Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас можеби имам дилема по повод ова прашање. Ама баба ми немаше. Ми имаше раскажувано за некоја жена од нејзиното село која имала мака од мртвиот сопруг кој и се појавувал секоја вечер и ја плашел. На крајот применила некоја си тактика (најверојатно под сугестија на некоја бајачка) и мртовецот повеќе не и се појавувал.
За нас вампирите се мит , за баба ми беа само вампири.
ПС: Сакавте приказна ,де.
А цело време требало да ги знаеме како тешки дијабетичари.Abe ima vampiri ama tie ne cicaat krv tuku imaat sekerna bolest i imaat iskriveni zabi. Mu teknalo na nekoj vo Hollywood i napravil film pa sega gi znaeme kako onie sto se po filmovite.
Е да бе... Вампиро ќе се откопа, ќе излезе, ќе плаше жеента, па пак ќе се врате, закопа, и затворе у ковчего.Сум слушнал дека во едно од Струмичките села (не знам точно кое беше) умрел некој човек и по 9-те дена почнал да шета по дворот во неговата куќа и да ги убива кокошките а ја вознемирувал и својата жена(ја довикувал од дворот да му извади месо да јаде и такви работи...)... Кога им текнало на неговата жена и селаните што може да биде работата отишле точно во 12:00 на полноќ, го отвориле ковчегот а тој сеуште бил "свеж"(бил исти како жив човек) а од устата имало потечено крв. Го попрскале со света вода и му забиле колец во градите, а над крстот на главата оставиле да виси лук. Ако добро се секавам така беше "приказната", ама ова многу одамна ми го имаат кажувано а и многу одамна се има случено (ако е точно) пред 15-20 години...:pos2:
Сакаме приказни епа еве и кажувајте уште......![]()
Pa ke mu stavis insulin i resen problem nema da te cica. A Hollywood go true svetot so gluposti i saka da ja pretstavi USA za najgolema sila vo svetot sto e apsurd ama da ne zabeguvam od temata.А цело време требало да ги знаеме како тешки дијабетичари.
Поука: Носете си инсулин и мака ќе си немате.
Проклет да е Холивуд, проклет :nerv:
Da i jas go imam slusnato toa ama satanistite se samo ludaci nisto poveke.Е да бе... Вампиро ќе се откопа, ќе излезе, ќе плаше жеента, па пак ќе се врате, закопа, и затворе у ковчего.Нема смисла.
Jас имам слушнато нешто за во Колешино (струмичко село) имало на времето ного сатанисти, изведувале нешто навечер, па мош некој е бил "вампир" од тие.
Е да бе... Вампиро ќе се откопа, ќе излезе, ќе плаше жеента, па пак ќе се врате, закопа, и затворе у ковчего.Нема смисла.
Jас имам слушнато нешто за во Колешино (струмичко село) имало на времето ного сатанисти, изведувале нешто навечер, па мош некој е бил "вампир" од тие.