Јас споделував изјави на монаси и попови како навредуваат луѓе кои не се христијани, деградираат цели философии бидејќи не се компатибилни со православното христијанство со цел да си го оправдаат нивното верување. И тоа на македонски портал на православни христијани.
Хепта, ај уште троа „азбука„ од православието.
Кога одреден лик ќе се најде навреден затоа што вистината му е плесната у фаца, таквиот субјект за доживува вистината како навреда за својата суета, која (суета, нели...) редовно има идеална слика за самата себе.
Така, ако критиката ја разбираш како навреда, тоа е само знак дека суетата не ти е смирена и дека таа тебе те контролира, а не обратно.[DOUBLEPOST=1462538111][/DOUBLEPOST]
Верувањето било вистинско. Ахам. Ок. Нека ти биде верувањето вистинско. До сега не сум видел некој лажно да верува. Може да лаже дека верува, или да лаже дека има знаење од пракса, но лажно верување - тоа е кованица на старо-еонските религии.
Вакви гимнастики во стилот „мојата вера има механизам“ со помлади луѓе, не со мене...
Уште троа „азбука„ од православието.
Каква е верата, може лесно да се препознае: тоа се делата од одредна вера. Делата, како операционализирана вера, сами по себе се очигледен доказ за верата.
Ако верата е лажна, лажни се и делата. Телемата, појќе е од очигледно, не може да даде прост одговор на просто прашање а камо ли да даде дела, достојни за пофалба и почит.[DOUBLEPOST=1462538217][/DOUBLEPOST]
Многумина дознаваат за Телема.
Ништо ново нема во Телемата: таа е рециклирана лага, позната уште од Едем, само троа подзапакувана во модерна амбалажа, ради убедливост и намамување лесноумни.[DOUBLEPOST=1462538316][/DOUBLEPOST]
Новиот Еон е премногу млад за да имаме веднаш промени,
Ич не се секирај: на Еонот, исто како и на еволуцијата, им треба „...уште само малку време...„, по можност, што појќе и што подолго, за да се случи еден прост настан...