Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Извини MDI што тебе те цитирам. Ова е голем проблем во Македонија. Народот е научен се некој да им даде.. плата. Секој сака да им се даде, некој да ги вработи... А за промена да си најдете работа, да заработите плата??? За жал, во СФРЈ стекнавме такви навики и се создадоа неработници, легачи, НВО, администрација, партија, мама, тато.?
Извини Ѓорѓи Н. тебе што те цитирам, не знам дали имаш проверено последно колкави се платите во приватниот сектор и што можеш да направиш со таа плата.

СФРЈ се растури во 1990, а луѓето што стекнале такви легачки навики и се создале како паразити од СФРЈ веќе се пензионери.
Извини што те цитирам, ама само да ти предочам дека таа мантра не држи вода веќе 10тина години.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сигурен сум дека си.
Такви се вашите пристапи за жал, екстремизирани се до тој степен што кога ќе излезат некои луѓе да протестираат за ниската цена на зелката и оризот.... од другата страна сте ти, Шкорпион и слични со банери дека е висока цената, луѓето не работат доволно и тие што протестираат се предавници на земјата.
Поголемо дно нема..
Можам да заклучам дека кај тебе работат фрустрации. Многу сте кавгаџиски настроени од СДСМ. Изгледа дека сакаш власт за да најдеш работа. Ама многу години нема власт, па седиш без работа. Можам да те разберам и да сочувствувам со тебе. Жал ми е за тебе, сериозно.[DOUBLEPOST=1463143236][/DOUBLEPOST]
Народот препознава што навистина треба да се почитува. Оти на пример никој не фрла боја на споменикот на Гоце Делчев?
А треба ли да фрла боја на седиштата на СДСМ која оваа партија ги „дрпна“ по 1990 г. за без пари? Си ги присвои, а со наши пари градени. Веднаш со кофи боја пред СДСМ и фрлај, фрлај... наши се тие згради, сите сме ги граделе.

Член од
13 февруари 2016
Мислења
10
Поени од реакции
9
Можам да заклучам дека кај тебе работат фрустрации. Многу сте кавгаџиски настроени од СДСМ. Изгледа дека сакаш власт за да најдеш работа. Ама многу години нема власт, па седиш без работа. Можам да те разберам и да сочувствувам со тебе. Жал ми е за тебе, сериозно.[DOUBLEPOST=1463143236][/DOUBLEPOST]
А треба ли да фрла боја на седиштата на СДСМ која оваа партија ги „дрпна“ по 1990 г. за без пари? Си ги присвои, а со наши пари градени. Веднаш со кофи боја пред СДСМ и фрлај, фрлај... наши се тие згради, сите сме ги граделе.
a zosto sdsmovcite da ne mozat da se zaposlat .ili toa e privilegija samo na antickite patrioti,so propaganda 10 godini gi napravivte kako tie da ne se del od ovoj narod gi unistuvavte kako germancite sto gi unistuvale evreite vo pocetokot na drugata svetska vojna. a za sedistata na dpmne ke te prasam so cii pari tie se praveni.

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Контра шарена револуција, абдали

W

wicked_1

Гостин
Можам да заклучам дека кај тебе работат фрустрации. Многу сте кавгаџиски настроени од СДСМ. Изгледа дека сакаш власт за да најдеш работа. Ама многу години нема власт, па седиш без работа. Можам да те разберам и да сочувствувам со тебе. Жал ми е за тебе, сериозно.
:pos:

Абе дислексичен ли си, неписмен ли си.. незнам до што е.
Постои запирка некаде долу во реченицава, пробај реши ја реченицата ко логичка целина со све неа. Срамота е да не знаеш да читаш на тие години.
Не, работам веќе 3-4 години некаде.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.763
Поени од реакции
17.681
е ова почитувам, секоја чест, почитувам вакви напредни размислувања, само не зна кој курац запнале овие америве и европскиве демократи да ни бараат нови имиња, кој будали упм, кого го боли курац кој е и што значи Македонец , што кој се замараат дали ке бидеме Македонци, Македонија и т.н
за што мене да ме заболе ? па кого го боли курот кој е Македонец и Македонија, освен америве и европскиве демократи ?
Мн ги заболе, цела изборна кампања им се води околу кое ќе биди името на Македонија и кој ќе биди идентитетот кој патем и него одамана го немаме. Разбираш дека сме банана држава? Дека ништо не функционира? И то не само со ВМРО и со СДСМ беше истото, во Југославија пази сеа во Југославија праевме гаќи и пиперки и бевме позадоволни, зошто? Зато шо имаше пари друг ни го береше гајлето и одлчуваше за нас оти нас за к*р не не бива бе другар, и се дури има пари никој не се замара кој е шо е како е. Оти тогаш не водеа војни за името, идентитетот, не градеа споменици итн.

Знајш ти шо значи да си 25 години држава и да немаш напредок? Дали знајш шо значи од нив 10 години да си на власт и сите тие 10 години на прв проблем да ја кривиш опозицијата.... Пази значи пола постоење на апсолутна власт без опозиција е ВМРО и пак СДСМ е криво. Студентите не излегваја тука на протести Битола јас им ги читав пораките со закани од штабојте, знајш ти кој срам и на кое ниво се носи интелектуалното ниво? Не бе не се носи едноставно се руши како со булдужер и не постој a прост народ силна држава сеа види ти шо е како е.

Па кога ќе ги видам бе тие борците на ГДОМ во Битола кој се напред ми иди да повратам и дијареа ме фаќа во исто време. Велчо 'пејачот' стигна бе да ја одбранва Македонија.. Велчо пејачот господе боже...Другата напред до некни во трудот одеше на обуки за вработување ама одбиваше се живо и диво за работа во меѓу време на статус ги споделва говорите на Груевски како статус и оооп професорица по Македонски а проста и сложена реченица не знај шо е на 20 години не прашваше и викаше шо има везе. Третата ја ставија професорка по Англиски за на статус да пиши ' Тhank you, you beautiful wish my birthday speical is to me. Tomorro we was were in the train'. Е овие се интелектуалците независни шо ја бранат Македонија а уште другите 3ца шо одат напред ги знам абе средно неможеа да завршат. За шанац да не ни почнувам кој дезертер е човече, тој ќе бранел....

Знајш дека Битола пукаја член да СДСМ пред очите на сите и никој не мрдна и неможеле да ги најдат. Која комедија. Налет то протестират под џам на еден член на За Нас Се Работи која мизерија еј под џам дома кај децата му протестират:pos:

Гледам сега Трамп ако победел ветува Ф1 стаза каде што Миленко ќе можи на рает да коментира формула, Латас ќе го клавале на NBC пошто му требало освежување а Мирка ќе била главен PR менаџер на Трамп.

Добро салам сте со размислувањето? Навистина мислите дека Европа и Американците се замарат со нас? Си излегол надвор од државата? Да не е Грција, Бугарија, Србија или Балкан за надвор збораме надвор, да живејш, да функционираш во друго општество напредно па да видиш малце како одат работите.

Заев е прост, глуп чоек да беше друг за 24 сати ќе ги паднеше ВМРО ама то тие лоповска партија v2.0 исто лајно и едните и другите. Ама ај кажи ми шо не чини кај Груевски која мана ја има, шо утнал итн?

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
За влезот на ГТЦ и јас се прашувам веројатно не е дојден редот. Баш ме интересира како онаа тртка Лумикс на најгласниот критичар екс центарскиот градоначник Грчев ќе ја вклопи некој во било што. Плоштадот и околината им треба уште две три години да се средат и комплетираат. После тоа треба да се стопираат поголеми проекти и да се инвестира во Битола за да не кукате ама тоа само ако догодина изберете грдоначалник од ВМРО (не Талески). Во спротивно треба Битола да си остане како што е:)
да им се дадат одврзани раце на вмро, и за едно пет шеесет години све ќе средат. стрпете се само.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.880
Поени од реакции
36.928
Најдобра работа за младината е Груевски да владее уште 15 години. Цела младина ќе стане европејци, американци...

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Особено доколку притисокот доаѓа од докажани љубители на македонскиот народ.

S

silmarillion

Гостин
Еби му мајката не налупаа со кредити и предпристапни фондови па ако тоа не е љубов незнам што е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom