Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
aj ve molam za edna informacija jas soprugata i naseto dete sakame da zamineme za holandija megutoa samo soprugata ima bugarski pasos dali vrz baza na nea mozam i jas da rabotam vo holandija i kakvi prava imam ve molam za sigurna informacija nekoj dali znae
kako sto znam prijatele prvo treba soprugata da najde rabota i so nejzinata plata da moze da plaka kirija i da ve izdrzva vas posle na tebe i deteto vi davaaat viza od 5 godini i so taa mozes da si rabotis i deteto da si uci skolo

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
denes mu pisav email vo MJS da proverat dali svidetelstvoto od dedo mi e vo mojata prepiska, stegajte palci prijatelcinja da go imat vneseno vo prepiskata a ne zafrlano vo nekoj garbage :)
Го предаде свидетелството како дополнително?

Член од
3 февруари 2014
Мислења
99
Поени од реакции
196
Здраво Форумџии

Нов сум на темата и форумот во целост, па сакам да прашам , дали некој знае доколку поднесам за бугарски пасош за колку време ќе ми излези. Во случај кога баба ми од таткова страна е чиста бугарка.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
go odnesov originalnoto svidetelstvo za da ne me vrakat na dopolnitela. pocetnite brojki od 4000/2015 sum
Со среќа. Хм, ме замисли дали и јас да однесам и јас имам свидетелството, а сум 8000/2015. Каде ги преведе и легализира изводите и закажа или така отиде. Многу прашања има ова.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Со среќа. Хм, ме замисли дали и јас да однесам и јас имам свидетелството, а сум 8000/2015. Каде ги преведе и легализира изводите и закажа или така отиде. Многу прашања има ова.
posrednikot gi surede dokumentite, jas samo ojdov do sofija so nego si go kladov originalniot dokument vo drugite dokumenti i gi predadov na salter, ne bevme zakazani cekavme 10 min, i taja policajkata na vrata ne puste za vreme na pauza (golemi prijateli bile so posrednikot) pa eden decko na salter gi primi dokumentite

Член од
16 јануари 2015
Мислења
29
Поени од реакции
30
se izvinuvam isto nekoj ako znae da mi kaze so koj pasos treba da ja napusti dravata kako odat tie raboti ako moze nekoj da mi objasni

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Здраво Форумџии

Нов сум на темата и форумот во целост, па сакам да прашам
, дали некој знае доколку поднесам за бугарски пасош за колку време ќе ми излези. Во случај кога баба ми од таткова страна е чиста бугарка.
Ако се е во ред минимум 2 години

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Едитирано од мод.
Припази во иднина што постираш. Освен кршење форумски правила, објавување приватни податоци, ова може да се третира и како обид за измама преку нелегални активности.

Во иднина може да бидеш санкциониран.[DOUBLEPOST=1463839120][/DOUBLEPOST]
Do admin!
Ima li moznost da se dodade opcija-folder arhiva, i tamo da se vnesuvaat site razni terk info-dokumenti od interes na nasava forumska tema?
Fala i pozdrav!
Добро би било во иднина да ме тагирате, во формат: @ + Нuкола , за да бидам извесетен навреме.

Во однос на тоа дали ќе се отвори тема - Бугарски пасош (архива на документи) ќе размислам. Идеата ми се допаѓа, но ќе разгледам каков треба да биде концептот. Ќе те информирам преку ПП.[DOUBLEPOST=1463839414][/DOUBLEPOST]
Admin? Kade si? Ima ovde clen koj sto ti go diskriminira forumot, nas, a tebe deka dozvoluvas.... A da ne pravime muabet do kade se na dolgo i siroko, moze da se razveze muabetot. Taman sprecivme revolucija, sega falsifikati dokumenti dojdoa na red na temava?

I vo vakvi slucai na 'nepristojni' predlozi, imas pravo i potpolna sloboda da se obratis.... i da im ja 'sepnes' IP addressnata lokacijata na clenot.

p.s. I na site ostanati clenovi koi sto vrsat marketing i propaganda na istata tema.
Форумов е јавна мрежа и доколку некој по сопствена вољја објави негови приватни детали, сам ќе ја сноси одговорноста.
Секако ние како администрација ќе реагираме соодветно доколку МВР или надлежните судски органи (со судски налог) побараат од нас увид во заштитените електронски информации.

Последно уредено:
Член од
26 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
47
aj ve molam za edna informacija jas soprugata i naseto dete sakame da zamineme za holandija megutoa samo soprugata ima bugarski pasos dali vrz baza na nea mozam i jas da rabotam vo holandija i kakvi prava imam ve molam za sigurna informacija nekoj dali znae
Da mozes i ne moras da rabotis tebe kako soprug nejzin ti slediva prestoj samo treba da vidis sto dokumenti ti trebaat sigurno dokument deka ste vencani i red drugi sto ve povrzuvaat

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
se izvinuvam isto nekoj ako znae da mi kaze so koj pasos treba da ja napusti dravata kako odat tie raboti ako moze nekoj da mi objasni
На Македонска Граница ке излезеш со МК пасош, натака само со бугарска лична карта секаде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom