Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.625
Поени од реакции
24.999
Вистинска техничка влада, не како оваа со чавки и небитнана фаца Димитриев, што пушта селски чешми во предизборна кампања, а функцијата му е в.д. и според Пржино не смее да го прави тоа. Кога нема да смее Тодорофф да држи спектакуларни пресови за наводно извршени 17000 специјалистички прегледи и пијани анестезиолози и мртви родилки и новороденчиња по болници. Кога нема да смее ставре да лапа нови скапи кредити за да стимулира дополнителна предизборна корупција со субвенции. Таква влада треба додека не се поапси и осуди секој што на функција се огрешил пред законот. Па после да избираме. Огромна е веројатноста од истиот куп го**а, исто го**о да избереш.[DOUBLEPOST=1462774032][/DOUBLEPOST] Човек на умирање се носи на реанимација, во ургентен центар, не на стилист. Таква влада во ваков примитивен културно-општествен состав треба пред секои избори да се составува, затоа што не праите разлика од нормално функционирање на институции и злоупотреба на функција со користење на сите привилегии и државни ресурси.
I zosto bi se soglasile VMRO na toa? Stranci ke se zakanuvaat pretpostavuvam? Soros? :pos:

Ne deka ne se slagam so tebe ama eve kazi mi koga veke ednite vodat inat zosto sega drugite da popustat? Problemot e sto ednite celo vreme uslovuvaat i ne razbiraat deka politika e ustvari pravenje teski kompromisi. Vmro napravi red takvi im dade izbori, im dozvoli sjo, se povlece grujo sto uste treba? Se pokaza deka Zaev neznae da pregovara, deka se sto dogovori ovie legalno si najdoa nacin kako da go zaobikolat a pritoa da ne prekrsat nesto. Komisiite zaprea koga trebase zaev da dade izjava, gi zapre sdsm. Spisokot, vidovome sto bese so fantomite, DIK go pomina, pak samo sdsm tuka se zali. Za mediumite im dadoa da si odberat zakon, po fer od toa zdravje. Na kraj krajeva site tie mediumi (SITEL, VECER, DNEVNIK, NOVA MAKEDONIJA) dolgo vreme bea pro sdsm. Koj im e kriv sto celo vreme oci si vadat so Latas i kompanija, kako sakas posle da gi pokrivaat adekvatno. Toa se privatni biznisi i tuka glupo e sto uopste i se debatira. Predlogot na opozicijata kako da se reguliraat mediumite e apla diktatorski. Dimitiriev nikoj ne go primeti deka postoi, ti mi zboris za nekakvi cesmi, gluposti... Skapi krediti? Pa ti znaes li kako Soros vleze u makedonija, kakvi bea tie krediti koj gi zimaa togas sdsm od Soros pa bea refinansirani od pariskiiot i londonskiot klub.

Nego mene me interesira dali ti mislis Zaev treba da se apsi? Dali i on se ogresil spored zakonot kako ovie drugite?

Se slozuvam inace sistemot treba da se smeni, eve neli od sega sekoj premier ke si dava 100 dena pred izbori ostavka. Toa e dobar pocetok... Rabotava e sto veke 100 dena odamna pominaa i uste mu se udovoluva na sdsm, prasanje e do koga...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
I zosto bi se soglasile VMRO na toa? Stranci ke se zakanuvaat pretpostavuvam? Soros? :pos:

Ne deka ne se slagam so tebe ama eve kazi mi koga veke ednite vodat inat zosto sega drugite da popustat? Problemot e sto ednite celo vreme uslovuvaat i ne razbiraat deka politika e ustvari pravenje teski kompromisi. Vmro napravi red takvi im dade izbori, im dozvoli sjo, se povlece grujo sto uste treba? Se pokaza deka Zaev neznae da pregovara, deka se sto dogovori ovie legalno si najdoa nacin kako da go zaobikolat a pritoa da ne prekrsat nesto. Komisiite zaprea koga trebase zaev da dade izjava, gi zapre sdsm. Spisokot, vidovome sto bese so fantomite, DIK go pomina, pak samo sdsm tuka se zali. Za mediumite im dadoa da si odberat zakon, po fer od toa zdravje. Na kraj krajeva site tie mediumi (SITEL, VECER, DNEVNIK, NOVA MAKEDONIJA) dolgo vreme bea pro sdsm. Koj im e kriv sto celo vreme oci si vadat so Latas i kompanija, kako sakas posle da gi pokrivaat adekvatno. Toa se privatni biznisi i tuka glupo e sto uopste i se debatira. Predlogot na opozicijata kako da se reguliraat mediumite e apla diktatorski. Dimitiriev nikoj ne go primeti deka postoi, ti mi zboris za nekakvi cesmi, gluposti... Skapi krediti? Pa ti znaes li kako Soros vleze u makedonija, kakvi bea tie krediti koj gi zimaa togas sdsm od Soros pa bea refinansirani od pariskiiot i londonskiot klub.

Nego mene me interesira dali ti mislis Zaev treba da se apsi? Dali i on se ogresil spored zakonot kako ovie drugite?

Se slozuvam inace sistemot treba da se smeni, eve neli od sega sekoj premier ke si dava 100 dena pred izbori ostavka. Toa e dobar pocetok... Rabotava e sto veke 100 dena odamna pominaa i uste mu se udovoluva na sdsm, prasanje e do koga...
Зошто ставаш некаква си партија пред држава? Кој па е дпмне да се согласува у оваа земја? Тоа е партија која функционира во партиски систем, моментално (10 години) киднапирана од погрешни луѓе во врвот. Ако ти ја сфаќаш државата како терање инает меѓу две партии како магариња, тогаш не знам како да ти го приближам целиов процес да го сфатиш полесно.
Дали се огрешил Заев? Каде прочита дека некој од нас бара Заев да се смени на фараонска позиција во државата. Секој за кој ќе се докаже во објективно, непристрасно судење дека извршил криминал треба да си оди да си изробија тоа што го покакал.
Не е точно дека Димитриев никој не го приметил. Точно е дека е обична неприметлива марионета на грујо, ама дека секаде се мота каде што се ветуваат брда и долини, нови потемкинови села - тој е присутен, во кола платена со државни пари, придружба платена со државни пари, бензин платен со државни пари. Задачата му беше да организира избори. 2 пати му беа одложени од што е „многу способен“.
И престани да верглаш со тој Сорос, затоа што ќе повторам по 100-ти пат - кога Сорос дава пари за Институт Отворено општество, Милчин и слични копуци не ви чини, а кога донира пари во министерство за образование, култура и кое све не - тогаш по кеиф ви се парите, сечете ленти и таму. Престанете со двојни аршини за се' и со бирање привилигирани страни во земјава.

B

Bafra

Гостин
Незаменлив си , дефинитивно треба да те изберат за најголем кловн на форумов.
Грешка си, Fringe е паметен дечко. Мора да ја брани власта бидејќи:
1. тендери добива
2. Сестра му е членка а и вработена од дпмне
3. Жена му е исто вработена од дпмне ( 2015 ако не се лажам)

Не го споредувај со Битушанец :D .

Fringe да не ме разбереш погрешно и јас така би играл (y)

Врска Крпач можно е Дума да се плаши да каже дали било самоубиство или не :lut:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.503
Поени од реакции
9.306
Зошто ставаш некаква си партија пред држава? Кој па е дпмне да се согласува у оваа земја? Тоа е партија која функционира во партиски систем, моментално (10 години) киднапирана од погрешни луѓе во врвот. Ако ти ја сфаќаш државата како терање инает меѓу две партии како магариња, тогаш не знам како да ти го приближам целиов процес да го сфатиш полесно.
Дали се огрешил Заев? Каде прочита дека некој од нас бара Заев да се смени на фараонска позиција во државата. Секој за кој ќе се докаже во објективно, непристрасно судење дека извршил криминал треба да си оди да си изробија тоа што го покакал.
Не е точно дека Димитриев никој не го приметил. Точно е дека е обична неприметлива марионета на грујо, ама дека секаде се мота каде што се ветуваат брда и долини, нови потемкинови села - тој е присутен, во кола платена со државни пари, придружба платена со државни пари, бензин платен со државни пари. Задачата му беше да организира избори. 2 пати му беа одложени од што е „многу способен“.
И престани да верглаш со тој Сорос, затоа што ќе повторам по 100-ти пат - кога Сорос дава пари за Институт Отворено општество, Милчин и слични копуци не ви чини, а кога донира пари во министерство за образование, култура и кое све не - тогаш по кеиф ви се парите, сечете ленти и таму. Престанете со двојни аршини за се' и со бирање привилигирани страни во земјава.
ха ха кој бил ВМРО, па ВМРО е држава и парадржава, исто како во минатиот век, па ти чуди се кој е ВМРО.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
ха ха кој бил ВМРО, па ВМРО е држава и парадржава, исто како во минатиот век, па ти чуди се кој е ВМРО.
Забетонирај ја изјавава, како изборите на 24 април....уф, да и како изборите на 5 јуни. Јак ташак е дпмне, живејте си у филмот, само да видиме до кога.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ме чудите кога се осмелувате за трагичен чин да кажувате дека е некој убиен. Од каде знаете? Шпекулирате? А ако не е точно? Гревот на душа ќе ви биде. Бидете воздржани, не правете работи за кои после може да ви тежат на душата и совеста.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако немаме избори на 5 јуни, тоа значи крај на оваа држава, па ќе мора да се создава одново, како на АСНОМ, во 1944 г. Создавање на уставотворно собрание, па прокламирање на нова држава.... итн...

W

wicked_1

Гостин
Ако немаме избори на 5 јуни, тоа значи крај на оваа држава, па ќе мора да се создава одново, како на АСНОМ, во 1944 г. Создавање на уставотворно собрание, па прокламирање на нова држава.... итн...
:pos::pos:

де објасни го процесот поконкретно, како ќе следи распадот?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Оти од АСНОМ, дај да почнеме од потака. Прво античко кралство да основаме, па феудални кнежевства, па да распукаме една Крушевска Република...

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Да имаше навистина избори на 5ти досега пропагандната локомотива ќе чадеше на велико. Датуми за митинзи, билборди, реклами со заокружени бројчиња имаш приметено некаде?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
Ме чудите кога се осмелувате за трагичен чин да кажувате дека е некој убиен. Од каде знаете? Шпекулирате? А ако не е точно? Гревот на душа ќе ви биде. Бидете воздржани, не правете работи за кои после може да ви тежат на душата и совеста.
треба да кажат, поминаа 2 недели, затоа и шпекулации.

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
не знам дали е верување или не, јас само само кажав каква е состојбата на теренот, тоа што некој напалени момци и девојки од шарениот табор (тебе тука не те бројам) не можат да го разаберат е веќе друга работа и нивни проблем, историјата за нив започнува со другарот Тито, па сега не можат да разберат што се случува поради премалку знавање на сопствената историја.
Што значи тоа, состојбата на теренот? Каква е тоа состојба, и кој е теренот? Никогаш не го разбрав тој израз во политичка конотација.

Еве, јас сум на теренот, и дел сум од состојбата, па сигурно не мислам дека ВМРО е од Господ дадена да владее со Македонија. Историјата е полна со лаги и глупости. Ние живееме на почеток на 21 век, и постојат стандарди за тоа што е модерна, демократска држава. Вечно владеење на султан или една организација не е во тие стандарди. Сега, ако не сакаме да имаме нормална држава, тогаш во ред, да поставиме еден султан, и нека владее. Ќе може и жените да ни ги прибира за во харем.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Беа попарени додека не сватија дека црпнатиот го украл па се заканува со сценариото на еднооки[DOUBLEPOST=1462745308][/DOUBLEPOST]
И со тоа се докажува дека секој трет во Македонија е ДПМНЕ
Ставревски и Милемитекна беа како тепани, со подочњаци до колена кога излегоа една недела после објавувањето на првите снимки. Сечеа лента на некоја чешма, шо ли беше, и се обидуваа да се прават како да не е ништо.[DOUBLEPOST=1462788877][/DOUBLEPOST]
Како 4 г.? Нели експресно беше осуден убиецот?
Не беше проблемот да го осудат. Проблемот е што убиецот бил дел од обезбдеувањето на премиерот и што таа вечер бил на службена должност. Тоа се сакаше да се сокрие.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Така и треба да биде. Мора да се расчисти со овој вилает у кој ја претворија Македонија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom