Ipsissimus
P.I.
А јас те прашав како ти знаеш што правела а што не правела змијата? Мене ми префрлаше дека сум фантазирал, како сега ова не е фантазија? Беше таму? Виде? Слушна?Одговорот само го начнав и не се сведува само на записот Мојсеев, туку и на се‘ што се „крие„ зад напишаното.
Така, змијата не зборувала, ниту злото во Светот и последиците од истото се змиина кривица.
А лек од ова "заглупавување" е пласирање само на тоа што црквата ќе реши?Да, јасно и гласно велам дека се зло, кое е очигледно и кое попут зараза се шири на планетарно ниво‘.
Кој има поширок интерес кон посериозните нешта во Светот и животот, има начини да бара и да најде. Кој пај нејќе и ужива во совјата заглупеност, има: турски и индиски серии, има „Звезде и планете „Гранда„„, има избор за све и свашта на ТВ.
Медиумите, посебно телевизиите и радијата,весниците и списанијата, одамна се средства за мас-заглупување, а нивините сопственици (погоди кои се...) не допуштаат и поинакви мислења и теми од веќе зацртаните од страна на нивните газди.
Дали тебе некој те присили да гледаш турски серии или ѕвезде гранда или фарма...? Ете ни јас нити ги поднесувам, нити ги сметам за нешто квалитетно, ама имам избор дали ќе ги гледам или не! Тоа е поентата кај слободата - Изборот! Ако сите го цензурираа и забрануваа тоа што не им одговара, кај ќе ни беше крајот?
Ако нешто е достапно на одреден медиум, незначи дека некој те приморал да го гледаш истото! Имаш избор да не го гледаш, да не го читаш, да не го сакаш! Но немаш право да му забраниш никому да гледа, чита, слуша и да сака нешто што тебе не ти одговара! Тоа е "злото" против кое се борите и од кое ќе изгубите!