Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Благодатни?

Не, туку се вика „глумење лудило„.
Тркни на својот профил и провери ги известувањата, со мои дописи до тебе по предметново прашање.[DOUBLEPOST=1462652553][/DOUBLEPOST]
Ова е добар пример за ароганцијата, безобразноста, насилството што ја пропагира христијанството со поповите, владиките, црквата.

Веќе се изначитав од квалификации дека верните се: нискоинтелигентни, необразувани, од проблематични семејства, од ниски социјални слоеви, со испрани умој од страна на попојте и томе слично...

Дај подобјасни ми: од кај ти истекна дека се и: арогантни, безобразни, насилни?...Како е можно заостанативе верници да имаат токму многу атрибути, покрај сета нивна заостанатост?...:sneaky:

Последно уредено:
Робу и иницијанту, јас немам што да докажувам никому. Кој се интересира нека си оди. Да не се плашиш случајно, па страв ти е да отидеш? Може се плашиш од фактот што можда е вистина тоа што го збориме па ќе паднеш у заблуда? Ете гледаш, ние Православните немаме такви сомнежи, ко воли нек изволи. Плашливците нека се затворат дома!
Од авион се гледа кому е страв. Од што да се плашам јас? Од што да ми биде страв? Јас сум тој што ве предизвикува да одиме! Јас сум тој што дава збор дека ќе ги плати сите трошоци од патувањето доколку се докаже дека огнот нема влијание врз вас!
Толку сте очајни, што сопствениот кукавичлук им го припишувате на другите!
Мислиш дека со провокации нешто ќе постигнеш? На што сум јас роб? Не се покорувам ниту на луѓе, ниту на богови! Ниту ми требаат луѓе и богови за да ми кажат како да живеам! За разлика од тебе и таквите како тебе, што би се откажале и од сопственото дете доколку сметаат дека Господ го бара тоа од нив! Робови што мене ми префрлаат дека сум роб, кукавици што ме обвинуваат дека се плашам!
Ако имаше ти и трага од храброст и трошка доблест, ќе прифатете и ќе одеше со мене во Ерусалим, ќе го ставаше огнот под рака и ќе чекаше десет секунди! Но нема да го сториш тоа, бидејќи си обична кукавица! И што е најтрагично, мислиш дека некој е доволно глуп да не го види тоа доколку за истиот тој кукавичлук набедиш некој друг! Но тоа ви е во крвта, за сопствените гнасотии да ги клеветите сите што ги сметате за закана, закана што полека но сигурно ве разобличува. Вашето време одамна помина, сега сте само инертна и мртва сенка од минатото, сенка што опстојува како традиција и колективно средство за идентификација на масите.

тој оган шо ги спали православните цркви и манастири низ целиот свет на денот кога го славеа воскресението божје?
За тој што твоите го подметнаа? Не, јас зборам за овој вистинскиот,Божјиот! :)

За тој што твоите го подметнаа? Не, јас зборам за овој вистинскиот,Божјиот! :)
Католичкиот?[DOUBLEPOST=1462654522][/DOUBLEPOST]
Ако и заприметил, а се чини дека не си заприметил, темава е насловена како „Дискусија за...„ а не е насловена како „Монолозите од Let3„.

Мислим сеа, чисто онака, информативно...
Не е бе монолог, јас пишувам ти одговараш.... си имаме бе дискусија

Католичкиот?[DOUBLEPOST=1462654522][/DOUBLEPOST]
Не е бе монолог, јас пишувам ти одговараш.... си имаме бе дискусија
Католички на Православен Велигден:D? Каква зачудувачка интелегенција имаш...

Католични на Православен Божиќ :D? Каква зачудувачка интелегенција имаш...
дека божји рече а католичкиот е божји.
православниот е башка и него го слават на друг ден, то беше некни кога на тој ден надприродно и мистериозно пламнаа и изгореа во оган грчки руски српски и македонски православни цркви и манастири

православниот е башка и него го слават на друг ден, то беше некни кога на тој ден надприродно и мистериозно пламнаа и изгореа во оган грчки руски српски и македонски православни цркви и манастири
Епа горат,твојот Алах има свои на земјата... горат и тие у Сирија ама не од Бог туку од ИСИС.Туку да те прашам,глеј ги ова Православниве... глеј оганов нивен не гори ни влакна... види го видеово на 10:40 сек,овој ем брада,ем мафта со неа под оган ем не се запалува... веруваш у ова?

Епа горат,твојот Алах има свои на земјата... горат и тие у Сирија ама не од Бог туку од ИСИС.Туку да те прашам,глеј ги ова Православниве... глеј оганов нивен не гори ни влакна... види го видеово на 10:40 сек,овој ем брада,ем мафта со неа под оган ем не се запалува... веруваш у ова?
Останативе одбија, ти прифаќаш ли наредна година да одиме до Ерусалим, да ја ставиш раката под овој ист оган и да ја држиш без да ја движиш само десет секунди? Ако не ти биде ништо, јас го плаќам патувањето, плус јавно ќе потврдам дека огнот не е измама. Бива?

Eве што се вели на званичната страница Custodia Terræ Sanctæ на францисканскиот манастир Сан Салваторе во Ерусалим за Благодатниот Oган:

The Holy Fire is the most important celebration in the Orthodox faith in Jerusalem. It seemed difficult to us to describe this Holy City event briefly without seeming to misrepresent it. That is the reason for this long account of the day, accompanied by some historical remarks.

Истите овие францисканци на својата званична страница се осврнуваат и на почетокот на XII век, кога служеле католичките свештеници, но Благодатниот Оган не им се појавувал и затоа ги наведуваат овие причини:

Catholic patriarchs, then, presided over the celebration of the Holy Fire during the Crusader period. Historians of the period do not hesitate in recalling that the Lord did not always respond to their prayer imploring a miracle, judging their faith too weak and the crusaders’ behavior too distant from the Kingdom of God. It could happen, then, that the light was not lit in the Holy Sepulcher but in Al Aqsa mosque which was a church at that time, or in the church of Saint John’s Hospital (belonging to the Knights Hospitalers, known today as the Knights of Malta) or that the Lord, playfully partisan, would light the candles in an Orthodox chapel rather than in the aedicule where the Latin Patriarch was [3].

The Feast of the Holy Fire in Jerusalem

Фуснотата [3] користи извори од Sabino de Sandoli ofm, Itinera Hierosolymitana crucesignatorum, Voll. I, II, III.

Itinera Hierosolymitana Crucesignatorum - Christus Rex

Eве што се вели на званичната страница Custodia Terræ Sanctæ на францисканскиот манастирот Сан Салваторе во Ерусалим за Благодатниот Oган:

The Holy Fire is the most important celebration in the Orthodox faith in Jerusalem. It seemed difficult to us to describe this Holy City event briefly without seeming to misrepresent it. That is the reason for this long account of the day, accompanied by some historical remarks.

Истите овие францисканци на својата званична страница се осврнуваат и на почетокот на XII век, кога служеле католичките свештеници, но Благодатниот Оган не им се појавувал и затоа ги наведуваат овие причини:

Catholic patriarchs, then, presided over the celebration of the Holy Fire during the Crusader period. Historians of the period do not hesitate in recalling that the Lord did not always respond to their prayer imploring a miracle, judging their faith too weak and the crusaders’ behavior too distant from the Kingdom of God. It could happen, then, that the light was not lit in the Holy Sepulcher but in Al Aqsa mosque which was a church at that time, or in the church of Saint John’s Hospital (belonging to the Knights Hospitalers, known today as the Knights of Malta) or that the Lord, playfully partisan, would light the candles in an Orthodox chapel rather than in the aedicule where the Latin Patriarch was [3].

The Feast of the Holy Fire in Jerusalem

Фуснотата [3] користи извори од Sabino de Sandoli ofm, Itinera Hierosolymitana crucesignatorum, Voll. I, II, III.

Itinera Hierosolymitana Crucesignatorum - Christus Rex
Останативе одбија, ти прифаќаш ли наредна година да одиме до Ерусалим, да ја ставиш раката под овој ист оган и да ја држиш без да ја движиш само десет секунди? Ако не ти биде ништо, јас го плаќам патувањето, плус јавно ќе потврдам дека огнот не е измама. Бива?

Ако! Ама под еден услов може?

Ако! Ама под еден услов може?
Условот е тој: Ако огнот не те изгори, јас ги плаќам трошоците за патувањето, ако те изгори или ја тргнеш раката пред да поминат десет секунди, трошоците за патувањето ги плаќаш ти. Прифаќаш?

Светот е полн со надприродни чуда

[DOUBLEPOST=1462656455][/DOUBLEPOST]
Tие се божји верници не им требаат огнови, зајаци од шешир и погодување на карти од шпил

Светот е полн со надприродни чуда

[DOUBLEPOST=1462656455][/DOUBLEPOST]
Tие се божји верници не им требаат огнови, зајаци од шешир и погодување на карти од шпил
Полн е,Сатаната работи.

Ако,не 10 туку 20 секунди еве ќе ја држам,ако ми изгори моја кривица,јас сам плаќам лекување,плус ако изгубам нели и твоето ќе треба патување да го платам.Ама под услов,ти да пуштиш брада колку дечкото што има на тоа видео,да запалиш цел сноб свеќи,едно 30,40 свеќи,и да мафташ како него под твојата брада неколку пати.И тоа да го снимиш и да го поставиш тоа видео овде.Ако твојата брада не се запали,идеме у Ерусалим важи?
Ама тоа да биде чисто видео,да биде мафтањето со иста брзина колку дечкото,и брадата да биде со иста големина и исто толку блиску.Ни помалце ни повеќе,ферски нели?

Значи јас ти нудам:

-Да направиш експеримент кај тебе дома,во Македонија,во домот во кој живееш
-Нема 10 туку 20 секунди ќе држам раката
-Јас плаќам пат и сопствено лекување ако се изгорам

Еве,ја ни не терам во друга држава да идеш,ни пари ти барам ни ништо.Чист домашен експеримент.Ако брадата ти се запали не идеме.Ако не ти се запали ич идеме.
Такви трикови секој подпросечен магионичар може да направи. Било кој пламен ако само поминеш набрзина низ него, нема да ти направи ништо, но! Задржи се подолго под тој оган, па ќе видиме дали нема ништо да му биде!
Ќе ти пишам на пп да се договориме за предлогов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom