Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Уставен ја стопира цела предизборна постапка за 5 јуни.

Ова официјално е?
Плусинфо пишува дека да.. за една недела додека се заврши со постапката за преиспитување на преставката.[DOUBLEPOST=1463559019][/DOUBLEPOST]
Ебате латентниот комуњар.
Има еден кандидат на ливчето.Листата на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Не гласаме за кандидати, лица , шо-ти-јас-знам. Листата не е отворена. Едноумие малтене.
Зошто навредуваш? Толку ли ти е капацитетот? Ако нешто те нервира, што сум ти јас виновен. Вие во СДСМ изгледа по дебилштина ве бираат. Мајмун еден.. си земаш право да ме навредуваш. Со што предизвикав? Никого не навредувам, изложувам мои ставови кои се реални, но не ви се допаѓа од партиска гледна точка, па навредувај.

Ебате латентниот комуњар.

Има еден кандидат на ливчето.Листата на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ. Не гласаме за кандидати, лица , шо-ти-јас-знам. Листата не е отворена. Едноумие малтене.

Јас фрлам со камења по диктаторов, ама да ти кажам на оваа тема дека и сдс се опасни педери и не прифатија иницијатива од Левица ова да престане да се практикува. Не зборам конкретно за овие избори, туку општо. Со овој систем изборите се сведуваат на 10-тина ликови од едната и исто толку од другата што ги знаеш, а заедно со нив еден куп послушна партиска багра што после е само гласачка машина во парламент - луѓе без интегритет, интелигенција - обични ботови.

Јас фрлам со камења по диктаторов, ама да ти кажам на оваа тема дека и сдс се опасни педери и не прифатија иницијатива од Левица ова да престане да се практикува. Не зборам конкретно за овие избори, туку општо. Со овој систем изборите се сведуваат на 10-тина ликови од едната и исто толку од другата што ги знаеш, а заедно со нив еден куп послушна партиска багра што после е само гласачка машина во парламент - луѓе без интегритет, интелигенција - обични ботови.

Точно така. Мора да се направи гласачки систем во кого се гласа за луѓе, а не за партијата.

Зошто навредуваш? Толку ли ти е капацитетот? Ако нешто те нервира, што сум ти јас виновен. Вие во СДСМ изгледа по дебилштина ве бираат. Мајмун еден.. си земаш право да ме навредуваш. Со што предизвикав? Никого не навредувам, изложувам мои ставови кои се реални, но не ви се допаѓа од партиска гледна точка, па навредувај.

Слушај, не беше навреда. Заклучок беше.

Повика да се излезе на избори каде ке има една опција. Ваквата состојба , на овие простори, е постоела за време на СФРЈ. Позната меѓу народот е како комунизам или едноумие. Луѓето кои произлегуваат од таа состојба, денес ги викаме комуњари. Ерго ти како лик кој повика на враќање на тоа едноумие си комуњар.

Латентен си бидејќи самиот не си спремен ниту волен да ја прифатиш таа твоја природа. Се криеш од сам себе и се убедуваш дека си нешто друго, ама зборовите,она записот на мислите, те издаваат.

Латентен комуњар. Тоа е тоа. Ако мислиш дека грешам, прочитај што имаш пишано, преспитај се, ќе видиш дека сум во право.

Точно така. Мора да се направи гласачки систем во кого се гласа за луѓе, а не за партијата.

Кој ќе успее во тоа, ќе ја направи МКД демократска држава а не република по примерот на Рим притоа може и сообраќајка да доживее додека се обидува да го направи тоа :cautious:

Заебано е да си ГДОМ у моментов. Освен ако не си Шанац Пандов и Бато, за нив никогаш не е заебано.

Дoбрa идејa би билo дa се смени избoрниoт мoдел oд Дoнтoв вo некoј друг кoј ќе им дaвa шaнси нa незaвисните кaндидaти и пoмaлите пaртии. Ств имa еден куп луѓе шo им е преку тaквoтo и oд едните и oд другите. Амa тешкo дa дoјде дo тoa, врaнa нa врaнa oчи не вaди :(

Алас
е сега за што ќе протестираат гдом и против кого. Контрапротестите им беа -избори на 5ти мора да има. Ами сега?

Последно уредено:
Алас
е сега за што ќе протестираат гдом и против кого. Контрапротестите ги правдаа со -избори на 5ти мора да има. Ами сега?
Сега истиот Уставен што го бранеа за Помилувањето на педофили, убијци и изборни тепачи нека идат да го палат. Уствари ГРОМ беше тоа...ова ГРОМ, ГДОМ некој ист го смислил (баш се прашувам кој???)

Приказнава е таа. Сега спинерите куртонски фино лепо ќе удрат по странците и нивните притисоци врз Уставен, а нашиот вечен, најсакан лидер ќе остане како безгрешен, непокорен патриот (се ова претходно во наводници).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom