Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Дадов потврда само од бкк. Имам документ од блгарска екзархиа од дедо ми, ама посредникот не ми кажа дека тоа треба да го однесам тогаш :D
Zdravo decki. Ja sum Walkman. Dobrodosol na forum.

Ja ne znam kako redosledno se nosat i kade dokumenti, no za da ne dojde da go nokautiras eden den tvojot posrednik, ti preporacuvam (vidi kako treba), prasaj) na intervju koga odis da podnesuvas dokumenti za vo Ministerstvo za Pravda, OBAVEZNO da go dostavis i dokumentot od dedo ti od BG egzarhija.

P.S. Pod itno baraj nov posrednik od koga ce go dobies proizodot od DABC!

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Ве молам кажете ми што значи ова: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Ви благодарам!
Што може да значи? :) За Вашиот предмет (па и „преписка“ не е погрешно ни на македонски) претстои да биде извршен финален експертски преглед пред да биде разгледан од Советот за државјанство.

Член од
14 мај 2016
Мислења
10
Поени од реакции
6
Што може да значи? :) За Вашиот предмет (па и „преписка“ не е погрешно ни на македонски) претстои да биде извршен финален експертски преглед пред да биде разгледан од Советот за државјанство.
А може да се претпостави уште колку време ќе чекам за да го добијам конечно пасошот?

Член од
12 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
43
Ве молам кажете ми што значи ова: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Ви благодарам!
Super!
Eden cekor si ponapred sega. Sega treba molbata da ti se uvazi i da cekas potpis od viceprezidentot.
Pisi koj broj si od koja godina?

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
со прв братучед нема одбиено. баш листав наназад. со вујко да има одбиено, ама тоа не е ново од 1 април. и баш тоа и го кажав ама еве пак ќе го кажам за последен пат: пред да поднесам за членство во БКК Струмица за потврдата, поср3дникот ми рече државјанство од вујко или тетка не признаваат. И ове беше уште пред март, а не после април. Ако немаш ништо поблиско од прв братучед тогаш ти треба потврда и тоа НОВА после септември 2015 год. и да можам негде да го закачам ова да го гледа секој добро ќе биде. Здравје ќе видиме дали ќе се јави некој одбиен со прв братучед. иако и тоа не е мерило. Луѓето носат секакви документи, не се поврзуваат убаво со братучеди, носат копии место оригинали, имаат криминално досие, фалсификувани документи. никогаш не знаеш зошто некој е одбиен. ама овде даваат само половични информации.
Ok znaci po tebe sto ke se sluci so moj slucaj imam dokument koj go priznavat...znaci prv bratuced i imam dostaveno od strumica dokument koj nego priznavat znaci stari od 2014...znaci poradi toj dokument ke me odbijat bez razloga sto imam i vazeci dokument od prv bratuced

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
со прв братучед нема одбиено. баш листав наназад. со вујко да има одбиено, ама тоа не е ново од 1 април. и баш тоа и го кажав ама еве пак ќе го кажам за последен пат: пред да поднесам за членство во БКК Струмица за потврдата, поср3дникот ми рече државјанство од вујко или тетка не признаваат. И ове беше уште пред март, а не после април. Ако немаш ништо поблиско од прв братучед тогаш ти треба потврда и тоа НОВА после септември 2015 год. и да можам негде да го закачам ова да го гледа секој добро ќе биде. Здравје ќе видиме дали ќе се јави некој одбиен со прв братучед. иако и тоа не е мерило. Луѓето носат секакви документи, не се поврзуваат убаво со братучеди, носат копии место оригинали, имаат криминално досие, фалсификувани документи. никогаш не знаеш зошто некој е одбиен. ама овде даваат само половични информации.
Ok znaci po tebe sto ke se sluci so moj slucaj imam dokument koj go priznavat...znaci prv bratuced i imam dostaveno od strumica dokument koj nego priznavat znaci stari od 2014...znaci poradi toj dokument ke me odbijat bez razloga sto imam i vazeci dokument od prv bratuced

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
не би требало. во најлош случај би бил вратен на дополнителна. ама и тоа не би требало

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
А може да се претпостави уште колку време ќе чекам за да го добијам конечно пасошот?
Ќе те излажам ако ти речам дека знам. Ама според искуствата што сум ги читал низ темава, блиску си, прашање е на месеци. Под претпоставка да добиеш позитивен одговор, бидејќи и тоа не е 100% сигурно, повторно ти кажувам според тоа што сум читал овде.

Член од
14 мај 2016
Мислења
10
Поени од реакции
6
Ќе те излажам ако ти речам дека знам. Ама според искуствата што сум ги читал низ темава, блиску си, прашање е на месеци. Под претпоставка да добиеш позитивен одговор, бидејќи и тоа не е 100% сигурно, повторно ти кажувам според тоа што сум читал овде.
Благодарам!

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Miloskinja, prv bratuced e prv bratuced, a drugoto e potvrda deka imas bg poteklo uste po baba ili dedo.
I vtoro, validnite BK potvrdi imaat novi tekstovi koi sto se osmisleni i dadeni takvi da bidat po nalog od drzava BG, t.e. zvanicni institucii.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Miloskinja, prv bratuced e prv bratuced, a drugoto e potvrda deka imas bg poteklo uste po baba ili dedo.
I vtoro, validnite BK potvrdi imaat novi tekstovi koi sto se osmisleni i dadeni takvi da bidat po nalog od drzava BG, t.e. zvanicni institucii.
Извини вака, кои се тие БКК потврди што ги викаш нови? Мојата е од февруари 2016, со образложение поткрепено со статистики на Васил К'нчов и Димитар Мишев за родното место на дедо ми (село во Егејска Македонија, 100% бугарско, под бугарска егзархија). Единствено ме плаши што дедо ми е роден 1923, фактички на грчка територија, бидејќи овде се шпекулира дека морало да биде пред 1920... Како и да е, спаѓа ли во тоа што го викаш нова потврда?

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Извини вака, кои се тие БКК потврди што ги викаш нови? Мојата е од февруари 2016, со образложение поткрепено со статистики на Васил К'нчов и Димитар Мишев за родното место на дедо ми (село во Егејска Македонија, 100% бугарско, под бугарска егзархија). Единствено ме плаши што дедо ми е роден 1923, фактички на грчка територија, бидејќи овде се шпекулира дека морало да е пред 1920... Како и да е, спаѓа ли во тоа што го викаш нова потврда?
соте после септември или октомври 2015 година се нови.

И за сите што не знаат, тоа е разликата меѓу старите и новите, доказ за потекло засновано на фактички докази кои се земени од книги што ги напишале бугарски научници, истражувачи или што уште не. тоа е тоа што фалело во старите.

Последно уредено:
Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Ok ako moze samo odgovori na mojeto prasanje...da li pominuvam ili ne ...procitaj moj post

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom