Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Во што се состои твојта незаблуденост?
Патем кажано, змијата уопште не зборувала.
Па на пример во тоа што знам да разликувам басна од реалност, за разлика од тебе.
Ти беше присутен кога змијата зборувала без да зборува?
Оти ООН не ја почитуваат резолуцијата 1244?
ООН ја почитува, не ја почитуваат други центри на моќ. И во земјава имаш еден куп закони што одредени поединци или групи ги прекршиле, па тоа незначи дека истите тие закони поради тоа се непотребни и нереални.

Сепак ти фуфка, те плаши вистината...
Одсекогаш логикава ви била јака страна, одма се гледа. Ти кажувам дека прифаќам да одам со кој било од вас и да ги платам сите трошоци доколку огнот нема влијание врз вас, и ти трескаш глупост дека ми фуфкало..... :tapp:
Ти лично се што досега сум ти понудил, имаш одбиено, и наместо да се скриеш во некое ќоше, со цел памет мене ми кажуваш дека ми фуфкало?! Дали не ти предложив очи во очи каде сакаш, кога сакаш и пред кого сакаш да дискутираме за кабала, окултизам, езотерија и телема? Прифати ли?

Па на пример во тоа што знам да разликувам басна од реалност, за разлика од тебе.
Ти беше присутен кога змијата зборувала без да зборува?
.

Змијата воопшто не зборувала. Во криво си...[DOUBLEPOST=1462789147][/DOUBLEPOST]
ООН ја почитува, не ја почитуваат други центри на моќ. И во земјава имаш еден куп закони што одредени поединци или групи ги прекршиле, па тоа незначи дека истите тие закони поради тоа се непотребни и нереални.

ООН е збирштина, ништо конкретно па затоа и нејзините одлуки никој не ги есапи. Косово веќе е признаено од десетици држави и тековно, постепено, се вклучува во сите меѓународни организации.

Толку од одлуките од ООН, а уште помалку ид Телемитските принципи.

Одсекогаш логикава ви била јака страна, одма се гледа. Ти кажувам дека прифаќам да одам со кој било од вас ..
ЗНачи не си полнолетна/ен и ти треба придружба. Ти реков да идеш и сам инкогнито ќе можеш да си провериш, што ме тегнеш мене или било кој. Кој сака нека си оди. Јас сум бил и незнам догодина каде ќе бидам. Штом толку те интересира отиди си човече, што мољакаш свет за пратња? Да ти организирам ја?

Змијата воопшто не зборувала. Во криво си...
Сигурно меил ти пратила или на вибер ти пишала штом знаеш.
ООН е збирштина, ништо конкретно па затоа и нејзините одлуки никој не ги есапи. Косово веќе е признаено од десетици држави и тековно, постепено, се вклучува во сите меѓународни организации.

Толку од одлуките од ООН, а уште помалку ид Телемитските принципи.
Теши се ти дека е толку. ООН е само почеток, светот неизбежно ќе се обедини ви одговарало тоа на вас или не. Полека но сигурно.[DOUBLEPOST=1462789492][/DOUBLEPOST]
ЗНачи не си полнолетна/ен и ти треба придружба. Ти реков да идеш и сам инкогнито ќе можеш да си провериш, што ме тегнеш мене или било кој. Кој сака нека си оди. Јас сум бил и незнам догодина каде ќе бидам. Штом толку те интересира отиди си човече, што мољакаш свет за пратња? Да ти организирам ја?
Зошто да одам сам кога може вие да го платите патувањето?

Теши се ти дека е толку. ООН е само почеток, светот неизбежно ќе се обедини ви одговарало тоа на вас или не. Полека но сигурно.

Се радуваш на Еурабија и уназадувањето на европската цивилизација?

Се радуваш на Еурабија и уназадувањето на европската цивилизација?
Човештвото може да живее во слобода единствено ако е обединето, а обединувањето е можно само ако индивидуата а не колективот биде приоритет.

Човештвото може да живее во слобода единствено ако е обединето, а обединувањето е можно само ако индивидуата а не колективот биде приоритет.

Аll Muslims don't like that!

Сигурно меил ти пратила или на вибер ти пишала штом знаеш.

Одговорот важи и понатаму: змијата воопшто не зборувала, ниту во Едем, ниту денес.[DOUBLEPOST=1462791438][/DOUBLEPOST]
Теши се ти дека е толку. ООН е само почеток, светот неизбежно ќе се обедини ви одговарало тоа на вас или не. Полека но сигурно

Не мораш да ни кажеш: Црквата веќе знае дека Светов и сите сатанини слуги, ќе се обединат, а цар ќе им биде антихристот.

Но, тоа не е заслуга ма Телемата, туку на Божјото допуштање.[DOUBLEPOST=1462791577][/DOUBLEPOST]

Црквата секогаш тргнува од индивидуата, која ја гледа како „лик/личност„ а не како „изолационист„.

Ликот се спасува само преку Црквата/заедницата.

Кај ја виде тука оригиналноста од Телемата, кога Црквата тоа веќе го знае и практикува?

Одговорот важи и понатаму: змијата воопшто не зборувала, ниту во Едем, ниту денес.
И заклучокот важи понатаму - За тебе реалност се прикаски и басни. Истите ги коментираш како да си бил сведок на нив, што значи дека комплетно ти се измешани реалноста и фантазирањето.
Не мораш да ни кажеш: Црквата веќе знае дека Светов и сите сатанини слуги, ќе се обединат, а цар ќе им биде антихристот.

Но, тоа не е заслуга ма Телемата, туку на Божјото допуштање.
Повторно ги мешаш твоите заблуди и верувања со реалноста. Неспособен си да сватиш дека твоето верување е само тоа - верување и истото го користиш како репер за да ја интерпретираш реалноста.
Црквата секогаш тргнува од индивидуата, која ја гледа како „лик/личност„ а не како „изолационист„.

Ликот се спасува само преку Црквата/заедницата.

Кај ја виде тука оригиналноста од Телемата, кога Црквата тоа веќе го знае и практикува?
Ако црквата секогаш поаѓа од индивидуата, тогаш нема да наметнува начин на живот што мора да биде ист за сите и да ги прогласува за грешници сите оние што не се идентификуваат со нејзините начела и догми.

И заклучокот важи понатаму - За тебе реалност се прикаски и басни. Истите ги коментираш како да си бил сведок на нив, што значи дека комплетно ти се измешани реалноста и фантазирањето.

Јас имам доверба во Бога и во Црквата; ти имаш доверба во самиот себе, каде „јас„ е референца за се‘.[DOUBLEPOST=1462793645][/DOUBLEPOST]
Повторно ги мешаш твоите заблуди и верувања со реалноста. Неспособен си да сватиш дека твоето верување е само тоа - верување и истото го користиш како репер за да ја интерпретираш реалноста.
.

И јас ти го велам истото: што е твојата предност?[DOUBLEPOST=1462793736][/DOUBLEPOST]
Ако црквата секогаш поаѓа од индивидуата, тогаш нема да наметнува начин на живот што мора да биде ист за сите и да ги прогласува за грешници сите оние што не се идентификуваат со нејзините начела и догми.

Не постои наметнување: постои личен избор да се биде послушен, со стремеж кпон Боголикост или да се биде своеглав и огревовен, со стремеж кон демоноликост.

Просто и едноставно...

Јас имам доверба во Бога и во Црквата; ти имаш доверба во самиот себе, каде „јас„ е референца за се‘.
Оној што не се познава себе си, може да биде излажан и користен од оној што ќе го убеди дека подобро го познава од него самиот.
И јас ти го велам истото: што е твојата предност?
Прочитај погоре.
Не постои наметнување: постои личен избор да се биде послушен, со стремеж кпон Боголикост или да се биде своеглав и огревовен, со стремеж кон демоноликост.

Просто и едноставно...
Индивидуалноста подразбира прифаќање на различноста а не нејзино обележување како нешто погрешно, штетно, демонско или што уште не. Глупост е да тврдиш дека црквата се залагала за индивидуалност, кога истата таа црква има норми и правила за кои тврди дека треба да важат за сите! Ако за сите луѓе предвидуваш ист начин на живот, тогаш се залагаш за колективистички систем, а не за индивидуализам.

Последно уредено:
Оној што не се познава себе си, може да биде излажан и користен од оној што ќе го убеди дека подобро го познава од него самиот.
.

Творецот најдобро го познава своето творение. Творението има „идеална„ слика за себе, која пати од субјективизам.[DOUBLEPOST=1462795483][/DOUBLEPOST]
Прочитај погоре.
.

Каде е одговорот?[DOUBLEPOST=1462795554][/DOUBLEPOST]
Индивидуалноста подразбира прифаќање на различноста а не нејзино обележување како нешто погрешно, штетно, демонско или што уште не.

Секое човеково битие е неповторливо: што е тука Телемата пооргигинална, кога Црквата тоа го знае одамна?[DOUBLEPOST=1462795756][/DOUBLEPOST]
Глупост е да тврдиш дека црквата се залагала за индивидуалност, кога истата таа црква има норми и правила за кои тврди дека треба да важат за сите! Ако за сите луѓе предвидуваш ист начин на живот, тогаш се залагаш за колективистички систем, а не за индивидуализам.

Нормите важат за сите, што не значи дека црковните личности се претвораат во роботи, туку напротив: ја запазуваат неповторливоста, станувајќи Боголики и Богоподобни.

Навистина. Црквата не проповеда индивидуализам, оти истиот завршува во хедонизам и гарантирана смрт, туку Црквата поаѓа од човековата неповторливост, а човекот се спасува преку Црквата, како личност, а не по својата немоќ.

Очигледно, пак ништо не разбираш од мојата вера.

Последно уредено:
Творецот најдобро го познава своето творение. Творението има „идеална„ слика за себе, која пати од субјективизам.
А творецот не е лик од приказна или басна, за да можеш да тврдиш што познава, што не познава, што е и каков е, ти треба далеку повеќе од верување во одредена приказна. Свети книги и религии има илјадници, само со верување се ви се сведува на вашиот збор против зборот на нечие друго верување.
Каде е одговорот?
Ти немаш свое јас, немаш сопствен став, за тебе тоа што ќе ти каже црквата, тоа е реалност. Јас не се потпирам на догми, не верувам слепо никому и на ништо! Тоа е разликата - тоа е одговорот.
Секое човеково битие е неповторливо: што е тука Телемата пооргигинална, кога Црквата тоа го знае одамна?
По трет пат: Телемата нема догми, туку нуди методи и системи за секоја индивидуа самата да открие што е добро и полезно за неа и да живее според тоа! Твојата црква нуди единствено догми и начела што според неа треба да важат подеднакво за сите! Ако за сите претпочиташ исти правила, тогаш неможе да тврдиш дека се залагаш за индивидуалност!
Нормите важат за сите, што не значи дека црковните личности се претвораат во роботи, туку напротив: ја запазуваат неповторливоста, станувајќи Боголики и Богоподобни.

Навистина. Црквата не проповеда индивидуализам, оти истиот завршува во хедонизам и гарантирана смрт, туку Црквата поаѓа од човековата неповторливост, а човекот се спасува преку Црквата, како личност, а не по својата немоќ.

Очигледно, пак ништо не разбираш од мојата вера.
Значи првин тврдиш дека Телемата не нудела ништо ново и дека и кај црквата секој се сметал за индивидуа со своја сопствена личност, потоа самиот си признаваш дека црквата не нуди индивидуализам.... Сам себе си се контраш и потоа ми велиш дека јас не сум ја разбирал твојата вера...:tapp:
Како воопшто ќе рабереш нечија вера?! Не е податок, не е знаење - вера е! Верување! Апсурд е самата реченица!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom