- Член од
- 30 март 2012
- Мислења
- 376
- Поени од реакции
- 234
A ti so Change
Da, i me bolese
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A ti so Change
Ti e gajle za 20000den si kupi inverterабе вие бетер од мене сте биле, јас барем на клими не се палам
@mambo2 зимава кај мене 6 дена Т беше под 0с, од тие 6 дена само една сабајле фати -6 другите денови во просек беа околу 7-8с и тоа сред зима јануари февруари

а бе другар ти мислиш ќе се топлам јас со нив, веќе најдов муштерии за по 25КTi e gajle za 20000den si kupi inverter
A+++\A++![]()

Da, site informacii se za nominalniot kapacitet t.e. Hansol na -10C ke isporaca 4KW.
Testot na finskata Hansol verzija Innova:
na -7C 3938 W
na -15C 2892 W
Од грее викаат на -10 4kW, финците на -7 4kW на 120% оптеретување, јоркот кој што е наводно идентичен има 3,2 на -7.Potsetuvanje za eurovent za hansol, preku york.
Vo dolnata tabela se hansol modelite. Na -7 i -10 ista vrednost od 3,19 stoi (za 12-ka)

Таков линк до еуровент постои и за нео. Кликнете, уверете се и сами.postoi link do eurovent za Gree kade go imalo Hansolot, podatocite se izbrisasni no linkot sekako postoel, i denes ne javuva Error404./

ако ти е за греење никој од тие 3 модели, него земи си Gree Lomo од @Gree info
Климата ми е за стан во Скопје. Повеќе ќе биде за ладење а греењето ќе биде само како плус варијанта. Грубо за просторија од околу 35квадрати ми е.[DOUBLEPOST=1464162738][/DOUBLEPOST]ако ти е за греење никој од тие 3 модели, него земи си Gree Lomo од @Gree info
и не кажа за која квадратура ќе биде климата, дали си во стан или куќа, кој град, каква е изолацијата, тоа е најважно пред да купиш било што ?
Климата ми е за стан во Скопје. Повеќе ќе биде за ладење а греењето ќе биде само како плус варијанта. Грубо за просторија од околу 35квадрати ми е.ако ти е за греење никој од тие 3 модели, него земи си Gree Lomo од @Gree info
и не кажа за која квадратура ќе биде климата, дали си во стан или куќа, кој град, каква е изолацијата, тоа е најважно пред да купиш било што ?
ако си во стан и ќе се грееш со неа без проблем, нормално ако не си корисник на топлификацијаКлимата ми е за стан во Скопје. Повеќе ќе биде за ладење а греењето ќе биде само како плус варијанта. Грубо за просторија од околу 35квадрати ми е.
Za ladenje samo i ke davas 35000?Климата ми е за стан во Скопје. Повеќе ќе биде за ладење а греењето ќе биде само како плус варијанта. Грубо за просторија од околу 35квадрати ми е.
Ovoj linkov go gledam, ispagja deka Hansolov 9-ka ista jacina kako Mitsubishito sto go zema 12-ka. Valjda tretiot model od Mitsubishi kaj 12-kite go zema?Uste eden test na 9kata Hansol GWH12TB-S3DNA1D/O
http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-laempoepumpuista/vtt-n-testiraportit/
SF e tretata 12ka na nea mislis ? Pa taka iskaca slicen e grafikot so Hansol 9, ja za zemav FH35VE, koja tuka ja nema testirano. Ovie 3 gi ima.Ovoj linkov go gledam, ispagja deka Hansolov 9-ka ista jacina kako Mitsubishito sto go zema 12-ka. Valjda tretiot model od Mitsubishi kaj 12-kite go zema?

Не се разбравме, сакам полека греењето во таа просторија да си го терам со климата, затоа земам инвертер. За Gree прв пат слушам искрено.[DOUBLEPOST=1464172302][/DOUBLEPOST]Za ladenje samo i ke davas 35000?
Ke ti zavrsi rabota i Gree change 9-kata 20000 sto ja prodavaat sega.
Si koristel klima do sega? Kaj mene koga ke pustam ladenje (3,5kw klima) po 10-15 min zavrsena e rabotata. Valjda nema da ladis doma na 20-22 stepeni, ne deka nema takvi.[DOUBLEPOST=1464165116][/DOUBLEPOST]
Не се разбравме, сакам полека греењето во таа просторија да си го терам со климата, затоа земам инвертер. За Gree прв пат слушам искрено.Za ladenje samo i ke davas 35000?
Ke ti zavrsi rabota i Gree change 9-kata 20000 sto ja prodavaat sega.
Si koristel klima do sega? Kaj mene koga ke pustam ladenje (3,5kw klima) po 10-15 min zavrsena e rabotata. Valjda nema da ladis doma na 20-22 stepeni, ne deka nema takvi.[DOUBLEPOST=1464165116][/DOUBLEPOST]
За Gree прв пат слушам искрено.