Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не, не е краден, дете чепкало шо не треба и ете.
Читам сеа, искористена била изглеа Find My Iphone апликацијата и нема чаре.
Thanks.
Има чаре
САМО ако го дознаат Apple id акаунтот што бил последен логиран на iCloud/Find My iPhone и пасвордот од истиот,
На друг начин за жал неможе да се активира.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Има чаре
САМО ако го дознаат Apple id акаунтот што бил последен логиран на iCloud/Find My iPhone и пасвордот од истиот,
На друг начин за жал неможе да се активира.

Може со 200 евра ама се исплати само за 6ките, само тие и ги носат за тргање ајКлауд

Може со 200 евра ама се исплати само за 6ките, само тие и ги носат за тргање ајКлауд
Која процедура се спроведува? Онака, општо, не мора целата магија да ја доловиш :)

Ми падна телефонот во еден мал вир на вода го избришав и од цел телефон само звучникот кога зборуваш со некој преку телефон го слушаш многу тивко ај да речеме минимално, колку ќе ме чини поправка на звучник на alcatel one touch idol 2?

Која процедура се спроведува? Онака, општо, не мора целата магија да ја доловиш :)
Се плаќа тоа е се, не се чепка телефонот ништо не ни треба да е физички, значи ни хардвер ни софтвер[DOUBLEPOST=1462913265][/DOUBLEPOST]
Се плаќа тоа е се, не се чепка телефонот ништо не ни треба да е физички, значи ни хардвер ни софтвер
Nova ploca

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk
ноуп[DOUBLEPOST=1462913289][/DOUBLEPOST]
Ми падна телефонот во еден мал вир на вода го избришав и од цел телефон само звучникот кога зборуваш со некој преку телефон го слушаш многу тивко ај да речеме минимално, колку ќе ме чини поправка на звучник на alcatel one touch idol 2?
Имаш на ПП одговор

Има сајтови нудат,
од-Блокажа од ајклауд, малце влага у сива зона ова деблокирање и незнам колку е 100% сигурно дека телефонот/ајфон ќе остане откачен од ајкалудот на кој бил заклучен.

Можно е епл да го заклучи пак и да го озблокира IMEI-то па да не фаќа мрежа телефонот.

Мада,можда некоаш вреди ризикот.

Изгаси го,
Стаи го у вреќичка со ориз 24-36-48 часа(што подолго тоа боље)
Упали и тестирај дали се опраил звучникот /микрофонот.

Ако не се опраил, правац кај Торте.

Има сајтови нудат,
од-Блокажа од ајклауд, малце влага у сива зона ова деблокирање и незнам колку е 100% сигурно дека телефонот/ајфон ќе остане откачен од ајкалудот на кој бил заклучен.

Можно е епл да го заклучи пак и да го озблокира IMEI-то па да не фаќа мрежа телефонот.

Мада,можда некоаш вреди ризикот.

Досега не се има ниеден заклучено ... точно е дека сиво-црна постапка ... ама па и не поминуваат сите 30-40% само се отклучуваат

Заборавен Passcode/apple id/icloud w/e на Iphone 4s, му направив ресет како што е објаснето овде
https://support.apple.com/en-us/HT204306
и сега next next next и вика This iPhone is linked to an Apple ID. Enter the Apple ID and password that were used to set up this iPhone
??? и ова не го знаат фала богу.
what do?
има некои финти и програмчиња, само за 4ка и постари iOS работат, може да се заобиколи и тргне активацијата.
може да ги пробаш овие методи. дали воопшто или сеуште работат незнам.
http://www.unlockboot.com/2014/03/bypass-ios-71-activation-lock-jailbreak.html
http://www.unlockboot.com/2016/04/remove-icloud-activation-lock-from.html
http://www.unlockboot.com/2015/05/bypass-icloud-activation-lock-ios-84-83.html

има некои финти и програмчиња, само за 4ка и постари iOS работат, може да се заобиколи и тргне активацијата.
може да ги пробаш овие методи. дали воопшто или сеуште работат незнам.
Најјак е моментот што кога правев restore не можеше да се направи само ресторе туку restore + update во едно и се стаи 9 iOS :))
Apple <3

Најјак е моментот што кога правев restore не можеше да се направи само ресторе туку restore + update во едно и се стаи 9 iOS :))
Apple <3
тогаш или нова плоча барај или продавај го за делови. или дајте му го на детето нека си игра со него.

Дали генерално S4 e добар избор за телефон да се земе на старо? Или пак нов секако уште подобро, ако има негде сеуште.

Дали генерално S4 e добар избор за телефон да се земе на старо? Или пак нов секако уште подобро, ако има негде сеуште.
Половен ок зависи до која цена ... нов е лудост да се купи

Половен ок зависи до која цена ... нов е лудост да се купи
Нови има наводно по огласи (9-10 000 den) ама сумњам дека се можеби refurbished од алиекспрес или ибеј. А гледам во Анхоч има ама се 15 000. За тие пари има половен S5.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom