Ipsissimus
P.I.
Тотална глупост! Лага е твојата заблуда, ограниченост и подлост со која се обидуваш да оцрниш се што неможеш да го разбереш! Телемата е нова парадигма на човештвото! Парадигма во која секој поединец е господар над својот сопствен живот, наместо роб на стравот од некое надприродно божество кое чека да му суди на човештвото.Најсмешно..не, најтрагикомично е тоа што не го гледаш очигледнотото: Телемата не е ништо ново само по себе, туку рециклирана лага, стара 8 000г., а ООН се само инструмент на таа лага, кои зад милозвучните човекови права, спроведуваат планетарно уништување на родот човечки.
Токму човекот е предмет на демонското влијание: демонот знае дека не може да удри на Бога па удира на најмилото Божјо творение: човекот.
Од времето на основањето на ООН, на планетава се одвиваа мал миљон војни, мал миљон тоталитарни власти и мал миљон чистки во нив, со бројка од погубени која е немерлива, а ООН останаа без реакција...
Војни и убиства имало одкако постои човештвото, тоа најмалку е вина на обединетите нации! ООН се само институционализирање на оваа парадигма што ги воведе вредностите околу кој човештвото веќе почна да се обединува, без разлика на културолошката и морална позадина.
Како што веќе предходно нагласив, огромен процент од војните и конфликтите денеска се водат поради религиозни или националистички мотивирани судири. Бегалската и мигрантска криза е последица од конфликт што го водат религиозни фанатици. Втората светска војна, балканските војни, граѓанската војна во Југославија, сите беа последица на националиизам и верски екстремизам! Идеологии што Телемата категорично ги отфрла! Што значи крајно подло и дволично е да продолжуваш со твојот фанатичен инает да ја оцрниш Телемата, залудно ти е! Таа е иднината ка човештвото, ти одговарало тоа тебе или не![DOUBLEPOST=1462742118][/DOUBLEPOST]
Човек што верува во басни и приказни, мене ми префрла дека не сум разликувал вистина од лага...Твоето неразбирање не е моја контрадикција: се обидуваш да наметнеш вистина од позиција на опрелестен лик, кој не разликува „вистина„ од „лага„.
П.С:
Можеш и целото Писмо да го стајш на форумов и пак нема да бидеш во право, оти немаш никакво познавање од истото.