- Член од
- 22 август 2014
- Мислења
- 504
- Поени од реакции
- 947
e pa sprema toa sto citame na forumot okolu 10 000/2013Epa aj da vidime do kaj e 2013? Inaku ic ne mi se brza onaka sum jas za bug.drzavjanstvo apliciral
e pa sprema toa sto citame na forumot okolu 10 000/2013Epa aj da vidime do kaj e 2013? Inaku ic ne mi se brza onaka sum jas za bug.drzavjanstvo apliciral
тогаш ке си проверуваш преку формата за амбасада !Преку Амбасада во Скопје
Да одиш и сам да си провериш.Имаше еден член напишано дека е одбиен но кога ошол лично во Софија му го далеZdravo na site.
Vo 2014 podnesovme dopolnitelni dokument указотod moja prva bratucetka so tatko mi (negova vnuka od brat).
Vo februari 2016 godina, negovite dokumenti bea odobreni. Vo mart mu izleze ukazot. Vo april se slikase, pa do krajot na april si go zede pasosot. Pred edna nedela, si go proverih brojceto i pisuvase deka molbata mi e razgledana so pozitivno mislenje i deka sleduva ukaz. Naredniot den go proveruvam brojceto, i mi pisuva deka prepiskata mi e prekratena bidejki ne sum dokazala deka sum bugarka. Mu se javiv na posrednikot mu objasniv i se iznenadi koga slusna sto se sluci. Rece deka ke prasa za sto stanuva zbor. I eve pominaa 6 dena i ovoj ne mi kreva poveke telefon. Dali stanuva zbor za nekoja greska ili nesto drugo neznam, no mnogu mnogu se nacekav. I sega bas koga se izraduvav, za mnogu skoro i se razocarav. Ako nekoj imal takvo iskustvo go molam da go spodeli so mene.
I jas sum preku ambasadata u Skopje.Bev na intervju u Noemvri/2015.Vo Februari mi izleze brojce so PIN.Go vnesuvam brojceto vo gorna grafa a PIN vo grafata za PIN.Dobivam poraka:Obrazuvana prepiska od XX/Januari/2016 i sosema nov broj.Za sega neznam sto znaci toj nov broj.So brojot koj go dobiv i PIN kodot se koristam pri proverka i dobivam sledna informacija:Decki kako da proveri soprugata taa e preku ambasada i stigna brojce i pin, vo priviot del e ok vo vtoriot kade vika Преписка N:/година sto se pisuva,
A predcite od strana na majkata?[DOUBLEPOST=1463494797][/DOUBLEPOST]Се јавив дирекно во струмица и ми рекоа: Ти ако си на -ИЌ а предците твои не се на -иќ може да се издаде потврда, доколку и предците твои се на -иќ неможе да се издаде потврда.
au....Mene megu prvite prasanja koj mojot posrednik mi gi postavi bese dali mi e prwzimeto na ik, ako e na ik ne prifaka da posreduva.
Ljubi brat...si srekaМолбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ . Конечно денес, после 3.5 год. макотрпно чекање, секојдневна проверка на статусот, после периоди на разочарувања се смени статусот. Порака до сите од малерозната 2013 год., ќе биде не се предавајте. Инаку сум број 7***/2013, со документи од прв братучед. Сега чекаме издавање указ, па одиме за пасошот. Поздрав.
Pa ke probam od strana na majkata, a BGJANA ako e taka kako sto kazivas ti znali losa e situacijava mojaA predcite od strana na majkata?
Со среќа нека ти е. Сакам да ти заблагодарам за тоа што ја сподели информацијава со нас на форумот и со истото тоа демантира некои членови песимисти кои викаа дека стопирано било не давале со братучеди и роднини. Ти посакувам што поскоро да ти го потпишат указот.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ . Конечно денес, после 3.5 год. макотрпно чекање, секојдневна проверка на статусот, после периоди на разочарувања се смени статусот. Порака до сите од малерозната 2013 год., ќе биде не се предавајте. Инаку сум број 7***/2013, со документи од прв братучед. Сега чекаме издавање указ, па одиме за пасошот. Поздрав.
ЕЕЕЕЕЕЕЕ... А таман се убедивме дека од први Април со први братучеди не даваат.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ . Конечно денес, после 3.5 год. макотрпно чекање, секојдневна проверка на статусот, после периоди на разочарувања се смени статусот. Порака до сите од малерозната 2013 год., ќе биде не се предавајте. Инаку сум број 7***/2013, со документи од прв братучед. Сега чекаме издавање указ, па одиме за пасошот. Поздрав.
Дека треба да се часте.Molbata vi e razgledana od sveta po grazdanstvo s polozitelno stanovise. Predstoi izvadenieto na ukaz na Viceprezidenta na RB. Sto znaci ova ?
Sent from my GT-I9515 using Tapatalk