Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Најсмешно..не, најтрагикомично е тоа што не го гледаш очигледнотото: Телемата не е ништо ново само по себе, туку рециклирана лага, стара 8 000г., а ООН се само инструмент на таа лага, кои зад милозвучните човекови права, спроведуваат планетарно уништување на родот човечки.

Токму човекот е предмет на демонското влијание: демонот знае дека не може да удри на Бога па удира на најмилото Божјо творение: човекот.

Од времето на основањето на ООН, на планетава се одвиваа мал миљон војни, мал миљон тоталитарни власти и мал миљон чистки во нив, со бројка од погубени која е немерлива, а ООН останаа без реакција...
Тотална глупост! Лага е твојата заблуда, ограниченост и подлост со која се обидуваш да оцрниш се што неможеш да го разбереш! Телемата е нова парадигма на човештвото! Парадигма во која секој поединец е господар над својот сопствен живот, наместо роб на стравот од некое надприродно божество кое чека да му суди на човештвото.
Војни и убиства имало одкако постои човештвото, тоа најмалку е вина на обединетите нации! ООН се само институционализирање на оваа парадигма што ги воведе вредностите околу кој човештвото веќе почна да се обединува, без разлика на културолошката и морална позадина.
Како што веќе предходно нагласив, огромен процент од војните и конфликтите денеска се водат поради религиозни или националистички мотивирани судири. Бегалската и мигрантска криза е последица од конфликт што го водат религиозни фанатици. Втората светска војна, балканските војни, граѓанската војна во Југославија, сите беа последица на националиизам и верски екстремизам! Идеологии што Телемата категорично ги отфрла! Што значи крајно подло и дволично е да продолжуваш со твојот фанатичен инает да ја оцрниш Телемата, залудно ти е! Таа е иднината ка човештвото, ти одговарало тоа тебе или не![DOUBLEPOST=1462742118][/DOUBLEPOST]
Твоето неразбирање не е моја контрадикција: се обидуваш да наметнеш вистина од позиција на опрелестен лик, кој не разликува „вистина„ од „лага„.

П.С:

Можеш и целото Писмо да го стајш на форумов и пак нема да бидеш во право, оти немаш никакво познавање од истото.
Човек што верува во басни и приказни, мене ми префрла дека не сум разликувал вистина од лага...:tapp:

Од авион се гледа кому е страв. Од што да се плашам јас? Од што да ми биде страв? Јас сум тој што ве предизвикува да одиме! Јас сум тој што дава збор дека ќе ги плати сите трошоци од патувањето доколку се докаже дека огнот нема влијание врз вас!...
Огнот нема влијание врз СЕКОГО, не само врз православните, туку реков дека слегува САМО по молитвите на православниот патријарх Ерусалимски. И ти да отидеш и тебе нема да те гори. Затоа ти викам оди си и види си, ако не ти е страв, мислам... Нема што да не тераш нас да одиме, кои веке сме биле, а и догодина за Велигден незнам кај ќе бидам, пошто работата ми е таква да неможам од сега да закажувам. Тоа ми беше муабетот.

Тотална глупост! Лага е твојата заблуда, ограниченост и подлост со која се обидуваш да оцрниш се што неможеш да го разбереш! Телемата е нова парадигма на човештвото! Парадигма во која секој поединец е господар над својот сопствен живот, наместо роб на стравот од некое надприродно божество кое чека да му суди на човештвото.
Војни и убиства имало одкако постои човештвото, тоа најмалку е вина на обединетите нации! ООН се само институционализирање на оваа парадигма што ги воведе вредностите околу кој човештвото веќе почна да се обединува, без разлика на културолошката и морална позадина.
Како што веќе предходно нагласив, огромен процент од војните и конфликтите денеска се водат поради религиозни или националистички мотивирани судири. Бегалската и мигрантска криза е последица од конфликт што го водат религиозни фанатици. Втората светска војна, балканските војни, граѓанската војна во Југославија, сите беа последица на националиизам и верски екстремизам! Идеологии што Телемата категорично ги отфрла! Што значи крајно подло и дволично е да продолжуваш со твојот фанатичен инает да ја оцрниш Телемата, залудно ти е! Таа е иднината ка човештвото, ти одговарало тоа тебе или не!

Јас пишувам за нешта кои се проверливи и кои веќе се случиле: ти пишуваш нешта кои се чисто неоставрено тероетизирање, во стилот „...ќе биде, ни треба уште малку време за да биде...„.

Нели е очигледна разликата? И пак прашај ме зашто ти велам дека фантазираш...

Ако ООН се заснован на Телемитски начела, што превзедоа ООН за спречување на веќе почнатите војни, кои ги има еден куп во минативе 5-6 децении? ООН ги мантраа Телемитските начела и чекаа да се случи чудо само од себе, а во меѓувреме гинеа милиони луѓе, така?...

Телемата била „нова парадигма„?...:icon_lol:

Добро бе, како може лага стара 8000г. да биде „нова„? Ете, и „Њу ејџ„ философијата, како збирштина од сите религии и ереси, ни вели дека настанало времето на Водолијата и по што се разликува Темемитската новост од „Њу ејџ„ новоста?

Кој е понов: Телемата или „Њу ејџ„?...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1462782003][/DOUBLEPOST]
Човек што верува во басни и приказни, мене ми префрла дека не сум разликувал вистина од лага...:tapp:

Да, и тоа во континуитет, иако многу нешта веќе ти се укажани, а ти истеруваш отфантазирана теорија, која е ѓоамити посилна од очигледната реалност...

Последно уредено:
Огнот нема влијание врз СЕКОГО, не само врз православните, туку реков дека слегува САМО по молитвите на православниот патријарх Ерусалимски. И ти да отидеш и тебе нема да те гори. Затоа ти викам оди си и види си, ако не ти е страв, мислам... Нема што да не тераш нас да одиме, кои веке сме биле, а и догодина за Велигден незнам кај ќе бидам, пошто работата ми е таква да неможам од сега да закажувам. Тоа ми беше муабетот.
Ти може си бил, ама дека си бил озложен на тој оган повеќе од секунда - две, може други да лажеш, мене неможеш. Јас сеуште си стојам на зборот, било кој од вас што ќе ја стави раката или лицето под огнот без да ја движи само десет секунди без да има последици, од мене ќе му бидат сите трошоци. Во спротивно ќе си ги плати тој. Поголема прилика да докажете дека не е е измама од ова тешко дека ќе најдете.

Ти може си бил, ама дека си бил озложен на тој оган повеќе од секунда - две, може други да лажеш, мене неможеш....
Сега и место мене одговараш, браво!!! Ти реков дека сум бил и дека сум бил изожен на огнот многу подолго од тие на видеото. Се плашиш да одиш, а?

Јас пишувам за нешта кои се проверливи и кои веќе се случиле: ти пишуваш нешта кои се чисто неоставрено тероетизирање, во стилот „...ќе биде, ни треба уште малку време за да биде...„.

Нели е очигледна разликата? И пак прашај ме зашто ти велам дека фантазираш...

Ако ООН се заснован на Телемитски начела, што превзедоа ООН за спречување на веќе почнатите војни, кои ги има еден куп во минативе 5-6 децении? ООН ги мантраа Телемитските начела и чекаа да се случи чудо само од себе, а во меѓувреме гинеа милиони луѓе, така?...

Телемата била „нова парадигма„?...:icon_lol:

Добро бе, како може лага стара 8000г. да биде „нова„? Ете, и „Њу ејџ„ философијата, како збирштина од сите религии и ереси, ни вели дека настанало времето на Водолијата и по што се разликува Темемитската новост од „Њу ејџ„ новоста?

Кој е понов: Телемата или „Њу ејџ„?...:icon_lol:
Прво тврдиш дека Телемата е нереална, дека е фантазија, дека е неостварлива! Потоа изјавуваш дека ООН биле под влијание на Телемата....а нели Телемата прво ја прогласи само за обична фантазија. Потоа, т.е сега во овој пост пак ја прогласи Телемата за фантазија, а само две реченици потоа истресе дека воопшто не била нова, туку дека била 8000 години стара лага..... Значи кој карамбол ти е тебе во главата, хидронскиот колајдер во Швајцарија може слободно да ти позавиди.[DOUBLEPOST=1462782905][/DOUBLEPOST]
Сега и место мене одговараш, браво!!! Ти реков дека сум бил и дека сум бил изожен на огнот многу подолго од тие на видеото. Се плашиш да одиш, а?
Ти само одлучи се, одам јас без гајле. Прифати да ја ставиш раката десет секунди без да ја движиш и мрдаш и ако нема последици јавно јас лично ќе потврдам дека огнот не е измама.[DOUBLEPOST=1462783053][/DOUBLEPOST]
Да, и тоа во континуитет, иако многу нешта веќе ти се укажани, а ти истеруваш отфантазирана теорија, која е ѓоамити посилна од очигледната реалност...
Отфантазираната теорија за Адам, Ева и змијата? За црвеното море што се разделило? За девиците што раѓаат? За мртовците што оживуваат?

Последно уредено:
Прво тврдиш дека Телемата е нереална, дека е фантазија, дека е неостварлива! Потоа изјавуваш дека ООН биле под влијание на Телемата....а нели Телемата прво ја прогласи само за обична фантазија. Потоа, т.е сега во овој пост пак ја прогласи Телемата за фантазија, а само две реченици потоа истресе дека воопшто не била нова, туку дека била 8000 години стара лага..... Значи кој карамбол ти е тебе во главата, хидронскиот колајдер во Швајцарија може слободно да ти позавиди.

Можел ли да одвориш на прашањата кои ги добиваш од мене?

Или врвниот „историски„ домет на Телемата ќе го сведеш на преписот од страна на ООН на пар Телемитски начела, кои, како е појќе од јасно, не се практично употребливи и остануваат во сферата на пустите желби?[DOUBLEPOST=1462784016][/DOUBLEPOST]
Отфантазираната теорија за Адам, Ева и змијата? За црвеното море што се разделило? За девиците што раѓаат? За мртовците што оживуваат?

Не аздисуј, веќе ти е одговорено и од мене и од другите верници. Тоа што одговорите не се „уклапаат„ во Телемискиот светоглед, тоа не е Црковен проблем.

Можел ли да одвориш на прашањата кои ги добиваш од мене?

Или врвниот „историски„ домет на Телемата ќе го сведеш на преписот од страна на ООн на пар Телемитски начела, кои, како е појќе од јасно, не се практично употребливи и остануваат во сферата на пустите желби?
Ти не си способен да го разбереш дури ни основниот концепт за вистинската чиста волја, камо ли да разбереш било што друго. Или не си кадарен да сватиш или си подло и мизерно човече што намерно продолжува со ширење лаги, клецети и стереотипи што немаат врска со реалноста. И во двата случаи, резултатот е ист, колку и да се труди човек да ти објасни, ос твоја страна единствено може да се види магарешки инает во комбинација со магарешки интелект.

Ти не си способен .

Да резимираме: ти си способен и одговори ми, дали преписот на дел од начелата од Телемата од страна на ООН е врвен Телемски домет?

И што да прајме сега со тој препис? Што котист има јас од него? Што корист има родот човечки од преписот? Како е тој препис операционализиран?...

Не аздисуј, веќе ти е одговорено и од мене и од другите верници. Тоа што одговорите не се „уклапаат„ во Телемискиот светоглед, тоа не е Црковен проблем.
Ти мене ми префрлаш за фантазирање и немање контакт со реалноста иако со практични примери ти докажав дека телемата е реалност, а самиот веруваш дека реалноста се збирка еврејски народни прикаски и басни за змии што зборуваат, девици што раѓаат, мртовци што оживуваат....
За тебе фантазија е правец што категорично го отфрла верувањето само по себе за апсолутна вистина, а реалност и вистина ти е она што црквата ќе ти каже и што мораш да го прифатиш како догма!
Како што веќе реков, ти си најекстремниот случај на испран мозок што било кога сум го сретнал. Ти си во толку длабока заблуда, што пет животи би ти биле малку да се излезеш од неа.[DOUBLEPOST=1462784978][/DOUBLEPOST]
Да резимираме: ти си способен и одговори ми, дали преписот на дел од начелата од Телемата од страна на ООН е врвен Телемски домет?

И што да прајме сега со тој препис? Што котист има јас од него? Што корист има родот човечки од преписот? Како е тој препис операционализиран?...
Па нормално дека е! Слободата не е можна без принципите што Телемата ги потцрта на почетокот од минатиот век. Денеска сите слободни општества своите вредности ги градат околу правата на човекот дефинирани во резолуциите на ООН и прифатени од стотици и стотици држави и нации низ целата планета! Телемата овие права ги објави пред да постојат Обединетите нации, тоа е факт.

Ти мене ми префрлаш за фантазирање и немање контакт со реалноста иако со практични примери ти докажав дека телемата е реалност, а самиот веруваш дека реалноста се збирка еврејски народни прикаски и басни за змии што зборуваат, девици што раѓаат, мртовци што оживуваат....
За тебе фантазија е правец што категорично го отфрла верувањето само по себе за апсолутна вистина, а реалност и вистина ти е она што црквата ќе ти каже и што мораш да го прифатиш како догма!
Како што веќе реков, ти си најекстремниот случај на испран мозок што било кога сум го сретнал. Ти си во толку длабока заблуда, што пет животи би ти биле малку да се излезеш од неа..

Телемата не е никава реалност: да не се преповторувам. Реалноста е троа посурова не оти така е створена, туку ради нејзините реализатори во овој отпаднат Свет и неговиот кнез.

Црквата не проповеда нешта кои не постоеле, не постојат ниту ќе постојат по било кој основ: Телемата е шампион со се‘ што е спротивно од наведеното во претходната реченица.

Телемата не е никава реалност: да не се преповторувам. Реалноста е троа посурова не оти така е створена, туку ради нејзините реализатори во овој отпаднат Свет и неговиот кнез.

Црквата не проповеда нешта кои не постоеле, не постојат ниту ќе постојат по било кој основ: Телемата е шампион со се‘ што е спротивно од наведеното во претходната реченица.
Ти само држи се до твојот инает и живеј си во својот свет на заблуди. Таму можеш да се тешиш дека Телемата не е ралност и дека реалноста се змии што зборуваат.

Па нормално дека е! Слободата не е можна без принципите што Телемата ги потцрта на почетокот од минатиот век. Денеска сите слободни општества своите вредности ги градат околу правата на човекот дефинирани во резолуциите на ООН и прифатени од стотици и стотици држави и нации низ целата планета! Телемата овие права ги објави пред да постојат Обединетите нации, тоа е факт.

Слободата зависела од принципите на Телемата...
Добар виц.

А ако слободата не беше препишана од Телемата. немаше ниту да постои: „логично„.

Тоа што „стотици„ држави ги прифатиле резолуциите на ООН, не значи дека истите тие држави тоа го чинат доброволно, туку под притисок на финансиерите на ООН: јавно познато.

Резолуциите на ООН се најпрекршуваните одлуки, што само по себе покажува дека тие одлуки се неостварливи. Да се потстетиме на резолуцијата 1244, според која Косово е дел од Србија, а масоните од Косово оформуваат „незавинса„ држава.

Толку од „резолутноста„...

Слободата зависела од принципите на Телемата...
Добар виц.

А ако слободата не беше препишана од Телемата. немаше ниту да постои: „логично„.

Тоа што „стотици„ држави ги прифатиле резолуциите на ООН, не значи дека истите тие држави тоа го чинат доброволно, туку под притисок на финансиерите на ООН: јавно познато.

Резолуциите на ООН се најпрекршуваните одлуки, што само по себе покажува дека тие одлуки се неостварливи. Да се потстетиме на резолуцијата 1244, според која Косово е дел од Србија, а масоните од Косово оформуваат „незавинса„ држава.

Толку од „резолутноста„...
Колку си ти забеган човече.....

Ти само држи се до твојот инает и живеј си во својот свет на заблуди. Таму можеш да се тешиш дека Телемата не е ралност и дека реалноста се змии што зборуваат.

Во што се состои твојта незаблуденост?
Патем кажано, змијата уопште не зборувала.[DOUBLEPOST=1462787183][/DOUBLEPOST]
Колку си ти забеган човече.....

Оти ООН не ја почитуваат резолуцијата 1244?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom