Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Единствена цел на Грујо со изборите е да се исчисти од говната во кој е пропаднат. Затоа цело време инсистира на избори. Милси дека може да ја поништи правната завршница со изборна. Мисли дека може да излезе чист од сето срање. Нема теоретска шанса Грујо да организира избори на кои тој не би учествувал.

Затоа, избори нема да има се додека тој не заврши во затвор. И тоа сега на сите им е јасно. Дури и на Грујо со кравите.
Ti seriozno mislis deka taka ke zavrsi u zatvor? Ednostavno nema da se trgne abolicijata. Edno se telefonski razgovori drugo e dokazi. Tesko deka ima nekoj dokazi, da imase ke videvme/slusnevme. Ne veruvam deka sjo ke moze realno nesto da dokaze pred sud pravno. Od druga strana zaev so objavuvanjeto na razgovorite izvrsi predastvo i ako ima fer i pravedno sudenje negoviot slucaj moze da zavrsi za nedela dena i da legne duri i pred juni sekako dokolku nema use nekoja svadba

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ti seriozno mislis deka taka ke zavrsi u zatvor? Ednostavno nema da se trgne abolicijata. Edno se telefonski razgovori drugo e dokazi. Tesko deka ima nekoj dokazi, da imase ke videvme/slusnevme. Ne veruvam deka sjo ke moze realno nesto da dokaze pred sud pravno. Od druga strana zaev so objavuvanjeto na razgovorite izvrsi predastvo i ako ima fer i pravedno sudenje negoviot slucaj moze da zavrsi za nedela dena i da legne duri i pred juni sekako dokolku nema use nekoja svadba
Аболицијата ќе ја снема за максимум две недели од сега. Грујо и компанија се под голем притисок. За многу кратко време ќе почнат да ги влечкаат по истражни судии, да им тресат сметки, да им претресуваат куќи. И само е прашање на време кој прв ќе цвикне. Експериментот суверена демократија во срцето на Европа неславно пропадна. Грујо прекасно сфати дека не е ниту Путин, ниту Ердоган.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Аболицијата ќе ја снема за максимум две недели од сега. Грујо и компанија се под голем притисок. За многу кратко време ќе почнат да ги влечкаат по истражни судии, да им тресат сметки, да им претресуваат куќи. И само е прашање на време кој прв ќе цвикне. Експериментот суверена демократија во срцето на Европа неславно пропадна. Грујо прекасно сфати дека не е ниту Путин, ниту Ердоган.
Znaci stvarno vie sto ste za SDSM ne ja gledate absurdnosta na ova situacija. Grujo e kriminalec za koj tek treba da se najdat dokazi i ke se najdat ne se sekiraj ali Zaev e DOKAZAN kriminalec i vo 180 zemji na ovaj svet bi lezel vo zatvor radi velepredavstvo. Ali sfakjam isto deka premnogu od vas zavisat od Zaev i SDSM cekate isto kako i Vrmovcite od svojte za leb. Kakov Putin be Kakov Erdogan? neli gledas deka imame stranski platenici vo drzavata? koj rgosat se sto e Makedonsko da vie ste tolku opsednati so Grujo sto ne gledate kako ve dupat vo mozok so nekojsi levicarski bullshit.

Ali toa e nas domasen problem koj sega izleze od kontrola. Rabota e ako sakame nekogas vo idnina zapadot da ne svati nas kako drzava treba da se odi po nivniot kriterium a toa znaci da ima demokratski izbori kolku i da se nekoj protivi ili ne. Celta ne e pobeda na bilo koja partija (iako nekoj mora da pobedi) nego da se ispadne od krizata da se vrati pak nekakov red koj sega go nema. Zaev tri pati se dogovori i tri pati bega od toa sto toj sam potpisal. Izbori ne vo 2015 tuku vo mart 2016 ne vo mart tuku vo juni i na krajot pu pu ne vazi. Abe nema nikakva serioznost be na sto lici toa? Sega na sto ceka? da dojde na vlast so farbanje spomenici i da se nadeva Grujo da odi vo zatvor pred nego? Zaev saka da dojde na Vlast bez izbori satoa ja vlece ova rabota a toa e smesna ideja (Diktatorska ideja). Stetata koja ja napravi Zaev na drzavata nemoze da se nadomesti bidejki e od politicka priroda dodeka Grujo ako ukral pari negovite i on ke bidat prinudeni da gi vratat.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
На избори се менува режим. Како? Опозицијата треба да му понуди на народот причина за смена.
Акхм... Лесно за избори, прво треба да се преброиме колку сме на список.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Ти кажаја погоре аболицијата ке ја снема за најбрзо можно време. Правната разрешница ке продолжи во уште поголемо.темпо.

Врвот на дпмне во моментов најмногу стравува од предавстава во самата партија. Со самото повлекување на аболицијата ќе видеш и сам колку многу работи ќе се сменат во партијата внатре, меѓу најблиските. Запамтиго ова и повторно ќе го прокоментираме за многу брзо.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Муабетот е едноставен. Сите слушнавме како Грујо и Миле се договараат околу сумата за провизија која планираат да им ја земат на Кинезите. Некаде помеѓу 12 000 000 и 15 000 000 евра. Сите слушнавме, и германскиот аналитичар потврди дека снимката е автентична. Тоа ги прави Грујо и Миле арамии. Значи, АРАМИИ. Кога бевме мали, сите нас не учеа дека не е убаво да се краде. Се чудам сега, каде замина таа едноставна мудрост на нашите баби и дедовци?

Зошто браните арамии?
Ииииии бре мајкаата арамиии
Ти сакаш да купиш нешто ама не можеш моментално да го најдеш.
Јас знам каде се продава и ти го нудам,ти го купуваш без да знаеш дека во цената сум вкалкулирал провизија за мене.
По извесно време случајно го наоѓаш но по цена без провизија
И по тебе јас су криминалец?

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Јас се чудам и неможам да се изначудам на целава ситуација. Па помина времето кога се судеше за вербален деликт нели?
Или некој останал во тоа време па сака повторно за вербален деликт да суди?!
Нека си протестира секој што си е незадоволен, подржувам секој да си протестира. Демократско право на секој е тоа. Ама она не е ни протестирање ни бутур. Алоо каква порака испраќаш со тоа? Уништуваш историја, минато, жртви за оваа држава. Дали либералните и левичарите што протестираат разбираат дека нема држава без минато?! Што правите бе? Јас мислам дека ни тие самите незнаат што им е целта од сето ова. Аболиција? Кај бевте да протестирате 2002? Кај бевте да протестирате 2008? Кај бевте да протестирате за Хашкиве случаји? Кои промени? Со Милчин промени. Типот што доброволно си се пријавил у Удба за да го кодоши Ристо Шишков со цел да напредува во кариерата? Со него ли промени? И не. немој некој да ми збори за наводната неутралност на Сјо. Тоа ти е како после 1945 Панта Марина седи на местото на судијата а Ченто на обвинителна клупа. Или ќе одговараат и од двете партии или нема никој да одговара. Тие сакаат од Грујовциве да идат у затвор и тогаш да има избори. Чекај бе? Знаеш ли во оваа ситуација што може да предизвика лисици на раце за еден од двајцата лидери? Свесен е некој за тоа? Вака дали може некој да си претпостави ми е муабетот? Играва неможе да заврши со победа на ниту една страна. Играва завршува нерешено. Доволно се испрљаа и двете страни во оваа игра. Поминете го и ова со револуцииве, измолеришајте се што ќе ви падне на ум, и видете дека со тоа ништо не постигнувате.
Баталете муабет за немање услови за избори. Никогаш и никаде нема вакви услови за избори.
По фер и по демократски избори државава со ова неможе да има.
Идете на избори и така измерете си го долниот. Да видиме дали е толку голем како што тврдите.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Гледам дека не разбирате, па да ви објаснам. Редоследот на настаните ќе биде овој. Истраги, судски процеси, пресуди, затвор, па избори. Точно по овој редослед, нема бегање. После оваа капитулација од страна на ДПМНЕ во врска со зациментираните избори на 5 Јуни, секому стана јасно дека ова е неизбежно. На глава да се наместите, не знам колку сендвичи да изедете, тоа е тоа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Јас сум да ја снема аболицијата (мада не сум баш сигурен дека тоа тек така ќе биде ко што викаш) и сите да наебат што направиле криминал ама ко што кажа тој под мене се тоа треба да се докаже прво, што нема да биде лесно. Ќе го влечат по судови ако не избега, ама Заев треба да биде осуден по релативно брза постапка зашто неговото е лесно, нема барање сметки итн... Незнаеме што имаат на другите, може и тоа да е релативно лесно ама може и да е не е. Кинезите кога се работи за мито углавно работат преку Хонг Конг, а ако се таму парите и е направено се тоа како што треба (а верувам дека вмро можеле тоа да го изведат, Камчев таму работи долго време) шансите СЈО да им влези у трага и да докаже се помалку од 0,0001%.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.333
Поени од реакции
7.084
Ииииии бре мајкаата арамиии
Ти сакаш да купиш нешто ама не можеш моментално да го најдеш.
Јас знам каде се продава и ти го нудам,ти го купуваш без да знаеш дека во цената сум вкалкулирал провизија за мене.
По извесно време случајно го наоѓаш но по цена без провизија
И по тебе јас су криминалец?
добро е бизнисмени на позиција се исценкаа за добра провизија,но веќе тие бизнисмени кои се претставуваат како патриоти немаат пари за бранителите,луѓе кои боледуваат од тешки болести за кои сеуште има шанса ако се реагира навреме,за социјалци кои едвај преживуваат со 10 илјади месечно итн итн

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Ти кажаја погоре аболицијата ке ја снема за најбрзо можно време. Правната разрешница ке продолжи во уште поголемо.темпо.

Врвот на дпмне во моментов најмногу стравува од предавстава во самата партија. Со самото повлекување на аболицијата ќе видеш и сам колку многу работи ќе се сменат во партијата внатре, меѓу најблиските. Запамтиго ова и повторно ќе го прокоментираме за многу брзо.

Ти не сфаќаш мене не ми е гајле за Грујо и компанија. Слободно нека ги снема ако се криви. Јас во таква завршница очекувам и Заев да го снема и тоа пред грујо и компанија. Со нови луѓе и идеи пак едни ќе имаат програма, план и се а други ништо пошто цела енергија ја трошат на оцрнување на другата страна место да понудат нешто конкретно. Она што е уствари и најитересно е што и да се случи се ова, ако дојде нова гарнитура на вмро освен да намали со крадење и криминал не очекувам да смени бог знае што од сегашната програма...

S

silmarillion

Гостин
Ама признај дека малце поише сакаш Заев да го затворат :)))

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
... од секашната програма...
Која црна програма бе Кано? Редење споменици во бескрај? Враќање од град во село? Пол Пот и Црвените Кмери?

Единствена програма која ДПМНЕ ја има е константна медиумска пропаганда преку куртон медиумите. Еве ја програмата на ДПМНЕ. Ова е незаборавен, антологиски настап на Грујо.

http://www.dokaz.mk/video-gruevski-drzhi-predavane-kako-pomlechni-kravi-kravite-mukaat-grujo-ke-gi-osmenue/

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Која црна програма бе Кано? Редење споменици во бескрај? Враќање од град во село? Пол Пот и Црвените Кмери?

Единствена програма која ДПМНЕ ја има е константна медиумска пропаганда преку куртон медиумите.
Јас во средно плаќав за автобус и парите извиткани 10 денарки мајка ми што ми ги оставаше на маса пред да идам у школо сеуште ги памтам. Децава денес идат две станици со еден автобус па се симнуваат зошто гужва имало и се прекачуваат на друг. Патем со парите што јас едно време ги трошев за автобус, тие денес дремат по кафичи и лупаат милки на голем одмор. На тој стариот пазар кај МНТ идев секој септември книги да купувам. Децава денес имаат книги се бесплатно. БЕСПЛАТНО!
Кога дедо ми, бог да го прости, што беше изгорен Југоносталгичар и Титовист, вработен во Мвр, кога рече: ''овој Грујо е мајчин рака на срце работи'', и баба ми која била шеф во Стоковна куќа ''Илинден'' со срп и чекан книшка ја имам дома, кога ми рече овој Грујо направи за народов ама јас пак сум лево...не ми треба ничиво мислење.
И ќе ми кажеш која програма? Нека е најголем кримос ако сака. Човекот направи за овие 10 години и тоа никој здраворазумен неможе да му го негира.
Ти пошто си бил надвор можда не ти е познато ова па еве еден дел.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
И ќе ми кажеш која програма? Нека е најголем кримос ако сака. Човекот направи за овие 10 години и тоа никој здраворазумен неможе да му го негира.
Кој гради, и кради? Нешто од бескрајната ризница на македонски народни глупости? Не треба никогаш оваа власт да се смени, никогаш. Потполно си ја заслужувате. Грујо го слушаме како размислува дали да украде 12 или 15 милиони евра, него му дале бесплатно возење во автобус.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom