Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.970
Поени од реакции
25.574
Osnovcite vo UK gi uchat kako da se molat na Alah.

A Karadjikj ubavi i kazha na Evropa:
"Hasn't Europe learned from Paris and Brussels what we were fighting against"
Ова не е мултикултурализам, ова е наметнување. Јас би ги задавила мое дете да учат овакво нешто.
Дај ми повеќе инфо ако имаш, каде е сликана сликава?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ова не е мултикултурализам, ова е наметнување. Јас би ги задавила мое дете да учат овакво нешто.
Дај ми повеќе инфо ако имаш, каде е сликана сликава?
Во основа мултикултурализмот е наметнување на една неприродна идеологија.Значи за да градиш со некого мултикултурно општество треба прво да откријаш со кого си имаш работа,тоест каква култура им наметнуваш на своите деца како општество.Во моментов прогресивните општества наметнуваат култура на самопонижување и самоуништување.Самопонижувањето од страна на Скандинавците веќе зазема загрижувачки размери,дефинитивно се работи за жестоко перење на мозоци,друга логика за целово лудило нема!

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.970
Поени од реакции
25.574
Во основа мултикултурализмот е наметнување на една неприродна идеологија.Значи за да градиш со некого мултикултурно општество треба прво да откријаш со кого си имаш работа,тоест каква култура им наметнуваш на своите деца како општество.Во моментов прогресивните општества наметнуваат култура на самопонижување и самоуништување.Самопонижувањето од страна на Скандинавците веќе зазема загрижувачки размери,дефинитивно се работи за жестоко перење на мозоци,друга логика за целово лудило нема!
Не, мултикултура значи да постојат повеќе култури во едно општество и ако е правилно изведено, секој ќе си го тера своето без да го замара другиот со тоа. Општеството не смее да ми ги учи мене децата, тоа е моја должност како родител. Овакво нешто е крајно неприфатливо, исто како и воведување било каква веронаука во училиштата.
За ова за Скандинавциве се согласувам, бев сведок на такво нешто неколку пати и страшно бев изиритирана, па покажав незадоволство затоа што за разлика од Скандинавците знам дека не сум расист и не се плашам ако некој ме нарече така кога се противам на таквото наметнување.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.717
Поени од реакции
88.821

Во духот на мултикултурата, требало и сите деца муслиманчиња да ги научат како се крсти и бацува икона, ама мислам дека веќе преминуваме во супериорност на белата раса, фашизам, расизам и исламофобија...

фак лоџик:toe:

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.146
Не, мултикултура значи да постојат повеќе култури во едно општество и ако е правилно изведено, секој ќе си го тера своето без да го замара другиот со тоа. Општеството не смее да ми ги учи мене децата, тоа е моја должност како родител. Овакво нешто е крајно неприфатливо, исто како и воведување било каква веронаука во училиштата.
За ова за Скандинавциве се согласувам, бев сведок на такво нешто неколку пати и страшно бев изиритирана, па покажав незадоволство затоа што за разлика од Скандинавците знам дека не сум расист и не се плашам ако некој ме нарече така кога се противам на таквото наметнување.
И што да правиме со бегалците, кои сакат да ја наметнат нивната култура врз другите.Бидејќи се добредојдени од мултикулти фраерите ?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Agde тие доселеници не разбираат што е прав мултиукултуризам. Инаку последната реченица (болдираната) најголем број од членовите цело време го збориме и го мислиме истото, и поради тоа не викаат секако.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711

Никако не верувам дека ова е во редовна настава, без согласност на родителите. Колку што ги следам работите, во основните училишта почнува да се воведува јога и медитација.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Никако не верувам дека ова е во редовна настава, без согласност на родителите. Колку што ги следам работите, во основните училишта почнува да се воведува јога и медитација.
Ќе почниш да веруваш кога на девојките ќе им кажат да носат бурка чисто ради мултикултура!;)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.634
Поени од реакции
29.397
Ајде сега нека иде енглез христијанин во која било исламска земја и нека се кандидира за каква и да е позиција. Ќе биде добро ако може слободно да живее таму како обичен граѓанин.

Ме интересира само кога ќе се разбудат од таа нивна идила дека сите ние сме луѓе, еднакви и исти. Уште колку градови ќе трбеа да геторизираат, уште колку жени и деца ќе треба да силуваат за да се разбудат ретардираниве левичари?
Сите овие што доаѓаат од Африка и Азија се радикални, нема умерени кај нив. 7-80% од мигрантиве се млади мужи желни за доминација, плус тоа што од Сирија дали двајца има.

Искрено во западна Европа не гледам како десницата може да дојде на власт во наредни 5-10 години, толку се напунети со white guilt од само раѓање што нема ни да им смета ако ги снема.
Од пред некој месец е видеово сигурно сте го виделе, мислам и беше назад во темава неколку пати ама ќе го постирам пак.

Ми се гади кога го гледам.
Вакви ко овој треба по кратка постапка да се решаваат.

Сликава е од В. Британија на ден за сочуствување со поробувањето на останатиот свет.

Јавна порака и САД .

“We hate white children” says anti-Trump Campaign
by Steve Goode • May 4, 2016 • 7 Comments

The “Stop Donald Trump Public Action Committee“, a group which opposes the Presidency of Donald Trump has Tweeted We hate White children #OnlyOffWhite.

They were responding to a Tweet which said “all off ur ‘principals’ lead to a America that doesn’t include white children..

Responses to their Tweet have ranged from agreement to calling the group anti-White.

I agree. Hate those Krackas” one Twitter account said.

Another account said “Finally you #Cuckservative antiwhites show your true colors.

Of course they hate White children. Children are the future, and they don’t want the future to have White people in it.

Collectively, anti-Whites have forced “diversity” on White countries. Their aim is to eliminate White countries. This agenda is very clearly White genocide.

This may sound eye-rollingly over the top, but actually, the legal definition of genocide states that genocide is nothing more than an agenda to get rid of a group. In short, it does not have to be violent or involve rounding people into camps.

The anti-White elite hope to eliminate White areas with “diversity”. That fits the definition of genocide.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Ќе почниш да веруваш кога на девојките ќе им кажат да носат бурка чисто ради мултикултура!;)
Види, во Западна Европа не може како у Македонија учителката да ги носи децата на црква, оти така и прднало. Или да учат у забаваче песнички за крстење. Или да ги учи да се клањаат, да ги слика, и да ги објави, без да им ги замагли лицата! Тоа НИКАКО НЕ СЕ СЛУЧУВА БЕЗ ПИСМЕНА СОГЛАСНОСТ ОД РОДИТЕЛОТ НА ДЕТЕТО.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Види, во Западна Европа не може како у Македонија учителката да ги носи децата на црква, оти така и прднало. Или да учат у забаваче песнички за крстење. Или да ги учи да се клањаат, да ги слика, и да ги објави, без да им ги замагли лицата! Тоа НИКАКО НЕ СЕ СЛУЧУВА БЕЗ ПИСМЕНА СОГЛАСНОСТ ОД РОДИТЕЛОТ НА ДЕТЕТО.
Ti prodolzhi da si zhiveesh vo tvojata multikulti utopija i tvojata kurva Zapadna Evropa. Vo mnogu Zapadnoevropski gradovi , za vreme na muslimanskata moitva , pet pati na den ne smeesh da pominesh niz ulica i doma da si dojdesh...lezhat kako gnidi so g'zovite natrteni, na levo krug, dupe na jug. A ti si siguren/a deka uchitelkata da gi nosi decata vo crkva (ne NA CRKVA) ne treba da ima dozvola od roditelite? Se odi vo crkva a ne na crkva...se odi na crkva koga sakash da ja zapalish, unishtish ili oskrnavish...

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Еве што ги учат децата од Западот. Ова полека доаѓа и кај нас.

Еве ги играчките на денешните деца:

Треба ли дозвола од родителот за ова?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Еве што ги учат децата од Западот. Ова полека доаѓа и кај нас.

Еве ги играчките на денешните деца:

Треба ли дозвола од родителот за ова?

Моментално некои шарени пропагираат кај нас вакви вредности.

Kajgana Shop

На врв Bottom