Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Исто ли е странски инвестиции и странски служби? Освен што се странски. Многу е различно, нели? Не се за во ист кош.
Офффф....ти ја читам дискусијата со другите и не се р'чкам со тебе, пошо тропаш по тоа тастатурата без памет.
Не е за во исто кош, точно. Инвестициите ги има многу помалку отколку што треба, тие што ги има се кланици за работници, робови и повеќе ја коштаат државава отколку што и праат добро.
А службите роварат како им текне, кој сака си мути низ државава - тоа е главната разлика. Целиот состав на врвот на дпмне е една тешка странска служба што ја дорастури оваа и без тоа растурена земја.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.879
Поени од реакции
36.927
(ВИДЕО) Клетви за учесниците во „Шарената револуција“: Во кој век живее Македонија?
786 VIEWSМАЈ 17, 2016МАКЕДОНИЈАНИКОЛА ОСИЛО
0

На Youtube осамна видео со клетви за учесниците во „Шарената револуција“, како наводно обраќање на Филип Втори.

„Шарени гниди!!! Проклетство нека ве прати за целиот живот. Сите небесни молњи врз главите ваши празни нека се струполат ! До што постои зло на веков и на светов, во вас да се вклешти. Красти и улери струпести, душите продадени да ви ги вадат…крокодили острозаби утробата да ви ја раскинат…орли крстатни на карпа вжештена труповите да ви ги черечат. Боговите севишни да паднат на колена ги молам. Сета к’лнатија небесна и земна…и на овој и на тој век таму врз вас да ја истурат изроди едни ! Што ја втурнавте Македонија во пропаст да понира, со пристанот ваш, името свето да и’ го поганат…што се главивте туѓи вазали да бидете…“, се вели меѓудругото во видеото.

:vozbud::vozbud::vozbud:

Еве го обраќањето на Филип наш.

They made my day.
:pos::pos:

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: DB.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Како што реков и претходно, секоја дискусија со гулаби е беспредметна. Се чудам други што ти одговараат на овие глупости што ги пишуваш.

13240685_1215480735161636_7351362680758417722_n.jpg

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Со простотилак ќе се справиш, ама со глупочата што правиме? Лапај си камења и корења со сонценце дека се МК производи.
Па подобро корени и камења отколку полови органи, како тебе. Зошто луѓево кои немаат аргументиран одговор напаѓаат само со навреди?[DOUBLEPOST=1463471633][/DOUBLEPOST]
Како што реков и претходно, секоја дискусија со гулаби е беспредметна. Се чудам други што ти одговараат на овие глупости што ги пишуваш.

Прегледај го приврзокот 146428
Кантар не те мери, колку не си достоен за дискусија. Ме напаѓате затоа што не сакам да живеам во анархија. Никому ништо не му забранувам, само да има ред и закон. Ама вам на неспособните тоа не ви одговара...
Кажи ми кои мои дискусии се „хушкачки“, навредувачки... На ниво сакам да пишувам, каде се повикувам на закон... а вие ко жаби сте се раскрекале со навреди. Пиши бе ако имаш контра аргумент и кажи ми зошто СЈО е уставно, јас тврдам дека не е. Пиши зошто избори не може со еден кандидат, јас тврдам дека законски може... Ама повикувај се на закон, а не по твое мислење (или не знам чие).

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Старо е тоа со клетвата, само сега аудиото е искористено за нова намена.

Петре Темелковски е тоа иначе, член на ГДОМ и уште еден тежок психијатриски случај исто како Ацо Рембрант, Ниче Македон, Дојчиновска, Канго, Камиловски и останата антикоманска екипа која ја има по сумњиви емисии на Тв-Сонце, копирајќи ги бедно србите со нивната теза за „небески народ“.

Е сеа, ако тоа античко трипање резултира и со некоја субвенција од 9000 евра или некоја директорска функција, уште поубаво.

S

silmarillion

Гостин
Чекај сега, бараш аргумент, ти го дадов, ми рече прашај ги тие што го прават? Ете ги прашувам секој ден во 18.00, што не ти е јасно? Уште си на форумов? Не го избриша профилот? Ајде издржи уште некоја недела.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не мора мене, нека биде за форумскава јавност. Еве и ти.. посочи ми пропартиско мое пишување. Каде некого бранам. Каде некого величам, каде некого протежирам...? Вие моите пишувања за ред и закон ги претворате во нешто друго.
Не бе вие сте сите загрижени и неутрални, никого не браните, се дур не ве упецаат ко онаа несреќана Шкорпи на митинг што не се појавува веќе тука :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Член од
12 март 2009
Мислења
20.583
Поени од реакции
16.784
јасно е на секој дека никој не оди на протести или митинзи за ку*ово здравје туку за личен интерес...Јасно е и дека сите што имаат егзистенција од државна служба, но и пензионери и други се заинтересирани за стабилна држава и континуитет на државата. Јасно е дека ниту еден не се бави со политика за ку*оиво здравје туку за многу пари и моќ. Јасно е дека секој што е на било каква позиција користи и привилегии, не само од сега туку назад 70 години.
И сега овој и слични форум се сведува на монолог на ситноплатени платеници кој мислат дека што повеќе поста ќе пратат направиле подобра работа. Ете гледам на ФБ, ќе излезе од платеникот Ван Хојте нешто и веднаш доле коментираат 20-30 едни исти лажни профили, ситноплатени платеници...Преку ку* од такви, а прават спротивен ефект кај народот

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Ме испегла со навреди и во стилот „немаш поим“. Инаку сте далеку интелектуално зад мене. Знам дека нема да се сложиш, ама кој будала за себе вели дека будала, кој пијан за себе вели дека е пијан, кој дебил за себе си признава...

Еве, пак даваш имбецилни одговори.. и тоа треба да е „пеглање“. На пример... „СЈО е формирано како општ консензуален договор меѓу 4 политички чинители со најмногу гласачи во земјава“. Ова е добар одговор? Не верувам дека самиот веруваш во исправноста на ова. Како може 4 партии да одлучат на ниво на „улица“? Прво, мора да е според позитивните законски решенија. СЈО е спротивно на уставот... значи, мора да се укине. Пак ми даваш слаб одговор.
Те прашувам, според која законска (уставна) можност е креирано СЈО?
Ти пишуваш овде своја партиска колумна. Не ме интересира ништо друго, дали законот е прекршен или НЕ. Уште да ти кажам дека пацов е српски збор. Јас го бранам законот, ако тоа е женски полов орган, твој проблем. Велам јас дека немаш аргументи.
Во затвор треба да оди оној за кого има докажана вина, институционално, од легални органи. Дали некој треба или не треба не можеме ние да кажеме. Ниту ти. Јас мислам дека ти треба да одиш в затвор, релевантно ли е? Секако дека не. Едно се нечии желби, а друго е постапка. Линчовите се опасна работа, тука многу невини гинат. Ама кога нам ќе ни се случи нешто такво, лично, тогаш почнува да боли, а за другите не ни е гајле.
Остај ги партиските колумни и пиши според кој член од Уставот е формирано СЈО. Според кој член од устав или закон не може да има избори ако е само еден кандидат?
Дпмне 10 години е на власт и уставот за нив претставува тоалетна хартија, погазија се што им застана на патот, ти пишиш за уставноста на СЈО.[DOUBLEPOST=1463477832][/DOUBLEPOST]
јасно е на секој дека никој не оди на протести или митинзи за ку*ово здравје туку за личен интерес...Јасно е и дека сите што имаат егзистенција од државна служба, но и пензионери и други се заинтересирани за стабилна држава и континуитет на државата. Јасно е дека ниту еден не се бави со политика за ку*оиво здравје туку за многу пари и моќ. Јасно е дека секој што е на било каква позиција користи и привилегии, не само од сега туку назад 70 години.
И сега овој и слични форум се сведува на монолог на ситноплатени платеници кој мислат дека што повеќе поста ќе пратат направиле подобра работа. Ете гледам на ФБ, ќе излезе од платеникот Ван Хојте нешто и веднаш доле коментираат 20-30 едни исти лажни профили, ситноплатени платеници...Преку ку* од такви, а прават спротивен ефект кај народот
За какви платеници зборуваш бре, алоо па никој не е будала(или се прават по диктат од штаб) сите слушнавме како функционира овај режим. И пензионерите и буџетарите се свесни дека без кредит, нема исплаќање на нивните плати и пензии. А Ван Хојте не е прв случај да го прогласат за противник и да го дискредитираат, бидејќи вистната ги боли.

Последно уредено:

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Инсајдерска информација: Молерите ќе се организираат да ви покажат како се фарба-кречи, пошто вие ни тоа не знаете да го направите. Ќе ве фарбале Вас шарените, ама се решиле, највероватно плаво-бело. Внимавајте на лице место ќе ве кречат, пошто вие доста не фарбате (лажете). Нема дрога-нема мир !

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не бе вие сте сите загрижени и неутрални, никого не браните, се дур не ве упецаат ко онаа несреќана Шкорпи на митинг што не се појавува веќе тука :D
Јас не сум бил на ниту еден митин ни на ГДОМ, ни на Протестирам. Да знаете за во иднина кога ќе пишувате.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
избори на 5-ти ќе има. е сега кој се лути и не сака да игра, нема ни да победи. :D

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
избори на 5-ти ќе има. е сега кој се лути и не сака да игра, нема ни да победи. :D
Би било поголемо изненадување од Лестер ако има избори, но во случај да има се надевам дека тогаш ќе останат доследни и со таков непризнат парламент од никого ќе ја раководат државата најмалку во наредните две години, во спротивно заради каприц да потрошиш 7.5 мил. евра туѓи пари нема ништо од посветеност 24/7 за доброто на државата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom