I zosto bi se soglasile VMRO na toa? Stranci ke se zakanuvaat pretpostavuvam? Soros?Вистинска техничка влада, не како оваа со чавки и небитнана фаца Димитриев, што пушта селски чешми во предизборна кампања, а функцијата му е в.д. и според Пржино не смее да го прави тоа. Кога нема да смее Тодорофф да држи спектакуларни пресови за наводно извршени 17000 специјалистички прегледи и пијани анестезиолози и мртви родилки и новороденчиња по болници. Кога нема да смее ставре да лапа нови скапи кредити за да стимулира дополнителна предизборна корупција со субвенции. Таква влада треба додека не се поапси и осуди секој што на функција се огрешил пред законот. Па после да избираме. Огромна е веројатноста од истиот куп го**а, исто го**о да избереш.[DOUBLEPOST=1462774032][/DOUBLEPOST] Човек на умирање се носи на реанимација, во ургентен центар, не на стилист. Таква влада во ваков примитивен културно-општествен состав треба пред секои избори да се составува, затоа што не праите разлика од нормално функционирање на институции и злоупотреба на функција со користење на сите привилегии и државни ресурси.
Ne deka ne se slagam so tebe ama eve kazi mi koga veke ednite vodat inat zosto sega drugite da popustat? Problemot e sto ednite celo vreme uslovuvaat i ne razbiraat deka politika e ustvari pravenje teski kompromisi. Vmro napravi red takvi im dade izbori, im dozvoli sjo, se povlece grujo sto uste treba? Se pokaza deka Zaev neznae da pregovara, deka se sto dogovori ovie legalno si najdoa nacin kako da go zaobikolat a pritoa da ne prekrsat nesto. Komisiite zaprea koga trebase zaev da dade izjava, gi zapre sdsm. Spisokot, vidovome sto bese so fantomite, DIK go pomina, pak samo sdsm tuka se zali. Za mediumite im dadoa da si odberat zakon, po fer od toa zdravje. Na kraj krajeva site tie mediumi (SITEL, VECER, DNEVNIK, NOVA MAKEDONIJA) dolgo vreme bea pro sdsm. Koj im e kriv sto celo vreme oci si vadat so Latas i kompanija, kako sakas posle da gi pokrivaat adekvatno. Toa se privatni biznisi i tuka glupo e sto uopste i se debatira. Predlogot na opozicijata kako da se reguliraat mediumite e apla diktatorski. Dimitiriev nikoj ne go primeti deka postoi, ti mi zboris za nekakvi cesmi, gluposti... Skapi krediti? Pa ti znaes li kako Soros vleze u makedonija, kakvi bea tie krediti koj gi zimaa togas sdsm od Soros pa bea refinansirani od pariskiiot i londonskiot klub.
Nego mene me interesira dali ti mislis Zaev treba da se apsi? Dali i on se ogresil spored zakonot kako ovie drugite?
Se slozuvam inace sistemot treba da se smeni, eve neli od sega sekoj premier ke si dava 100 dena pred izbori ostavka. Toa e dobar pocetok... Rabotava e sto veke 100 dena odamna pominaa i uste mu se udovoluva na sdsm, prasanje e do koga...