Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Во недостаток на нови филмови се решив да го погледнам There Will Be Blood. Од секој аспект филмот е врв ама многу е досаден.
Колку и да е досаден, подосаден од тој што му го зеде Оскарот не може да биде. :P

Кај патлиџаниве првиве коментари за X-Men се ептен слаби...

Во недостаток на нови филмови се решив да го погледнам There Will Be Blood. Од секој аспект филмот е врв ама многу е досаден.
Мене не ми беше досаден ама се слагам ептен е спор. Класична драма, тоа е тоа.

Да, иако There will be blood ми е повеќе оскаровски филм одколку no country for old man. Кога ќе ми текне само на крајот на вториот :facepalm:

7mjvWbl.jpg

Има ли некој проверен торент од данскиот The Celebration, барем 720р? :)

Има ли некој проверен торент од данскиот The Celebration, барем 720р? :)
Нема излезено Blu Ray од Festen. Нема ни некој HDTV Rip. Максимум е DVDRip.
Иначе ми се допаѓа долнава граница, минимум 720p :D

Нема излезено Blu Ray од Festen. Нема ни некој HDTV Rip. Максимум е DVDRip.
Иначе ми се допаѓа долнава граница, минимум 720p :D
Па ако гледам да гледам филм како човек, а не фаците да не им се препознаваат на ликовите. xD

Пред околу две години јас на форумов го најавив снимањето на The Lobster, па еве изглеа никој не ме претрка во новата најава. Јоргос Лантимос и Колин Фарел повторно во колаборација во неговиот следен филм Killing of a Sacred Deer.

http://www.indiewire.com/article/co...imos-killing-of-a-sacred-deer-cannes-20160511

Per Variety, the story takes inspiration from a tragedy written by Euripides and concerns "Steven, a charismatic surgeon and a teenage boy who seeks to integrate him into his broken family. When the boy’s actions become increasingly sinister, Steven’s ideal life starts to fall apart and he is forced to make an unthinkable sacrifice." Compared to the premises of "Dogtooth," "Alps" and "The Lobster," that almost sounds tame.

и повторно кратко делче од приказнава која звучи интересно, очекувам одличен филм.

плус додаток :love::love::love: не припрема само еден, туку два нови филмови.

Lanthimos is also developing historical drama "The Favourite" with both Element and Scarlet Films. Starring Emma Stone, Olivia Colman and Rachel Weisz (the latter two having also appeared in "The Lobster"), it delves into the reign of British monarch Queen Anne.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom