Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
СЈО треба да ги најде сметките на бандитите на власт, а и обичното ЈО треба да ја најде врската Сорос - сдсм.

ни едното ни другото ЈО досега немаат најдено ништо.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.097
Абе Кано, си испуштил дел од вестите. За да докажат било што, случаите треба да добијат судско рочиште. Судско рочиште нема шанси да се добие бидејќи ликовите беа ослободени од било какво гонење со претцедателски акт а.к.а. аболиција. Тоа е тоа.

Што се однесува до нашите позиции во преговорите со Грција, чувме како се јачат, нема потреба да ни објаснуваш.
Јасно ми е тоа. Јас сакам да се укине аболицијата. Мене ми е тотално небитно дали ќе биде грујо, петко, станко, вмро или сдсм на власт. Сакам само побрзо да се заврши циркузијадата. Смешно е што прават и едните и другите. Кој е крив нека лежи, ама нека излезат со докази, имаа и време и средства за да дојдат до нив. Ако има докази апсолутно се слагам сите до еден да поцркаат во затвори. Разговорите како разговори не ги сметам за солидни докази, тоа е уствари и работата на СЈО.

ОК, тоа, чувме што чувме, и реално прашање е дали може и повеќе од тоа, на крај крајева е и небитно. Тоа не значи дека тука не се поткопани нашите позиции, дека грција неможе сега тоа да го искористи за нивни цели и дека тоа не треба да помине неказнено. Ова е класично предаство и за тоа мора да лежи. Тој дел е јасен како ден и нема бегање од тоа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.097
Најјако е на крај коа допишуваат "јас сум за секој што праел криминал да одговара" :pos:

А 24/7 серат за СЈО, истраги, докази итн... уреду е бруки нема проблем. (y) :icon_lol:
Нормално ќе се сере за СЈО кога се гледа дека работи по партиска директива. Место месец дена свадбата можеше да почне со случајот на Заев и Верушевски така?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Најјако е на крај коа допишуваат "јас сум за секој што праел криминал да одговара" :pos:

А 24/7 серат за истраги, суд и СЈО, уреду е бруки нема проблем. (y) :icon_lol:
Они изјавуваат дека се за правда, секој што сторил криминал да одговара, ама изгледа најмногу од се сакаат Заев да биде осуден. Он е највиновен и најмногу докази има против него. Се друго е сечено лепено монтирано, само ако некогаш се откријат други докази тогаш може да бидат осудени. Дотогаш не се ни криви ни должни.

Живееш и работиш во странство, читаш курир, навиваш за ВМРО и се осеќаш како Македонец патриот.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Јасно ми е тоа. Јас сакам да се укине аболицијата. Мене ми е тотално небитно дали ќе биде грујо, петко, станко, вмро или сдсм на власт. Сакам само побрзо да се заврши циркузијадата. Смешно е што прават и едните и другите. Кој е крив нека лежи, ама нека излезат со докази, имаа и време и средства за да дојдат до нив. Ако има докази апсолутно се слагам сите до еден да поцркаат во затвори. Разговорите како разговори не ги сметам за солидни докази, тоа е уствари и работата на СЈО.
Ако гледаш од надвор - смешно е. Од внатре - трагедија. Снимките сами по себе не се докази, ама се добар почеток за да се отпочне постапка. И беа почнати неколку. Сета среќа што ни е независно судството. Среќа што не е курташак.

Судијата кој го води предметот против Јанкуловска се шалта неколку месеци помеѓу боледување и одмор. Тешко е болен изгледа, па од болница го префрлаат во бања.
Денес на инспекторката кој го потпиша решението за рушење на Космос не ѝ е изречена никаква мерка. Истата жена пред некое време не знаеше да си ја дефинира функцијата, обврските и ингеренциите за време на распит на комисија.

Бавно одат работите тука, треба малку потик , ама полека ќе биде работата.Не се коси.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471
Факт е дека најспремен предмет за на суд(фактички и е опточнат судскиот предмет) е оној против Заев за ``пуч``.

Факт е и дека прв чекор што го направи Катица небеше превземање на гонење туку ослободување од притвор на еден од осумничените во пуч. Значи катица реагира како народен правобранител наместо како јавен обвинител(М.В.)
Факт е и дека странците нема да дозволат Веруш да оди во затвор. По цена да го амнестираат и Грујо за све, тие до крајност секогаш ќе ги штитат своите соработници(немислам соработка во овој процес, туку соработка во други акции превземани кога тој беше ``капо``)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
И ова е сценарио на ДПМНЕ
gf.PNG

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.097
Они изјавуваат дека се за правда, секој што сторил криминал да одговара, ама изгледа најмногу од се сакаат Заев да биде осуден. Он е највиновен и најмногу докази има против него. Се друго е сечено лепено монтирано, само ако некогаш се откријат други докази тогаш може да бидат осудени. Дотогаш не се ни криви ни должни.

Живееш и работиш во странство, навиваш за ВМРО и се осеќаш како Македонец патриот.
На Заев делото е најлесно за осуда пошто доказите ги има и се гледаат. Ќе фати и најбрзо. За овие другиве сеуште не сме виделе цврст доказ кој би опслужил во суд. Ако има нека ги судат и нив.

Навивам (ако така може да се каже) за ВМРО пошто колку толку пак направија некој работи и имаат визија каква таква од другиве сеуште ништо ни сме виделе ни сме чуле. Дури и пржинскиот договор е тотален промашај пошто не се испазарија за специјално судство и ред други работи па сега ВМРО си игра со нив. Реално сеедно ми е кој ќе биде на власт. Никогаш не сум гласал ниту планирам да гласам, така да што и како мислам е тотално не битно. Не се осеќам ко патриот бар не како што јас го дефинирам тоа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.097
Ако гледаш од надвор - смешно е. Од внатре - трагедија. Снимките сами по себе не се докази, ама се добар почеток за да се отпочне постапка. И беа почнати неколку. Сета среќа што ни е независно судството. Среќа што не е курташак.

Судијата кој го води предметот против Јанкуловска се шалта неколку месеци помеѓу боледување и одмор. Тешко е болен изгледа, па од болница го префрлаат во бања.
Денес на инспекторката кој го потпиша решението за рушење на Космос не ѝ е изречена никаква мерка. Истата жена пред некое време не знаеше да си ја дефинира функцијата, обврските и ингеренциите за време на распит на комисија.

Бавно одат работите тука, треба малку потик , ама полека ќе биде работата.Не се коси.

Се сложувам. Сепак време е малку побрзо да почнат да работат. Ова веќе навистина се оддолжи и најтрагично е што далеку се од било какво решение. Да се биде политичар значи да се прават и компромиси а не да се бега од средби и избори. Јасно ми е дека треба многу работи да се сменат и затоа требаше подобро да си се организира опозицијата. Грешка на СДСМ беше што уште во пржино не инсистираше на специјално судство. Вака тешко и бавно ќе оди се и едниве свадби и глупости другите боледувања и глупости. Нема крај

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Заев е во медиумски измислени криминали вмешан за перење на мозоци, досега со тужба ги доби 3, од лагите протечени на Сител и Курир. Исто најави дека и за глобал ќе бара поништување на аболицијата, за пуч се откажа од аболицијата. Не е Заев виновен што 10 години неможат да му пронајдат ни една вистинска дамка ни како градоначалник, ни како лидер моментално.

10 години се мачат и се мачат да го истражуваат до влакно, за на крај кога се увиде дека нема ништо и неможи на легален начин да му пронајдат нешто, да се послужат со местење преку други луѓе. И тоа џабе.
Мизерија Жива.

И некој ќе прави споредба помеѓу Заев и Грујо.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471
Прашав еден другар што е работата со протестот на судската администрација,бидејќи неговата сопруга е судија и одлично ги знае околностите.

Прво судиите добиле покачување од 35%. После тоа се побуниле обвинителите и тоа по две основи-едната е високите плати и хонорари на СЈО , а втората е повишицата на судиите. И на нив им ги качиле платите за 35%. После тоа се побунила администрацијата во обвинителствата и и тие добиле покачување од 35%. Но во меѓувреме се случи дали кризава или нешто друго(незнам точно што) и на сите овие им ги скинале тие 35%, и во наредните плати и да ги вратат тие вишоци што ги зеле:pos:

Е сега судската администрација ги бара тие 35% кои другите ги зеле, ама фактички не ги зеле. Им ги зедоа ним.

Значи бараат нешто што го нема

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.097
Заев е во медиумски измислени криминали вмешан за перење на мозоци, досега со тужба ги доби 3, од лагите протечени на Сител и Курир. Исто најави дека и за глобал ќе бара поништување на аболицијата, за пуч се откажа од аболицијата. Не е Заев виновен што 10 години неможат да му пронајдат ни една вистинска дамка ни како градоначалник, ни како лидер моментално.

10 години се мачат и се мачат да го истражуваат до влакно, за на крај кога се увиде дека нема ништо и неможи на легален начин да му пронајдат нешто, да се послужат со местење преку други луѓе. И тоа џабе.
Мизерија Жива.

И некој ќе прави споредба помеѓу Заев и Грујо.
Не треба да му бараат. „Бомбите“ се криминал сами по себе. Нема споредба иначе во право си. Еден ќе лежи за предаство а другиот за финансиски криминал
Единствен и неспорен факт е што само силно ретардирана особа може да збори дека има некакво кривично дело - пуч во целиот тој случај.

Ама продолжете си вие, работа си е работа.
Единствено некој што сака селективна правда може да каже дека пуч не е кривично дело.

W

wicked_1

Гостин
Единствено некој што сака селективна правда може да каже дека пуч не е кривично дело.
Попаметен си од ова кано, не си ти куртон ко другиве.

Пуч е кривично дело, изгуглај што е, прочитај... не е тешко.
После тоа одма напрај споредби со случајот, и запрашај се вреди ли да се бламираш.

Последно уредено:
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Какво предавство, заев е крив за мито и корпуција. и за тоа треба да биде осуден. Тоа што ги објави валканите работи на криминалците предавници на не е предавство. Само проблемот е што ни тоа не знаеше да го искориси. Со добри карти да одиграш лоша партија, треба да си стварно без идеја.
Сто работи почна и ниедна до крај не истера. Или не знае како или не сака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom