- Член од
- 17 септември 2008
- Мислења
- 644
- Поени од реакции
- 485
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Da, site informacii se za nominalniot kapacitet t.e. Hansol na -10C ke isporaca 4KW.
Testot na finskata Hansol verzija Innova:
na -7C 3938 W
na -15C 2892 W
Од грее викаат на -10 4kW, финците на -7 4kW на 120% оптеретување, јоркот кој што е наводно идентичен има 3,2 на -7.Potsetuvanje za eurovent za hansol, preku york.
Vo dolnata tabela se hansol modelite. Na -7 i -10 ista vrednost od 3,19 stoi (za 12-ka)
Таков линк до еуровент постои и за нео. Кликнете, уверете се и сами.postoi link do eurovent za Gree kade go imalo Hansolot, podatocite se izbrisasni no linkot sekako postoel, i denes ne javuva Error404./
ако ти е за греење никој од тие 3 модели, него земи си Gree Lomo од @Gree info
Климата ми е за стан во Скопје. Повеќе ќе биде за ладење а греењето ќе биде само како плус варијанта. Грубо за просторија од околу 35квадрати ми е.[DOUBLEPOST=1464162738][/DOUBLEPOST]ако ти е за греење никој од тие 3 модели, него земи си Gree Lomo од @Gree info
и не кажа за која квадратура ќе биде климата, дали си во стан или куќа, кој град, каква е изолацијата, тоа е најважно пред да купиш било што ?
Климата ми е за стан во Скопје. Повеќе ќе биде за ладење а греењето ќе биде само како плус варијанта. Грубо за просторија од околу 35квадрати ми е.ако ти е за греење никој од тие 3 модели, него земи си Gree Lomo од @Gree info
и не кажа за која квадратура ќе биде климата, дали си во стан или куќа, кој град, каква е изолацијата, тоа е најважно пред да купиш било што ?
ако си во стан и ќе се грееш со неа без проблем, нормално ако не си корисник на топлификацијаКлимата ми е за стан во Скопје. Повеќе ќе биде за ладење а греењето ќе биде само како плус варијанта. Грубо за просторија од околу 35квадрати ми е.
Za ladenje samo i ke davas 35000?Климата ми е за стан во Скопје. Повеќе ќе биде за ладење а греењето ќе биде само како плус варијанта. Грубо за просторија од околу 35квадрати ми е.
Ovoj linkov go gledam, ispagja deka Hansolov 9-ka ista jacina kako Mitsubishito sto go zema 12-ka. Valjda tretiot model od Mitsubishi kaj 12-kite go zema?Uste eden test na 9kata Hansol GWH12TB-S3DNA1D/O
http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-laempoepumpuista/vtt-n-testiraportit/
SF e tretata 12ka na nea mislis ? Pa taka iskaca slicen e grafikot so Hansol 9, ja za zemav FH35VE, koja tuka ja nema testirano. Ovie 3 gi ima.Ovoj linkov go gledam, ispagja deka Hansolov 9-ka ista jacina kako Mitsubishito sto go zema 12-ka. Valjda tretiot model od Mitsubishi kaj 12-kite go zema?
Не се разбравме, сакам полека греењето во таа просторија да си го терам со климата, затоа земам инвертер. За Gree прв пат слушам искрено.[DOUBLEPOST=1464172302][/DOUBLEPOST]Za ladenje samo i ke davas 35000?
Ke ti zavrsi rabota i Gree change 9-kata 20000 sto ja prodavaat sega.
Si koristel klima do sega? Kaj mene koga ke pustam ladenje (3,5kw klima) po 10-15 min zavrsena e rabotata. Valjda nema da ladis doma na 20-22 stepeni, ne deka nema takvi.[DOUBLEPOST=1464165116][/DOUBLEPOST]
Не се разбравме, сакам полека греењето во таа просторија да си го терам со климата, затоа земам инвертер. За Gree прв пат слушам искрено.Za ladenje samo i ke davas 35000?
Ke ti zavrsi rabota i Gree change 9-kata 20000 sto ja prodavaat sega.
Si koristel klima do sega? Kaj mene koga ke pustam ladenje (3,5kw klima) po 10-15 min zavrsena e rabotata. Valjda nema da ladis doma na 20-22 stepeni, ne deka nema takvi.[DOUBLEPOST=1464165116][/DOUBLEPOST]
За Gree прв пат слушам искрено.
Ако ти е и за греење, според мое скромно искуство, немој да земаш ниту еден модел од тие што ги наведе.Не се разбравме, сакам полека греењето во таа просторија да си го терам со климата, затоа земам инвертер. За Gree прв пат слушам искрено.[DOUBLEPOST=1464172302][/DOUBLEPOST]
Не се разбравме, сакам полека греењето во таа просторија да си го терам со климата, затоа земам инвертер. За Gree прв пат слушам искрено.
Pa i ti si na GREE neli....togas i ti si marketingot
Barem edna strana da procitas na temava, nema da ti bide nepoznato Gree.
Veruvam nema strana na koja barem ednas ne e spomnato (ima mnogu lugje od Gree ovde, im raboti marketingot)![]()