пунтер
betfair trader
- Член од
- 21 март 2011
- Мислења
- 5.503
- Поени од реакции
- 9.306
каде јас напишав дека ВМРО е од Господ дадена да владее со Македонија ? јас само кажав како владеат.[DOUBLEPOST=1462789345][/DOUBLEPOST]Што значи тоа, состојбата на теренот? Каква е тоа состојба, и кој е теренот? Никогаш не го разбрав тој израз во политичка конотација.
Еве, јас сум на теренот, и дел сум од состојбата, па сигурно не мислам дека ВМРО е од Господ дадена да владее со Македонија. Историјата е полна со лаги и глупости. Ние живееме на почеток на 21 век, и постојат стандарди за тоа што е модерна, демократска држава. Вечно владеење на султан или една организација не е во тие стандарди. Сега, ако не сакаме да имаме нормална држава, тогаш во ред, да поставиме еден султан, и нека владее. Ќе може и жените да ни ги прибира за во харем.
јас сигурно нема да го јадам, можам да ти се кладам во максимум влог 10/10.И за тебе почнува од другарот Тито, ама те лаже паторот дека од него почнува...гет а лајф. Денеска се слави 9 мај, денот на победата над фашизмот, над тие што бевте бугарска окупација тогаш, а денеска се викате со цел памет вмро. Сум ви пишал и порано и не ме мрзи да ви повторам - ќе го јадете како тогаш, добро си знаете!