Законска (уставна) можност?
Кој црни закон, кој црни устав бе пријателе? Сваровски судиите од тефтерчето на Брколина? За нив дискутираш?
Анонимен адвокат од Охрид дава предлог до Уставен за измена на законот за аболиција, и следниот ден Уставниот суд носи одлука да му даде право на Фикусот да помилува изборен грабеж и педофили. ЗА ТОЈ УСТАВ прајме муабет?
Кој судии гласаа за него? Тие шо во периодот од 2010 до 2012 ги ставија таму ко загарчиња да следат наредби од штаб. За тие креатори на Уставот ми збориш?
Абе НАД 10 главни начела од уставот се прекршени. Да не го заборајме најбитното - СИТЕ се еднакви пред правдата.
Овај Фикусов наш не помилува ЗАТВОРЕНИЦИ. (демек добро се понашале, па дај сега да им ја олесниме околноста). ФИКУСОВ помилува криминалци кои АКО Се појавеа на СУД, ќе ја отвореа пандорината кутија на врхушката. А тие што потајно се обидеа како Крпач... видовме шо се деси.
И сега ти ми прајш овде муабет за законска или уставна можност? Да владееше закон и устав во државава, никогаш немаше да дојди до ова.
Во врска со СЈО, неколку пати сум кажал, и ќе повторам. СЈО не е само обвинителство кое се занимава со прислушуваните материјали... ТОА Е ЕДИНСТВЕНОТО обвинителство кое ужива доверба од народот и СВЕТОТ.
Шо мислиш, кога ќе ја завршат работата со бомбите на заев во целост, после тоа ќе се укини СЈО како институција?
А и да се укини, кај би ошле Катица и нејзиниот тим? Дома?
Шо мислиш, Марко Зврлевски шо 5 години ги чуват во фиока предметите, ќе остане на функција Јавен Обвинител? Или тие судиите шо Мијалков ги бираше со ЕЦИ ПЕЦИ ПЕЦ, тие мислиш ќе судат? хеехеххехехехех
Дечко, ова што сега се случува е несопирлив процес. Само треба да имаш капацитет да го сватиш нештото. Грујо веќе не се бори за власт, се бори исклучиво за својата кожа.
Од него ниту ќе бидит политичар, ниту економист, ниту ништо. Get over it.