушците кој велат дека слободниот избог на човекот да носи мартинка или да прави Јога е грев, само за да го држат народот блиску до себе, нели, народот е најголем извор на финансии! :)[DOUBLEPOST=1464268370][/DOUBLEPOST]

Абсолутно, верата нема потреба од докажување, единствена потреба е да се убедиш во нешто дека е тоа така. Змија што зборува, девица што раѓа, човек што оди по вода. Истото нема да го видиш никогаш, ама ќе веруваш во тоа. А црквата нема да ти каже фала, ќе останеш жена (во негативна смисла на зборот) :)[DOUBLEPOST=1464268426][/DOUBLEPOST]

Guru! :pos:
Некаде во св.писмо пишува -Ќе ги видите синовите во себе кои јас ке ви ги родам.
Во овие зборови лежи вистината за нас а тоа е дека сите сме една келија, семе, кое раѓа и живее свој живот..живот кој се одвива по еден закон а тоа е слободната воља кој е судбина и правда за секој.
Робови нема во планот на творецот оти нив ги создава материјалниот разум.
Во материјалниот свет егзистира егото..какво е егото таква е келијата на поединецот.

Некаде во св.писмо пишува -Ќе ги видите синовите во себе кои јас ке ви ги родам.
Во овие зборови лежи вистината за нас а тоа е дека сите сме една келија, семе, кое раѓа и живее свој живот..живот кој се одвива по еден закон а тоа е слободната воља кој е судбина и правда за секој.
Во материјалниот свет егзистира егото..какво е егото таква е келијата на поединецот.
Nema ako zamizis ili ja preripas taa stranica! Duri fino lepo e objasnato kako da gi tepas!

Exodus chapter 12 verse 43:

• The Lord said to Moses and Aaron, "These are the regulations for the Passover: No foreigner is to eat of it. Any slave you have bought may eat of it after you have circumcised him, but a temporary resident and a hired worker may not eat of it.
Exodus Chapter 21, verse 20:

• If a man beats his male or female slave with a rod and the slave dies as a direct result, he must be punished, but he is not to be punished if the slave gets up after a day or two, since the slave is his property

Затоа постои верата, како облик од предзнаење.

Верата е она кое го немаш, а се напињаш другите да ги побиеш со прост овосветовен рационализам, заснован на лични мненија.
вера си имаат и хиндуси и пагани и муслимани и комунисти и фашисти...

Добро е кога кажуваш за некој стихови да знаеш точно во која книга од библијата ги пишува. Потоа спореди ги со сосема спротивните на истите што ги читаш, затоа што библијата е поделена, а истиот бог кој се јавува на тие што ја пишуваат се премислува на секој 3-4 наредни книги. Робови имало и ќе има, како во тој ,,божјиот план" така и во свеста на луѓето. За слободната волја добро е постојано во текот на денот да се прашуваш дали ја правиш, дали мислиш со своја глава, дали живееш по свое или постојано твоите дела зависат од влијанието на некој друг. За слободната волја не се дискутира, таа се живее. Правда? Не знам за што зборуваш тука... појасни се! :)

Знам, ние сме голема закана

Живo ме зaнимa кoј те гледa кaкo зaкaнa.

Точно, плус не видов јас дека некој се обидува да ја омаловажува христијанската религија. Туку тоа е институција која ги омаловажува сите други разлики во светот. Почнувајќи од сексуална ориентација, па се до начин на живеење!

@katinakatalina

Не и се умилкувaј сеa. Се зaебa више.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom