Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
540
Поени од реакции
266
Мене лично алфата ми се допаѓа најмногу, за мој вкус.
Ако има некој искуство со Алфа 147 дизел, нека сподели некоја информација.[DOUBLEPOST=1462911247][/DOUBLEPOST]
Мене лично алфата ми се допаѓа најмногу, за мој вкус.
Ако има некој искуство со Алфа 147 дизел, нека сподели некоја информација.
Сум ја возел 147 1.9 JTD 85kw (115 кс) лична е, брза е, градска потрошувачка имаш од околу 8 - 8,5л, отворено околу 5л. Негативности според мене некомфортна вожна ( можеби е било до колата) тресе многу како да си во некоја кутија и имобилизаторот знае да зафркава

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Jas znam mnogu za ovaa kola od teoretska gledna točka, no neznam za praktičnite problemi, ceni i dostapnost na delovite. I jas sum zainteresiran za praktični iskystva za ovaa kola, pa koj ima nekoe iskystvo neka piši
Моторот е ист што се става во Стило..Делови има,не се проблем..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.318
Поени од реакции
15.489
Znam za motorot, go vozam vo Punto istiot. Mislam za drugi delovi-vešanje, kočnici, elektrika......

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Малце така поглупичко прашање,ама што пари идат само спирали?
Имам А3 S-line и има спортски,ниско ми е знае да фаќа често,а мене па ме боли срце кога ќе фати,па сакам да му ставам малку повисоки ама незнам како идат со пари? Значи не им знам димензии на сегашните(ако има такво нешто :D а ако знае некој нека пише) и некоја препорака што како би можело да се направи :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Имам А3 S-line и има спортски,ниско ми е знае да фаќа често,а мене па ме боли срце кога ќе фати,па сакам да му ставам малку повисоки ама незнам како идат со пари? Значи не им знам димензии на сегашните(ако има такво нешто :D а ако знае некој нека пише) и некоја препорака што како би можело да се направи :)
Може да се подигнат амортизерите. Јас минатата недела ги менував амортизерите од што беа отидени и прашав дали може да се подигне малку колата и ми ставија (заборавив како се викаат) ко прстенчиња на амортизерите и сега е таман некои 2-3 цм повисока колата.

Член од
15 март 2014
Мислења
14
Поени од реакции
2
passat 97 1.9 tdi imam problem nekogas kolata gusi i ne odi ic frla mnogu cad ,a nekogas kolata raboti besprekorno .Turboto go servisirav i mislam deka e ispravno.Majstorite mi velat deka kompijutero bil mnogu giban i mozelo da e do nego i deka ne mozelo da se instalira fabrickiot fajl na kom, ama ne mi tvrdi so sigurnost deka e kom,
ako isklucam edno crevo od vakumot kolata na gusi raboti samo bez turbo

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Спиралите се купува од авто-отпад колку сакаш барем е оригинал фабрички и згора на тоа фабрички изглед на S-Line полесно ќе го продадеш одколку модификувации .

Член од
21 септември 2011
Мислења
715
Поени од реакции
2.211
Пробав со неостик уште бетер се одлепи...чаре?

IMG_20160509_131119.jpg

Член од
1 септември 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
здраво дечки, вака да ве прашав за колава пежо 206 1.4 бензин... од моторот тече по малце улје, тече доле до компресорот за клима (види слика) па ако може некој да ми каже што е, дали е нешто критично и некој добар и ефтин мајстор за да го порпави :) :)
ви благодарам однапред :)

Attachments

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
540
Поени од реакции
266
Треба да мењам масло на мотор, дали е добро да се стави 5w30 на HDI мотор ?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
У пичку матер, таман реков се сменив на колата и рајат ќе терам цело лето, ми се поеба нешто.

Прееска после работа кога да ја запалам, мислам дека порано го пуштив клучот или кумплугот (зборев на телефон дур ја палев и нешто несмасно ко да направив). Колата запали ама почна да тресе и ко да сакаше да изгасне. Ја изгасив и пак ја запалив и се си беше топ. Се довезов до дома и пак да излезам, ја палам и пак истото се дешава, пали колата ама тресе (воланот и мењачот највеќе) и го смени звукот ептен, ко на тропкање е звукот. Не прима гас многу добро, т.е. прима, педалата работи, обртаите идат ама колата тешко поаѓа и чудно брчи. Појдам во 1ва ќе сменам во 2ра и на ~35kmh осеќам гребење некаде напред во патосот под ладицата. Менувам во 3та и го снемува, на ~50kmh истото се случува, менувам во 4та и го снемува.

Исто сега приметив дека кога е угасена мењачот слободно си работи, менува од 1ва во 2ра во 3та без притиснат кумплуг. Кога ќе ја запалам се тресе ко споулавен.

Што би можело да е?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
У пичку матер, таман реков се сменив на колата и рајат ќе терам цело лето, ми се поеба нешто.

Прееска после работа кога да ја запалам, мислам дека порано го пуштив клучот или кумплугот (зборев на телефон дур ја палев и нешто несмасно ко да направив). Колата запали ама почна да тресе и ко да сакаше да изгасне. Ја изгасив и пак ја запалив и се си беше топ. Се довезов до дома и пак да излезам, ја палам и пак истото се дешава, пали колата ама тресе (воланот и мењачот највеќе) и го смени звукот ептен, ко на тропкање е звукот. Не прима гас многу добро, т.е. прима, педалата работи, обртаите идат ама колата тешко поаѓа и чудно брчи. Појдам во 1ва ќе сменам во 2ра и на ~35kmh осеќам гребење некаде напред во патосот под ладицата. Менувам во 3та и го снемува, на ~50kmh истото се случува, менувам во 4та и го снемува.

Исто сега приметив дека кога е угасена мењачот слободно си работи, менува од 1ва во 2ра во 3та без притиснат кумплуг. Кога ќе ја запалам се тресе ко споулавен.

Што би можело да е?
Remenica na alternator ili radilica, nekoj kais da ne e prikraj, nekoj drzac na menjac ili motor. Treba detalno da se ispita.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Remenica na alternator ili radilica, nekoj kais da ne e prikraj, nekoj drzac na menjac ili motor. Treba detalno da se ispita.
Работиш некаде во сервис да ти ја донесам? :P

И што мислиш, смеам утре да ја возам до механичар или ќе направам поголема беља возејќи ја?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Работиш некаде во сервис да ти ја донесам? :P

И што мислиш, смеам утре да ја возам до механичар или ќе направам поголема беља возејќи ја?
Vo Veles ziveam jas. Poarno donesi nekoj mehanicar do kolata, ne ja vozi.Ili izvleci ja do majstorot.

Kajgana Shop

На врв Bottom