ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Член од
30 декември 2009
Мислења
547
Поени од реакции
149
Kako вчера да беше а уште нема официјална информација, како, зошто со која цел ? да беа терористичка организација немаше ли никој да ги побара, веројатно не пошле цела терористичка организација у една акција т.е у една куќа. Како и да се случи вечна слава на погинатите бранители и да се надеваме дека нема да се случи повеќе.

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Информациите од прва рака на Стојанче

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938

Еве како шиптaрите на нивните деца уште од мали нозе им внесуваат во глава да бидат терористи...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.652
Поени од реакции
16.856
Член од
21 септември 2011
Мислења
711
Поени од реакции
2.166

Еве како шиптaрите на нивните деца уште од мали нозе им внесуваат во глава да бидат терористи...
Кој не живеел со Албанци не знае што стока се.

(само немој да ми коментирате дека сте имале некој од средно или фах. што бил добар и пофер од нашите)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Сеа ќе дојдат шарените да ни продаваат соживот, како ние македонските "нацисти", задоени со антиката и национализмот под влијание на Грујовизмот и ДПМНЕ сме ширеле омраза и нетрпеливост се со цел да ги прикриеме криминалите на портокаловата фамилија, сме го отргнувале вниманието на граѓаните во неуморната борба секоја седмица (освен недела) на "револуционерите" против спомениците. Се ова се "режимски" послушници и агенти пратени од Грујо да провоцираат нетрпеливост, се со цел да се разнебити шарената револуција која е свртена против криминалните споменици.[DOUBLEPOST=1462840172][/DOUBLEPOST]
Кој не живеел со Албанци не знае што стока се.

(само немој да ми коментирате дека сте имале некој од средно или фах. што бил добар и пофер од нашите)
Јас прошлата година кога зборев за дволичноста и лицемерието на овие, оној нивен сонародник Puno, ме обвини дека во тие тешки моменти сум ширел меѓуетничка нетрпеливост и омраза и сум бил нацист.

Инаку убаво рекле старите во "бесно куче и Албанец немај доверба". Доказ и поткрепа на моите тврдења дека во нив да немаш доверба и дарови кога ти даваат ги имам спомнато за случајот Монструм кога еден бивши пријател Албанец, се силеше дека он лично ќе ги убиел тие што го направиле тоа, а поссле да го видам на протестите во први редови за барање за ослобудање на истите тие за кои викаше дека лично он ќе ги убиел. Имам многу примери и искуства со нив во овој случај, ама го издвоив овој како најдобар доказ.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.652
Поени од реакции
16.856
албанците се само еден од инструментите, исто како и радикалните арапи... има во Циа кој ги организираат тие работи, тоа е цела доктрина... Куманово е само пи*кин дим, ете имааше акции во Париз и Брисел... сега има трговински заеебанции меѓу уса и ЕУ, ако има отпор од ЕУ пак некаде ќе спука...

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Една година без 8 -те херои од Диво Насеље. Една година Македонија жали за изгубените животи, но и ја бара правдата за терористичкиот напад. Лани , во 28 часовната непрекината акција специјалците успејаа да ја разбијат терористичката група. Во првичните разговори со лицата кои претходно се предале на полицијата било посочено дека нивна цел биле напади на државни и цивилни цели, кои би започнале со спроведување од средината на мај.
Според информации од истрагата, акцијата било добро осмислена, започанал во Кумановско Диво Насеље со закуп на 4 куќи за 5000 евра. Најозогасената терорситичка група на Балканот во Македонија почнала да се инфилтриран на 7-ми мај, а дел од приведените изјавиле дека оружјето о внесувале преку илегални премини. Една од целите била и напад врз камениот Мост. Но брзата интервениција и правовремените информации ги стопираа овие случувања. Убиени беа 10 терористи, а мешу приведените имаше и опоранешни комнаданти на ОВК, паравоени структури кио се залагаат за Голема Албанија.
За настаните во Куманово за тероризам се обвинети 29 лица кои го отфрлија обвинението и покрај доказите на обвинителството.
Минатиот 9 мај, СДСМ го искористи за подбивање и подгревање на тензиите.Партискиот портпарол Петре Шилегов наместо да изрази сочуство кон жртвите , жестоката битка ја нарече камај.
Ден по настаните лидерот Зоран Заев, и сегашниот минитстер Оливер Спасосвки отидоа во Диво Насеље и се сликаа со помогачите на терористите.
Еден од главните гласно говорници на СДСМ, Бранко Тричковски, на најгрозоморен начин посакуваше да има уште жртви.
Стево Пендаровски пак ја обвни власта дека ги органзирала настаните од Куманово.
Лидерот на СДСМ тврдеше дека не станува збор за тероризам туку за нешто сосема друго иако лицата кои убиваа македонски бранители докажано се терористи. Подоцна Заев се предомисли и рече дека во Диво Насеље се случил тероризам ист како во Париз.
Потсмевањата на СДСМ продолжија и година по случувањата во Куманово. На насилните протести нивните партиски активисти им посакуваат на полицајците да се повтори Диво Насеље.
Пред една година по жестока битка судскиот процес е во тек. Останува споменот на загинатите осум припадници на специјалните единици и повредените 42 полицајци

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Јас сакам да ги прашам одговорните, како се нашле сандаци оружје на Гошинце кога за четворица полицајци им се потребни по една пушка и завидно количество на муниција.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Јас сакам да ги прашам одговорните, како се нашле сандаци оружје на Гошинце кога за четворица полицајци им се потребни по една пушка и завидно количество на муниција.[/qu
Има правило на служба и пропишано е колку сандаци треба да има.Јас бев редовен војник на караула и таму задолживме пушки и друга опрема.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.652
Поени од реакции
16.856

[DOUBLEPOST=1462918383][/DOUBLEPOST]
Јас сакам да ги прашам одговорните, како се нашле сандаци оружје на Гошинце кога за четворица полицајци им се потребни по една пушка и завидно количество на муниција.
pa multinacionalna e mvr... čekaj premier ramkoven pa će im se najde na karaula i Mi24 so komplet naoružanje

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Кога сѐ ќе се среди во државава, се надевам дека тие кои ги жртвуваа овие животи само за да останат на власт, ќе одговараат дебело.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.368
Поени од реакции
18.498
Сеа ќе дојдат шарените да ни продаваат соживот, како ние македонските "нацисти", задоени со антиката и национализмот под влијание на Грујовизмот и ДПМНЕ сме ширеле омраза и нетрпеливост се со цел да ги прикриеме криминалите на портокаловата фамилија, сме го отргнувале вниманието на граѓаните во неуморната борба секоја седмица (освен недела) на "револуционерите" против спомениците. Се ова се "режимски" послушници и агенти пратени од Грујо да провоцираат нетрпеливост, се со цел да се разнебити шарената револуција која е свртена против криминалните споменици..
Демек ако си против груевски си проалбански настроен:icon_lol:? Камо да бевте задоени од национализам,задоени сте од платите во администрација а не од идеологија.
Треба да си ненормален да имаш доверба во албанец,бидејки секој народ си ги брани своите(какви и да се). Нешто што ние Македонците касно го сваќаме и после се разочаруваме.
Соживот не значи дека со било кој албанец некад ќе бидеме поблиски него со наш,туку правење одредени компромиси.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Демек ако си против груевски си проалбански настроен:icon_lol:? Камо да бевте задоени од национализам,задоени сте од платите во администрација а не од идеологија.
Треба да си ненормален да имаш доверба во албанец,бидејки секој народ си ги брани своите(какви и да се). Нешто што ние Македонците касно го сваќаме и после се разочаруваме.
Соживот не значи дека со било кој албанец некад ќе бидеме поблиски него со наш,туку правење одредени компромиси.
Кои се тие компромиси кога како опозиција го дудла на албанците? Шетате со двојазични транспаренти повикувате двојазично глумите хипици и геј активисти?

Kajgana Shop

На врв Bottom