Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.576
Поени од реакции
16.774
He прашвам ни за Санадер ни за далај Лама ни за Шешељ, овде, во Македонија каде важат македонски устав и закони, шо е направено во последни 10 години за криминалите на СДСМ и остали кои ни ги наброја? до кај се обвинениета и пресудите?
ti napišav vo postovite, pročitaj gi ... ima procesuiran sudski samo slučaj Tenkovski delovi , Telekom e vo JO, bez dozvola od Bejli ne smee da go procesuirat

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ti napišav vo postovite, pročitaj gi ... ima procesuiran sudski samo slučaj Tenkovski delovi , Telekom e vo JO, bez dozvola od Bejli ne smee da go procesuirat
Значи ова власт не е способна да се справи со организиран и државен криминал.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.576
Поени од реакции
16.774
Значи ова власт не е способна да се справи со организиран и државен криминал.
ti ušte si so pametot vo vremeto na Tito... sudovite se nezavisni, sudiite ne se menuvaat na izbori, teraat do penzija, do 65 godini najmalku... a ima i armija advokati, ete ti go Vuić, toj gi i brani i Veruševski ama i Divo naselje... a zemal sega pa i uzjavi za politika da dava :mad:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ti ušte si so pametot vo vremeto na Tito... sudovite se nezavisni, sudiite ne se menuvaat na izbori, teraat do penzija, do 65 godini najmalku... a ima i armija advokati, ete ti go Vuić, toj gi i brani i Veruševski ama i Divo naselje... a zemal sega pa i uzjavi za politika da dava :mad:
Значи независни судови не нашле криминални работи во минатата власт?

Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
29
Немора да наоѓаат како што немораше со бомби да ни кажуваат дека власта краде
и најморалните политичари да ги ставиш на власт кога ке снема ресурси и тие ке почнат да лажат, крадат и уште што не.

Разилката е во тоа што едните не поставија ни една половна клупа во градот
Исто така разилата е во тоа што едните дозволија да ни стават вентилатор за знаме и тие истите го променија и името

едно ми е јасно што повекје селјаците од запад притискаат кон било која влада во македонија ке бидам 103% за таа влада :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.328
лошиот запад слушам и 5 миљарди извадил од Македонија
кој не поставил ни клупа во градот?

S

silmarillion

Гостин
Камо среќа ништо да не поставеа и овие. Дека поставија срањана кичерајски аир видовме. Односно видоа оние што доаѓаат во Скопје на викенд па се замишљаат дека на Елисејски полиња шетаат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.328
секој втор пост споменуваш криминална приватизација, криминал...пред 2006
оние што беа пред вмро дпмне на власт
хех, , ...изгледа македонците првпат се појавиле 2006. Ако е нешто битно, Пенов ги постави низ центарот (што за мене е малку, има уште 9 општини Скопјето). А тоа е сосем доволно за еден центар. Не за уништување зеленило и не за 650 милионски главно непотребни, невкусни и неквалитетни "проекти".

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Исто така разилата е во тоа што едните дозволија да ни стават вентилатор за знаме и тие истите го променија и името
Вчера кажваа на тв за една шо умре на операција уше 2012 година, во македонска болница, конечно се донесе судска пресуда, овде во Битола, набројаа шо све немало во операциона сала, некој апарати и еден куп лекови кои биле неопходни и со кои можело да се спречи смртта.
во 21 век ќе умриш во европска земја од недостиг на лекови и апарати во операциона сала кои не коштаат ни 5000 евра, али ќе имаш милијарда евра имитација на мермер, стиропорен барок бетонски бродови и споменици од ламарина.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.576
Поени од реакции
16.774
лошиот запад слушам и 5 миљарди извадил од Македонија
кој не поставил ни клупа во градот?
точно !! 5 милиарди евра се извадени во период 2004 - 2014, ( не од 2006) )а и пред тоа се вадело, само не се воделе прецизни статистики ..а ваделе преку банкарски трансакции фирми керки и го изнесувале кајмакот во централите, нешто што е сосем законски ... а и странски физички лица и фондови кој собирале кајмак на македонска берза...
Работата е да се контролираат државните пари, не може ти да спречиш фирми да изнесуваат свои пари..
Освен тоа во тие 5 милиарди мислам дека има многу испрани европски пари, а кој се враќаат на посредникот... на пример странска фирма од ЕУ зема тука работа, обиколница, автопат, селски водоводи...локални фирми го прават тоа за 30% од европските пари, но мора лавовскиот дел да го префрлат на посредничката фирма што само го собира кајмакот... па сега зема некој си Олаф гоа да ги испитува такви работи околу автопатот што го прааи Актор, ама нешто многу не се ангажира...[DOUBLEPOST=1463642214][/DOUBLEPOST]
секој втор пост споменуваш криминална приватизација, криминал...пред 2006
хех, , ...изгледа македонците првпат се појавиле 2006. Ако е нешто битно, Пенов ги постави низ центарот (што за мене е малку, има уште 9 општини Скопјето). А тоа е сосем доволно за еден центар. Не за уништување зеленило и не за 650 милионски главно непотребни, невкусни и неквалитетни "проекти".
..дискусијата ја форсираше Лет, види ги постовите... сака да ја обвини власта поради бавната и неефикасна судска процедура...
дискутиравме само за конкретни предмети што се во судови и обвинителство, не рекла - казала од расипани телефони..

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.576
Поени од реакции
16.774
да наведам уште 2 случаи од минатат власт, ехминистер на здравство е осуден за затајување на данок,правосилно, ама избега во Турција а нема спогодба за израчување, таму седи и таму работи и мува не го лазе.. а има и 2 случаи во ЈО против ехпедседателот Бранко, нешто слично како сега СЈО против градоначалникот на Битола води, енормно скапо трошење на државни пари... арно ама Бране ПРВ рипна да ја врати Аболицијата, не му било познато дека против него има постапка :facepalm:
А околу судството има исто бисери.. најнапред имаше случка во Штип мислам, МВР уапси турски нарко дилер, баран со турска потерница... наша судијка отиде и го пушти од притвор и тој избега... се направи дипломатски скандал, поведоа постапка против судијката ама ништо од тоа, дури таа мислам и ја тужеше државата во Стразбур
Иста работа втор пат, по блгарска потерница уапсен во Скопје блгарски криминалец, оди судија и го пушта, дипломатски скандал со Блгарија, судијата мува не го лазе..
случај 3, најнов, откриени судии во прекршочен кој ги застарувале во фиоки пресудите и ја оштетиле државата, опозицискиот сдсм веднаш рипна во заштита на судиите, а пази сега кажува партизирано судство :facepalm: АЛО !!
еве и уште поново, за ороводачот на шарените од Охрид има потерница од хрватски интерпол, ама МВР (Спасовски) не ја спроведувал... ајде да видам дали Чавката ќе напраи нешто:confused:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
да наведам уште 2 случаи од минатат власт, ехминистер на здравство е осуден за затајување на данок,правосилно, ама избега во Турција а нема спогодба за израчување, таму седи и таму работи и мува не го лазе.. а има и 2 случаи во ЈО против ехпедседателот Бранко, нешто слично како сега СЈО против градоначалникот на Битола води, енормно скапо трошење на државни пари... арно ама Бране ПРВ рипна да ја врати Аболицијата, не му било познато дека против него има постапка :facepalm:
А околу судството има исто бисери.. најнапред имаше случка во Штип мислам, МВР уапси турски нарко дилер, баран со турска потерница... наша судијка отиде и го пушти од притвор и тој избега... се направи дипломатски скандал, поведоа постапка против судијката ама ништо од тоа, дури таа мислам и ја тужеше државата во Стразбур
Иста работа втор пат, по блгарска потерница уапсен во Скопје блгарски криминалец, оди судија и го пушта, дипломатски скандал со Блгарија, судијата мува не го лазе..
случај 3, најнов, откриени судии во прекршочен кој ги застарувале во фиоки пресудите и ја оштетиле државата, опозицискиот сдсм веднаш рипна во заштита на судиите, а пази сега кажува партизирано судство :facepalm: АЛО !!
еве и уште поново, за ороводачот на шарените од Охрид има потерница од хрватски интерпол, ама МВР (Спасовски) не ја спроведувал... ајде да видам дали Чавката ќе напраи нешто:confused:
Дали е ова знак дека државниот врв нрма да толерира никакви незаконитости и нема да попречува истраги обвиненија и судења со разноразни смицалици кои ги правеа комуњарите како на пример непокренување обвиненија, аболиции, помилувања, неодредувања притвори??
Дали може да се очекува тука да дојде до промени со што јасно ќе се даде на знаење дека ов власт е посветенаа на законско работење и правен поредок?

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Само да прашам, дали ќе има уште протести од шарената револуција и ако да тогаш за што ќе се?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom