Ме испегла со навреди и во стилот „немаш поим“. Инаку сте далеку интелектуално зад мене. Знам дека нема да се сложиш, ама кој будала за себе вели дека будала, кој пијан за себе вели дека е пијан, кој дебил за себе си признава...
Еве, пак даваш имбецилни одговори.. и тоа треба да е „пеглање“. На пример... „СЈО е формирано како општ консензуален договор меѓу 4 политички чинители со најмногу гласачи во земјава“. Ова е добар одговор? Не верувам дека самиот веруваш во исправноста на ова. Како може 4 партии да одлучат на ниво на „улица“? Прво, мора да е според позитивните законски решенија. СЈО е спротивно на уставот... значи, мора да се укине. Пак ми даваш слаб одговор.
Те прашувам, според која законска (уставна) можност е креирано СЈО?
Ти пишуваш овде своја партиска колумна. Не ме интересира ништо друго, дали законот е прекршен или НЕ. Уште да ти кажам дека пацов е српски збор. Јас го бранам законот, ако тоа е женски полов орган, твој проблем. Велам јас дека немаш аргументи.
Во затвор треба да оди оној за кого има докажана вина, институционално, од легални органи. Дали некој треба или не треба не можеме ние да кажеме. Ниту ти. Јас мислам дека ти треба да одиш в затвор, релевантно ли е? Секако дека не. Едно се нечии желби, а друго е постапка. Линчовите се опасна работа, тука многу невини гинат. Ама кога нам ќе ни се случи нешто такво, лично, тогаш почнува да боли, а за другите не ни е гајле.
Остај ги партиските колумни и пиши според кој член од Уставот е формирано СЈО. Според кој член од устав или закон не може да има избори ако е само еден кандидат?