ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
промотивна понуда од ONE за крај за веќе постоечки претплатници. 499 неограничено кон сите и 3 ГБ интернет. Паметно е ова да се прифати сега?
Според мене да, искористи ја уште денес е.

Da se nadevame od utre 4G da ni pustat nas sto sme ONE

Нашите сим картици не се компактибилни прво... а и со дуопол чисто сумњам дека ќе се одоброволат за 4Г.[DOUBLEPOST=1462899201][/DOUBLEPOST]Ај и тука да шернам

Attachments

• Lyca.JPG
    Lyca.JPG
    42,8 KB · Прегледи: 45
Последно уредено:
Исто и на сајтот на blizoo.

Da se nadevame od utre 4G da ni pustat nas sto sme ONE
Па да се надеваме искрено, но останува да видиме утре што ќе биде.

Нашите сим картици не се компактибилни прво... а и со дуопол чисто сумњам дека ќе се одоброволат за 4Г.[DOUBLEPOST=1462899201][/DOUBLEPOST]Ај и тука да шернам
Да, точно, картиците не се компатибилни, но се менуваат бесплатно, барем така е кај Vip. А за виртуелниот мобилен оператор, кажав во соодветната тема.

промотивна понуда од ONE за крај за веќе постоечки претплатници. 499 неограничено кон сите и 3 ГБ интернет. Паметно е ова да се прифати сега?
Од каде оваа понуда? На сајтот на ОНЕ нема ваква промоција.
Вакви пакети имаше пред некои 3 години, ама брзо ги повлекоа.

По искористувањето на интернетот вклучен во претплатата, остварениот интернет сообраќај се наплатува по цена од 39 ден. за секои започнати 200 MB. Притоа, се' додека не се искористат веќе започнатите 200 MB, нови 200 MB нема да се наплатат. Интервал на тарифирање на национален интернет е 1 KB. За прекин на мобилиот интернет во тековниот месец, потребно е да се прати SMS со текст "STOP" на 140170. На почетокот на наредниот месец мобилниот интернет автоматски ќе се реактивира, за што не е потребно никаква дополнителна акција од корисникот. За реактивација на мобилниот интернет во тековниот месец потребно е да се прати SMS со текст "START" на 140170.

уште ли со вакви “финти“ цццц

инаку горните понуди имаат овакви цени ако нејкете телефон
qptYDkR.png

559 тарифата (вип Л) би била солидна да имаше барем 5гига интернет, со 3гб некако шубе

Здравје август на телеком се префрлам повеќе од 6 години сум со интернет на Оне абе 1 mpb/s да ја покачеа брзината неможеле повеќе преку бакар тоа е oдговорот не понудиа оптика уште боом исто нема ништо ново на него цели 5 години барем немам приметено канал да смениш треба 3 секунди да вчита три макс се зима наредно со 50/50 оптика моментално upload на оне ми е 0.33 :D

Гледам ја апдејтуваат страницата. Ми се појави и опција за симетричен интернет али кога кликнав немаше ништо. До утре ќе достават све. Очигледно префрлаат. Оне страницата уште е достапна

На здравје нека е.
Бројот на приклучоци на ТВ уреди е намален, во M наместо 2 сега е 1, во L наместо 3 сега е 2.
Брзината на интернетот, во L наместо 150Mbps, сега е 100Mbps.
За тарифните модели во мобилната телефонија, катастрофа во споредба со тоа што беше, а да не зборам дека исто така се намалени бројот на телефони.

Едноставно кажано, НЕ е подобро #заедно!

Во принцип полошо е од што очекував... Сеуште го нема делот со услугите од Оне...

Очекував промени во ваков правец ама овие претеруваат, кога ке ми заврши договорот двапати ке размислиме дали да го продолжиме во зависност од моменталната ситуација на пазарот.
Дополнување: Малку сум збунет, гледам дека сеуште постојат и ВИП и Оне тарифните модели само што овојпат се подесени да не си конкурираат со цена.

Несум во тек,но дали има нешто промени со фикс,нет и тв пакетот од Оне?

Ке имам чест денеска на нивно спојување да го продолжам договорот во телеком т.е да го раскинам безмрежниот договор со ортациве со изговор дека ми е здодевно да разговарам на толку силна мрежа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom