Ovoj linkov go gledam, ispagja deka Hansolov 9-ka ista jacina kako Mitsubishito sto go zema 12-ka. Valjda tretiot model od Mitsubishi kaj 12-kite go zema?
SF e tretata 12ka na nea mislis ? Pa taka iskaca slicen e grafikot so Hansol 9, ja za zemav FH35VE, koja tuka ja nema testirano. Ovie 3 gi ima.
1. Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE + MUZ-FH35VEHZ
2. Mitsubishi Electric MSZ-EF35 + MUZ-EF35VE
H
3. Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE + MUZ-SF35VE
H
Prvata e FH35 ama Nordic+zubadan verzijata(VEHZ), koja ima ista vnatresna (MSZ) kako mojata(obicnata FH35 ) a nadvoresnata (MUZ) e druga t.e so greaci + druga elektroika +zubadan tehnologija.
Vtorata i tretata se pak Nordic varijanta na ovie EF i SF sto se prodavaat kaj nas, razlikata e sto vo niv ima vgraden greac na tacna+druga elektronika t.e PCB ploca pa oznakata od VE stanuva VEH(H e valjda Heater). Greacot na tacna i PCB plocata se Optional Part za EF i SF, taka da i ovie nasive sto gi ima tuka a ne se VEH tuku VE verzija, moze da se napravat VEH ako se dokupi kitot za VEH(gracot+elektronikata) naknadno...tie great do -20 (mesto do -15) ama i malce povekje trosat.[DOUBLEPOST=1464168517][/DOUBLEPOST]A be
@moongoses kako gi izanalizira u 5minuti svaka ti cast....
Ni ja tocno neznam da go izanaliziram testot i da tvrdam sto e i kako e , ama znam da procitam deka testot e praven za vreme >190min, kolku Ampera vlecela i kolku defrosti napravila.
A za opteretenosta podatokot e daden pod
Average current (amps)
-07C => 6,42A ili 1468,6W.....so nieden defrost vo 190min
-15C => 5,49A ili prosecno 1255W...so 1defrost posle 188min testiranje
MAXIMALNO taa klima moze da povlece 7A ili 1700W !!
Barem ti si pameten decko, test sto trae povekje od 3saata so edna brojka moze da pokaze samo prosek od tie 3 saata. A vo toj prosek verovatno diga i do 112 %(ne 120% kako sto si zaokruzi ti) i toa se pikovite sto se gledaat i na grafikot kako potenki linii, isprekinatata e so interpolacija dobiena.
Koga vekje se krstite vo Eurovent i ti i
@nikola2004mkd dobro bi bilo vo tabelite da barate da stavat i podatok i za broj na defrosti na -7 i -15 pa da vidime kolku vreme se u defrost tie klimicki so po 25-30kg tezina
A moze isto da stavat i kolku Ampera vlecat na -7 i -15 so kompresorcinja single rotary so po 8cc3(kako vo 9kite), za da vi tekne kolku isforsirani masini se tie do 40000. Togas ke vi stane li jasno deka toa sto vadat 3Kw na -7 ama na 100 ili 120Hz u prosek e toa sto ke go dobiete za 40000 ? Za da vadi 3KW na -7 i -15 AMa i da trae dolgo klimata (raboti mirno) po mene treba da ima ili twin komprsor, ili obicen rotary ama so kubikaza kako za vo 18ka a toa bi mu doslo od 13~15cc3. Zboram u kubikaza(cc3) a vie barajte si podatoci za kmpresorite vo Bty/h, ima doktor eden tuka za taa problematika da vi pomogne
Toa so NEOto linkot ti e za bez komentar ko dete nekoe, prevedi ja recenicata, fincite kazuvaat deka Innova mozat da ja najdat na linkot na Eurovent kako model Hansol na Gree...toa ne e isto so tvojata bezvezna i cinicna sporedba so NEO neli ?