Што рече генералот Ангелов во врска со караулата во Гошинце? Дали го предвиде тој настан? Дали постои сценарио тоа да е креиран случај? И како беа пречекани терористите во една не-држава која на чело стои терорист и убиец?
Прашашето е- кој им дал на тие албанци 2 милиони евра!?
Зошто не го апсат Заев? Па и Верушевски!? Ок, нека бидат уапсени, но нека бидат и оние 50-тина од спротивниот табор кои веќе премногу длабоко нурнале во криминалот. Дали за нив законите и уставот не важат само затоа што под нивна директна директива тие се менуваат?
Патем, против Заев се водат постапки за она наводно подмитурање и веќе има добиено 3 процедури. Што има провив твојот Груевски? Апсолутно ништо, и од тука извира народното незадоволство. Ако јас прекршам одреден Закон, правно одгововарам, а ако одреден политичар (а во овој случај станува збор за организиран криминал) направи прекршок- тој е аболициран. И како вака се развива правниот поредок?
И што има друго против Заев? Лажен сведок кој е пуштен на слобода!? Мене баш ме интересира за која странска служба работел/дејствувал, затоа што тоа беше дел од неговата изјава-признание и поради тоа беше донесена неговата брза пресуда!? За нормален предмет, обичниот граѓанин во судството чека со месеци, а понекогаш и со години и на крајот пак подедуваат врските и позициите......
Во оваа шаховска партија, според тебе, кој ќе победи, а кој ќе изгуби?