Јасно ми е тоа. Јас сакам да се укине аболицијата. Мене ми е тотално небитно дали ќе биде грујо, петко, станко, вмро или сдсм на власт. Сакам само побрзо да се заврши циркузијадата. Смешно е што прават и едните и другите. Кој е крив нека лежи, ама нека излезат со докази, имаа и време и средства за да дојдат до нив. Ако има докази апсолутно се слагам сите до еден да поцркаат во затвори. Разговорите како разговори не ги сметам за солидни докази, тоа е уствари и работата на СЈО.Абе Кано, си испуштил дел од вестите. За да докажат било што, случаите треба да добијат судско рочиште. Судско рочиште нема шанси да се добие бидејќи ликовите беа ослободени од било какво гонење со претцедателски акт а.к.а. аболиција. Тоа е тоа.
Што се однесува до нашите позиции во преговорите со Грција, чувме како се јачат, нема потреба да ни објаснуваш.
Нормално ќе се сере за СЈО кога се гледа дека работи по партиска директива. Место месец дена свадбата можеше да почне со случајот на Заев и Верушевски така?Најјако е на крај коа допишуваат "јас сум за секој што праел криминал да одговара"
А 24/7 серат за СЈО, истраги, докази итн... уреду е бруки нема проблем.
Они изјавуваат дека се за правда, секој што сторил криминал да одговара, ама изгледа најмногу од се сакаат Заев да биде осуден. Он е највиновен и најмногу докази има против него. Се друго е сечено лепено монтирано, само ако некогаш се откријат други докази тогаш може да бидат осудени. Дотогаш не се ни криви ни должни.Најјако е на крај коа допишуваат "јас сум за секој што праел криминал да одговара"
А 24/7 серат за истраги, суд и СЈО, уреду е бруки нема проблем.
Ако гледаш од надвор - смешно е. Од внатре - трагедија. Снимките сами по себе не се докази, ама се добар почеток за да се отпочне постапка. И беа почнати неколку. Сета среќа што ни е независно судството. Среќа што не е курташак.Јасно ми е тоа. Јас сакам да се укине аболицијата. Мене ми е тотално небитно дали ќе биде грујо, петко, станко, вмро или сдсм на власт. Сакам само побрзо да се заврши циркузијадата. Смешно е што прават и едните и другите. Кој е крив нека лежи, ама нека излезат со докази, имаа и време и средства за да дојдат до нив. Ако има докази апсолутно се слагам сите до еден да поцркаат во затвори. Разговорите како разговори не ги сметам за солидни докази, тоа е уствари и работата на СЈО.
На Заев делото е најлесно за осуда пошто доказите ги има и се гледаат. Ќе фати и најбрзо. За овие другиве сеуште не сме виделе цврст доказ кој би опслужил во суд. Ако има нека ги судат и нив.Они изјавуваат дека се за правда, секој што сторил криминал да одговара, ама изгледа најмногу од се сакаат Заев да биде осуден. Он е највиновен и најмногу докази има против него. Се друго е сечено лепено монтирано, само ако некогаш се откријат други докази тогаш може да бидат осудени. Дотогаш не се ни криви ни должни.
Живееш и работиш во странство, навиваш за ВМРО и се осеќаш како Македонец патриот.
Ако гледаш од надвор - смешно е. Од внатре - трагедија. Снимките сами по себе не се докази, ама се добар почеток за да се отпочне постапка. И беа почнати неколку. Сета среќа што ни е независно судството. Среќа што не е курташак.
Судијата кој го води предметот против Јанкуловска се шалта неколку месеци помеѓу боледување и одмор. Тешко е болен изгледа, па од болница го префрлаат во бања.
Денес на инспекторката кој го потпиша решението за рушење на Космос не ѝ е изречена никаква мерка. Истата жена пред некое време не знаеше да си ја дефинира функцијата, обврските и ингеренциите за време на распит на комисија.
Бавно одат работите тука, треба малку потик , ама полека ќе биде работата.Не се коси.
Прашав еден другар што е работата со протестот на судската администрација,бидејќи неговата сопруга е судија и одлично ги знае околностите.И ова е сценарио на ДПМНЕ
Прегледај го приврзокот 147109
Не треба да му бараат. „Бомбите“ се криминал сами по себе. Нема споредба иначе во право си. Еден ќе лежи за предаство а другиот за финансиски криминалЗаев е во медиумски измислени криминали вмешан за перење на мозоци, досега со тужба ги доби 3, од лагите протечени на Сител и Курир. Исто најави дека и за глобал ќе бара поништување на аболицијата, за пуч се откажа од аболицијата. Не е Заев виновен што 10 години неможат да му пронајдат ни една вистинска дамка ни како градоначалник, ни како лидер моментално.
10 години се мачат и се мачат да го истражуваат до влакно, за на крај кога се увиде дека нема ништо и неможи на легален начин да му пронајдат нешто, да се послужат со местење преку други луѓе. И тоа џабе.
Мизерија Жива.
И некој ќе прави споредба помеѓу Заев и Грујо.
Единствено некој што сака селективна правда може да каже дека пуч не е кривично дело.Единствен и неспорен факт е што само силно ретардирана особа може да збори дека има некакво кривично дело - пуч во целиот тој случај.
Ама продолжете си вие, работа си е работа.
Попаметен си од ова кано, не си ти куртон ко другиве.Единствено некој што сака селективна правда може да каже дека пуч не е кривично дело.