Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Види, очигледно е до ниво‘ од очебијнсот дека немаш благе везе од учењето од Црквата па не ја споменувај Црквата во секој телемитско-демонски контекст, туку дај да видиме што направи Телемата за родот човечки.

И зашто конечно не одговориш на она кое си прашан, а кое се донесува на Телемата и нејзината неспособност да даде одговор на реални (не отфантазирани!) прашња, туку Црквата ти е згодна причина за оправдување и покривање на незаењето?
Кој ретард си ти човече....! Неверојатно е значи!
Тврдиш дека човековите права не биле ништо ново! Ти посочив неколку примери! Јасно е како ден дека ништо од тоа твојата црква ниту го дозволувала, ниту го оправдувала! И во својата ограниченост и глупост, мене ми префрлаш за незнаење?!:tapp:

Toa e tvoj zaklucok ne moj. Jas postaviv prasanje.
PS:Ne bidi Miki!
А што е да се биде Мики? Па разбира се дека јас сум Мики, сите сме Мики!
П.С. Ај погоди ми го одговорот што на претходните постови веке го одговорив. Не треба јака интелигенција за тоа!

А што е да се биде Мики? Па разбира се дека јас сум Мики, сите сме Мики!
П.С. Ај погоди ми го одговорот што на претходните постови веке го одговорив. Не треба јака интелигенција за тоа!
Vrti suci ispadna deka nemas odgovor...i u miki still polemiziras za tvoite gatacki osobini!
PS: Nemam gravcinja i intelegencija ko vasata! Pozdrav!

mister blue,

ако не го разбираш прашањево, тогаш одбери си некоја позабавна тема на форумов и не се петљај во нешта за кои не си дораснат...[DOUBLEPOST=1462894541][/DOUBLEPOST]

Одговорот на твоето прашање е рационален и точен, и со тоа ја побива твојата теза што ја туркаш цело време на форумов дека постојат прашања на кои нема одговор, дека ти си поставувач на неодговорени прашања :LOL:.
тоа е и целта на твојата религија, да нема одговор, да биде мистично, да биде чудо и на крај да се дојде до заклучок дека твојот измислен бог навистина постои и дека тој стои зад сите чуда на светот. и еве пак ке ти повторам

“секое чудо е чудо додека не се пронајде начинот како чудото настанало, функционира. После тоа, тоа истото чудо ако се изведува во контролирана средина со цел да се извлече некаква корист од страна на изведувачот се наречува трик.“

или ако не можеш да ја сватиш поентата на горе напишаното ке ти поедноставам,
ЧУДА НЕ ПОСТОЈАТ

Vrti suci ispadna deka nemas odgovor...i u miki still polemiziras za tvoite gatacki osobini!
Aj ne bidi kako Let3 pa ne trolaj, tuku pocni da komuniciras i da citas postovi. Samo eden - dva posta prethodno, ubavo se izjasniv vo kogo i sto veruvam i sto smetam za Vistina.

Штом евреите рекоа: не е тоа Месијата, не гледам потреба една новопечена секта од пред скоро 2000 години да вели дека знае кој е спасителот.

Зарем се за верување Оние на кои Св. Стефан Првомаченик им рече: Кого од пророците не го гонеа вашите татковци? Тие ги убија оние, што го предвестија доаѓањето на Праведникот, чии предавници и убијци станавте сега и вие,
вие, што го примивте Законот преку ангелите, а не го одржавте.”

Но штом твоите мили Евреи рекле, мора да е вистина, нели?

Исаија

Во времето на царот Манасија, кога Исаија грмеше против незнабожечките обичаи на царот и на главешините, изедначувајќи го тогашното поколение со Содом и Гомор, против овој голем пророк се дигна гнев од народот и главешините и беше фатен, изведен надвор од Ерусалим и стружен со бичкија.

Пролог: Светиот пророк Исаија

Еремија

Некои Евреи го принудија да оди со нив во Египет, каде поживеа четири години, а потоа беше од своите сонародници убиен со камења.

Пролог: Светиот пророк Еремија

Езекиел

Огорчени на него што ги разобличуваше, Евреите го врзаа на коњи за опашка и го растргнаа.

Свети пророк Језекиљ

Амос

Еден од синовите на жрецот го удри Пророкот со стап по челото толку силно, што тој падна. Одвај беше жив однесен во неговото село Текуја, каде што ја испушти светата душа.

Пролог: Светиот пророк Амос

Последно уредено:
Не очекувам ништо друго од некаков нововерец, чие учење е оформено 1904 и кој се обидува да ми каже дека 19те еони (или векови, по грчки) пред неговото битисување се ништо? Па самиот не си постоел 19 века и тоа само од доаѓањето на Христос, а кај се вековите пред тоа? Старозаветната Црква? Па како ти ќе кажуваш што чини а што не чини кога едвај постоиш стогодини!??? Смешно, нели?

Смешно е твоето непознавање на хиероглифите што ги користиш...
Воопшто не знаеш ниту за еони ниту за тајните традиици на Земјата. Велам јас грците многу пропаст направија со нивното мешање во стариот еон што едвај се оправи еонот со вториот закон, даден преку исламот. Во стариот еон дури два пати се даде нов збор на човекот, еднаш христијанството потоа и исламот...
За да може да издржи стариот еон до соодветната точка кога ќе мора да се даде нов закон, за ново совладување на човекот.

Векови не е исто со еон... може да побараш кај гностиците за еоните. Знаеш оние гностици, кои вие како секташи ги прогласивте за секташи. А тие повеќе знаење имаа од вас во мистериите на светот.

Стариот еон е нешто пред христијанството па се до 1904... Телемата не е нешто како исламот или христијанството. Телемата отворено вели дека во светите книги на Законот постојат езотерични симболи кои мора да се разоткријат од секоја индивидуа одделно.

И нема врска мерењето на времето во векови со менувањето на еоните и новите закони кои се предаваат на човештвото...

Не може со догма да се тегавиме со еони... тоа запира, има мали препелкања но промената е направена и тука не можеме ништо, ниту јас ниту ти...
Тоа што христијаните го гледаат како крај на светот, е крај на нивното учење, верување и ритуали. Бидејќи ритуалите треба да се изведуваат радосно и суптилно, а не како во стариот еон...
[DOUBLEPOST=1462914153][/DOUBLEPOST]
Не може секташка збирштина која ја разбрала силата на законот и како се управува со луѓето да толкува туѓ закон и да ги обвинува создавачите на тој закон дека не си го знаат и разбираат законот!
И како не го виделе Месијата...
Ако евреинот не е подготвен да го препознае својот Месија, тогаш и ти и сите претходни христијанин се не слепи, туку тотално неуки за да знаат било што за Месијата.

ХРИСТИЈАНИТЕ СИ СОЗДАДОА РОМАНТИЧЕН МИТ НА СПАСИТЕЛ И МЕСИЈА ВРЗ КОЈ ШТО СЕ ИЗГРАДИ ВЕРА, А ПОТОА И РЕЛИГИЈА СО КОЈА СЕ УПРАВУВАА ДУРИ И ЦАРЕВИ - И ТОА НА БАЗА НА ПРОСТО ТОЛКУВАЊЕ НА ЕВРЕЈСКИОТ ЗАКОН.

ЗОШТО? ВЛАСТ? ЧОВЕЧКИ ФАКТОР?
НЕ.
Такви сили управуваа со Земјата тогаш и тоа мораше да се случи за да дојдеме до ова сега...

Секако јас сметам ортодоксното јудејство се семето на стариот еон... така да, оваа расправа е бесцелна.

Друг бог наместо Озирис сега седи на Истокот. ;)
Се познава по светот... нели :)

П.С. Ми даваш да читам православни христијани што зборуваат за евреите и нивните пророци?
Се шегуваш ти или воопшто не ме читаш што зборувам...

Последно уредено:
Одговорот на твоето прашање е рационален и точен,

Ој легни си...[DOUBLEPOST=1462915891][/DOUBLEPOST]

Ќути, бар‘ чесно си ја признаваш неспособноста...:icon_lol:
Имај појќе среќа на некоја позабавна тема на форумов.[DOUBLEPOST=1462916182][/DOUBLEPOST]
Кој ретард си ти човече....! Неверојатно е значи!
Тврдиш дека човековите права не биле ништо ново!

Човековите т.н. права се она кое веќе го напишав:
- озаконување на она кое ни е по природа веќе дадено (инако не би „постоело„) и
- озаконување на секое зло.

Така, штом злото стане „легално„, истото станува „добро„ и лесно достапно и незабарането за широките народни маси. Не и за Црквата.[DOUBLEPOST=1462916370][/DOUBLEPOST]
Додека на прашањата на кои ти немаш одговор само ќе си истресеш дека биле погрешни и решњн проблем.

На сите твои прашања имам одгворено. Тоа што не го разбираш одговорот, не е мој проблем.
Прашањата во стилот „а ла хабардов центар„, навремено ти посочив дека не ги одговарам.

Последно уредено:
Човековите т.н. права се она кое веќе го напишав:
- озаконување на она кое ни е по природа веќе дадено (инако не би „постоело„) и
- озаконување на секое зло.

Така, штом злото стане „легално„, истото станува „добро„ и лесно достапно и незабарането за широките народни маси. Не и за Црквата.
Кој испран мозок си ти човече....неверојатна работа! Човековите права биле озаконување на злото....:tapp:
На сите твои прашања имам одгворено. Тоа што не го разбираш одговорот, не е мој проблем.
Прашањата во стилот „а ла хабардов центар„, навремено ти посочив дека не ги одговарам.
Ма секако! Кога ти прашуваш глупост од типот како се вика вистината, и очекуваш конкретно име за неа, тоа воопшто не е погрешно прашање. Кога јас те прашувам од кај знаеш што правела змијата од приказната во битие, тогаш тоа било погрешно прашање - "а ла хабардов центар".....
И згора на се јас сум бил тој што фантазира, а ти нормално нели само вистини извираат од тебе, со име, презиме, пасош....све имаат вистините твои, не како мене, име да не и знам на вистината! Фантазер низаеден! Срам да ми е![DOUBLEPOST=1462917574][/DOUBLEPOST]
Мики, да си прашаш ти твоите дома, да не случајно те испуштиле од раце па да си паднал на глава ко мал? Прашај за секој случај.

Кој испран мозок си ти човече....неверојатна работа! Човековите права биле озаконување на злото....:tapp:

Да можеше самиот тоа да го увудиш, немаме потреба јас да ти укажувам.

Толку од интелектуалната супериорност, а?..[DOUBLEPOST=1462952667][/DOUBLEPOST]
Ма секако! Кога ти прашуваш глупост од типот како се вика вистината, и очекуваш конкретно име за неа, тоа воопшто не е погрешно прашање.
.

Не е и се‘ уште не можеш да одговориш. Толку од Телемата?..[DOUBLEPOST=1462952736][/DOUBLEPOST]
Кога јас те прашувам од кај знаеш што правела змијата од приказната во битие, тогаш тоа било погрешно прашање - "а ла хабардов центар".....
.

Не мешај „баби и жаби„: такво нешто немам напишано.
Одговорите на твоите прашања уште стојат на форумов.[DOUBLEPOST=1462952800][/DOUBLEPOST]
Мики, да си прашаш ти твоите дома, да не случајно те испуштиле од раце па да си паднал на глава ко мал? Прашај за секој случај.

Гле‘ам, си унапреднал во нивото од навреди, а?...

Ај и од мене малку: дали твоите знаат дека си се впуштил во сатанизам?

Да можеше самиот тоа да го увудиш, немаме потреба јас да ти укажувам.

Толку од интелектуалната супериорност, а?..
Не губи време, оди и почни да им укажуваш и на другите дека човековите права биле озаконување на злото. Отвори им ги очите на луѓето! Ама гледај да најдеш некое средство за информирање што ќе допре до што повеќе луѓе, на пример некоја национална телевизија. Форум не е доволен. Ете можеш на пример кај Миленко да гостуваш и таму да објасниш дека човековите права се зло.
Не е и се‘ уште не можеш да одговориш. Толку од Телемата?..
А кој и е кум на вистината? Или можеби и ова е погрешно прашање?
Не мешај „баби и жаби„: такво нешто немам напишано.
Еве го:
Како ноншалантно си лажеш..... Не напишал тој такво нешто.
Гле‘ам, си унапреднал во нивото од навреди, а?...
Не се навреди, тоа е најверојатниот заклучок што се наметнува, прашај, може ќе се изненадиш од одговорот.
Ај и од мене малку: дали твоите знаат дека си се впуштил во сатанизам?
Мики, моите не ми се мешале ни кога сум живеел под нивен покрив, камо ли сега. Знаат дека сум телемит, знаат дека сум иницијант во ОТО и знаат дека тоа не е сатанизам, дека незначи прави што сакаш, дека незначи правење оргии и ред други лаги што вашите православни портали ги шират.
Јас не се срамам од тоа што сум, затоа што имам чиста совест, и луѓето што се во мојот живот го знаат тоа.

Ој легни си...[DOUBLEPOST=1462915891][/DOUBLEPOST]
.

Основата на твојата “вистинска“ религија е мистеријата, чудата, недопирливоста на некој “измислен бог“, за да постои мора да нема одговор, мора ние луѓето да сме завиени во темница на незнаење и слепо верување на твојата “вистинска“ религија и на “вистината“ што таа ни ја кажува :LOL::LOL::LOL::LOL:.
Човече во кој век ти живееш, дај разбуди се, тоа време во кое ти живееш одамна помина, никој повеке не верува на црквата што зборува, оние христијани кои се околу мене сеуште веруваат во “измислен бог“ кога разговарамае за црквата и се што таа прави сите се оградуват од неа, сите знаат какво зло таа претставува, кои се нејзините злодела во вековите поминати.

Не губи време, оди и почни да им укажуваш и на другите дека човековите права биле озаконување на злото.

На Земјава, има доволно лесноверни и лесноумни, кои веруваат во се‘, односно не веруваат во ништо.

На истите, даден им е и разум и слободна волја и совеста па нека чинат по своето наоѓање.

Црквата, секако дека го следи злото и ги известува своите.[DOUBLEPOST=1462960412][/DOUBLEPOST]
А кој и е кум на вистината? Или можеби и ова е погрешно прашање?
.

Не е погрешно; кретенско е.[DOUBLEPOST=1462960459][/DOUBLEPOST]
Еве го:
Како ноншалантно си лажеш..... Не напишал тој такво нешто.
.

Еве го, ама без твоето „кратење„:

„....На сите твои прашања имам одгворено. Тоа што не го разбираш одговорот, не е мој проблем.
Прашањата во стилот „а ла хабардов центар„, навремено ти посочив дека не ги одговарам....„.

Превземено од:

http://89.205.123.45/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-459#post-7709487[DOUBLEPOST=1462960563][/DOUBLEPOST]
Не се навреди, тоа е најверојатниот заклучок што се наметнува, прашај, може ќе се изненадиш од одговорот.

А „заклучокот„ е твој па пошто е твој, „мора„ да е точен...пардон: „вистинит„.[DOUBLEPOST=1462960885][/DOUBLEPOST]
Знаат дека сум телемит, знаат дека сум иницијант во ОТО и знаат дека тоа не е сатанизам, .

Убо, убо: колку ти што „знаеш„ дека ОТО не е сатанизам, толку „знаат„ и твоите.

Во нормални животни околности, ситуацијата е битно поинаква: родителите, по својата природа и по својата улога од родители на своите деца, по прост природен родителски осет можат да дознаат дека со нивните деца нешто не е во ред. Амбалажата „ОТО„ не може да го префарба сатанизмот во „нешто друго„, освен во она кое навистина е‘.[DOUBLEPOST=1462961031][/DOUBLEPOST]
никој повеке не верува на црквата што зборува,.

Ајде де: на Земјава постои и Црквата Христова, но нешто не ќе е во ред со тебе, штом не можеш при очи да ја видиш...

Последно уредено:
Јавната ВИСТИНА само ме интересира, тајните нека ги бараат тие што се заблудени и обманети. На крајот ќе се испостави дека само се заплеткале во робството на ѓаолот и ништо повеќе од тоа! Затоа ти мисли со што си мислиш, а јас ќе објавувам она што знам![DOUBLEPOST=1462959010][/DOUBLEPOST]Нешто си се збунил. Наместо на септа и ипсисом си одговорил на Мики. Мики е православен, не е окултист. Не се занимава со мистерии и недопирливости. Нашата вера е јавна и допирлива за секој. Другите се окултисти и се мислат за посебни!!!

Вашиот “измислен бог“ е мистерија, недопирлив поим за луѓето, не можат да разберат кој е, како дејствува, како функционира, не можат да го видат, да го допрат, да го убијат. Само преку слепо верување можат да ја имат неговата благонаслонетост кон нив. тоа е мистерија, тоа е недопирливост.
а ако ги прашаме на евреите ке кажат дека православието е секта, дека се окултисти и се мислат за посебни, за вистинската вера-лажна вера за нив :LOL:
А за тоа колку е јавна вашата вера, би те прашал каде се дава отчит за финансиите на МПЦ, ако не пред атеисти или други “неверници“ за вас, барем за вашите верници, да дадат отчет како еден поп од 36 години, за 8 години работа како поп купи куќа од 120 000 евра, како ја реновира со 40 000 евра, како купи кола од 40 000 евра и една мала за работа и низ град од 3 000 евра. да не зборувам за живот колку троши, жена му не работи ништо, а сите го знаеме од каква сиромашна фамилија е, ништо нема наследено, се му е заработено - лично негово.
каде е овде јавноста на вашата религија, вистинска религија, богатството на црквата се собира од стари баби со пензија од 12 000 денари. а поповите ке земаат плата од црквата од 3000-5000 евра месечно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom