Дека левичарите се говна тоа е утврдено низ историјата. Меѓутоа, онака јако ми е кога ќе земам да издефинирам балкански "антифашист" а се декларира ко таков само ради мржњата према западот и необјаснивата љубов према Русија. За нашиот "антифашист" евреите се најголемото зло на човештвото (ебем ли га се поклапа со оние што без анти), имаат крајно десничарски сфаќања (пак сличност со овие), фураат некој милитантен филм (пак бе мајкуму), националисти (више станува сумњиво) и уз добра ракија знае да им излета "убаво им праеше Хитлер на евреите".
Волку би се приклучил на Антифа?
И сега ние твоите детинести дефиниции треба да ги земеме за факт, околу кој треба да спориме и дебатираме?
Ок, ајде вака,
Прво и основно, нашето движење/идеологија, како сакаш наречи го, не е ниту "анти" ниту пак е "фа".
Нашата идеологија е
изворна и безвременска, за разлика од реакционерните идеологии кои се појавуваат како
реакција на нешто што веќе постои.
Така да, поимот "Анти-фашист" буквално, не означува ништо, или пак, ако земеме дека има некакво значење, опишува некоја идеја
која се темели на противење на некоја друга идеја.
Тоа значи дека таа идеја ќе постои се додека постои конкурентската идеја.
Кога таа ќе исчезне, автоматски ќе исчезне и тоа реакционерско Анти-whatever движење.
Сличен пример можам да ти дадам и со контроверзиите околу Европската Унија.
Имено, познато е дека Брисељаците и ЕУтардите имаат тенденција да си придаваат на значење повеќе одколку што треба,
па си земаат за слобода да не нарекуваат Евро-Скептици, Анти-Европејци и слично.
Овие кованици се интенционално смислени за да осудат, противниците на една демек, сосема легитимна демек идеја.
Не обвинуваат дека сме реакционери на нешто навидум позитивно.
Вистината е многу поинаква, дека ЕУ не е ништо поинаква од претходните предизвици со кои сме се соочувале низ историјата.
Таа постои само за да биде уништена, прегазена и раштрафена како и претходните чудни креатури како на пр. Отоманската Империја.
Друг пример е поимот "Хомо-фоб".
И пак, тој не означува ништо, но направен е за да осуди и замолчи, а се врти околу хомосексуалците.
Мене ова ми е стварно смешно, затоа што фобија значи страв, и демек ние сме се плашеле од нив, па затоа сме реагирале негативно.
Никој не се плаши од хомосексуалците, тие си го избрале тој начин на живот, и нека си го фураат.
Но нема да дозволиме нашите деца да ги воспитуваат дека тоа е исправно и здраво.
Значи, ако постои зло, ние не сме "анти-зло" туку Добро.
Околу Хитлер, Русите, Евреите.
Не знам по какви кафани идеш и што пиеш,
јас само можам да ти кажам дека Евреите како евреи не ги сметам за ништо подоле од другите, но не ги сметам ниту за некои над-луѓе.
Тие кај себе си имаат проблем и тој проблем треба да си го решат самите.
Огромна е поделбата кај нив, има и марксисти, но има и десничари кои се залагаат за
зачувување на идентитетот на народите.
Еве ти на пример, земи го Герт Вајлдерс од Холандија, десничар кој се залага за зачувување на Европскиот идентитет, мегу останатото и идентитетот на Евреите.
Јас него тотално го поддржувам.
Но никогаш нема да ги поддржам оние што се залагаат за "чист Израел",
а овде во Европа повикуваат на мултикултурализам, толеранција и Исламизација на Европските народи.