Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Треба да си паднат од Марс да се надеваш дека ќе има избори, затоа што на сите им е јасно дека избори нема да има.

А доколку врхушката реши да го направи последниот чекор во себезакопувањето на политичката сцена и организира избори, тоа ќе биде една траги-комична епизода каква што не сме гледале на овие простори досега. Не верувам дека баш толку се глупи они.[DOUBLEPOST=1462542946][/DOUBLEPOST]
Тоа е најпаметното и најдоброто нешто што може да му се случи на ДПМНЕ, ама сепак мислам дека груевизмот е многу јак за да некој му се спротивстави на Груевски, внатре во партијата.
Па има многу работи кои не ги знаеме затоа и не коментирам многу многу. Има неколку опции кои никој не ги спомнува, ама ќе видиме.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Па има многу работи кои не ги знаеме затоа и не коментирам многу многу. Има неколку опции кои никој не ги спомнува, ама ќе видиме.
Кажи некоја од тие опциите. На пример, Никола Тодоров го вади костумот, се претвара во Супермен, ги тепа сите наоколу, и го враќа Грујо на доживотна власт?

Такви реални опции има?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Кажи некоја од тие опциите. На пример, Никола Тодоров го вади костумот, се претвара во Супермен, ги тепа сите наоколу, и го враќа Грујо на доживотна власт?

Такви реални опции има?
Чекаат Трамп да победи на изборите во САД. Бил во добри односи со Груевски и со него ќе се свртела работата. :coffee:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485
http://www.libertas.mk/povrati-go-gruevizmot-od-sebe/

Значи одсекогаш ме фасцинирал профилот на СДСМ и ВМРО симпатизерите. Како со еден ист калап да се правени сите бе мајкуму негова.

Сите што ги знам кој се либерални со некој Про-Западњачки стил на живот, атеисти -агностици, кој имаат отворени сваќања према хомосексуалци, дроги, хипи живеење, carpe diem, мантри, спиритуални бљувотини се на страната на СДСМ

Сите кој се конзервтивни со патри/матријархални сваќања кој веруваат во Бога, националисти кој се чукаат в гради за државата и се генерално ограничени према нови трендови и влијаниа се се тоа ВМРО

И за момент ќе помислиш дека е многу очигледно и јасно кој тип на луѓе треба да раководат да имаат општествено влијание и да допринесуваат за добробитот на народот да не беше онаа поставеност која едните ја имаат спрема другите.

А тоа е СДСМ се поставуваат дека се Над-луѓе.

Цела таа вообразеност и помпезност и нарцизам кој извира од секој еден нивни симпатизер член и претставник просто ми е одбивен и ми се лоши од тој карактер кој го поседуваат.
Знам дека се подобри и дека при зададени ситуации ќе изменаџираат и ќе се прилагодат од другите али карактерните особини се толку дегутантни со еден цинизам кој те убива како личност.

Понекогаш ми се чини Да поставиш СДСМ-овец и ВМРО-овец и да им дадеш пиштол при зададена ситуација.
ВМРО-вецот може и ќе се подразмисли и ќе помисли на Бог, на детето свое, на себеси...
СДСМ-овецот само ќе го повлече орозот онака бесчуствивтелно и ладно ќе се сврти и ќе си замине.

S

silmarillion

Гостин
Значи ги опиша конзервативци и либерали со тоа што заборави мала нотација дека за пари у гз ке се ебат и едните и другите. Тоа со господи деца ти е скроз непотребно. Едини Господ им е кешот.

• Ми се допаѓа
Reactions: McQ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485
Па се разбира и едните и другите имаат исти цели.
Стварта е како ќе се поставиш кога ќе ја постигнеш таа цел. Како би се поставил према другиот, тој џуџест брат близнак кој треба да го исфрли Груевизмот од себе( како што беше наведен во линкот погоре)...Дали ќе го оставиш во неговата заблуда дека верува во еден погрешен систем и огледувајќи се на промените кој ти како надреден член во системот ќе ги правиш па овај спонтано ќе почне да ги прифаќа тие модернистички промени
или пак ќе вршиш константен реваншизам за лечење на некои сопствени фрустрации

W

wicked_1

Гостин
Па се разбира и едните и другите имаат исти цели.
Стварта е како ќе се поставиш кога ќе ја постигнеш таа цел. Како би се поставил према другиот, тој џуџест брат близнак кој треба да го исфрли Груевизмот од себе( како што беше наведен во линкот погоре)...Дали ќе го оставиш во неговата заблуда дека верува во еден погрешен систем и огледувајќи се на промените кој ти како надреден член во системот ќе ги правиш па овај спонтано ќе почне да ги прифаќа тие модернистички промени
или пак ќе вршиш константен реваншизам за лечење на некои сопствени фрустрации
:confused:

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Шо судбина ќе имаја вмрОвците еден блгарин избркаја, сега друг ќе им дојде :facepalm:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
Чекај нели не го апсат Заев пошто им одговара слаба опозиција? Студенти во читална може, сендвич дебилите што ја кршеа Општина Центар неможе? Пиштол во уста не може, легнат на земја може?
Незнам зошто не го апсат Заев, се надевав дека ти ке ми кажиш. Ете не мора ти, било кој, некој.[DOUBLEPOST=1462564522][/DOUBLEPOST]
Епа од 2006 до сеа што не исчистија, кој ги спречи или беа зафатени со воспоставување на целосна контрола за лични интереси и рекетирање на секое гранапче во МКД :cautious: .
Алоо дури и Бучко и Петрески (охрид) НЕ се во затвор. Секој што не затвара криминалци е сооучесник :P

Да имаш сваровски судство, УЈП,МВР и АРМ да се под твоја контрола а да викаш дека криминалци ти се шетаат и ти прават нелегално рушење на системот значи или ТИ Е ГАЈЛЕ или СИ НЕСПОСОБЕН да ја одбраниш државата.

Премиер има одговорност да не заштити од нечесните намери на Заев и компанија - не го направи тоа,зашто, тој си знае :cenzura:
Заев ако имаше чесна намера ќе пуштеше уште 10тина разговори па народот немаше да се дели на ГДОМ и ШАРЕНИ туку заедно ќе ги исчистеа сите Гомна.
Како што излегоа на виделина снимките од Љубе-лигавиот (y)
И јас то велам, се да имаш во рака и да неможеш еден човек да исчистиш. Можи и да се неспособни ама можи и нешто друго да било во прашање. Нешто многу поочигледно само не ви одговара таа варијанта. Замисли режимот е способен да организира такви операции што ЦИА би им позавидела, секако мислам на случувањата во Куманово ама како што напиша: Да имаш сваровски судство, УЈП,МВР и АРМ да се под твоја контрола а да викаш дека криминалци ти се шетаат и ти прават нелегално рушење на системот значи или ТИ Е ГАЈЛЕ или СИ НЕСПОСОБЕН да ја одбраниш државата. Или пак од друга страна нешто не е во ред со болдираното. Што ти има повеќе логика според тебе вака ?

Последно уредено:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Незнам зошто не го апсат Заев, се надевав дека ти ке ми кажиш. Ете не мора ти, било кој, некој.[DOUBLEPOST=1462564522][/DOUBLEPOST]
И јас то велам, се да имаш во рака и да неможеш еден човек да исчистиш. Можи и да се неспособни ама можи и нешто друго да било во прашање. Нешто многу поочигледно само не ви одговара таа варијанта. Замисли режимот е способен да организира такви операции што ЦИА би им позавидела, секако мислам на случувањата во Куманово ама како што напиша: Да имаш сваровски судство, УЈП,МВР и АРМ да се под твоја контрола а да викаш дека криминалци ти се шетаат и ти прават нелегално рушење на системот значи или ТИ Е ГАЈЛЕ или СИ НЕСПОСОБЕН да ја одбраниш државата. Или пак од друга страна нешто не е во ред со болдираното. Што ти има повеќе логика според тебе вака ?
Уште бе владе со јади бурек будалаштини на темава ? :pos::pos:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.247
Поени од реакции
23.835
Уште бе владе со јади бурек будалаштини на темава ? :pos::pos:
Јас само прашав. Ако знаеш или имаш твое мислење повели одговори. Најверојатно имаш многу добро објаснување пошто за се имаш објаснување. Или сендвич. Ти тука се расфрлаш со зборови како режим, слобода, демократија, судство. Повели објасни ми како тоа еден ваков режим кој се има во малиот џеб не успеа да скини еден човек а успеа да организира толкав шоу за народот во Куманово.
И аман не ме најадвај со сендвичи , сега вечерав.
Повели напиши го твојот став или мислење зошто е тоа така.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Јас само прашав. Ако знаеш или имаш твое мислење повели одговори. Најверојатно имаш многу добро објаснување пошто за се имаш објаснување. Или сендвич. Ти тука се расфрлаш со зборови како режим, слобода, демократија, судство. Повели објасни ми како тоа еден ваков режим кој се има во малиот џеб не успеа да скини еден човек а успеа да организира толкав шоу за народот во Куманово.
И аман не ме најадвај со сендвичи , сега вечерав.
Повели напиши го твојот став или мислење зошто е тоа така.

Јас те прашав кратко и јасно да ми одговориш со факти и докази ама ти продолжуваш со бурек муабети :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.839
Поени од реакции
1.595
Протести или хулигани ? Испокршија испошара и протестирале ако беа мажи нека го офараба скендербег! Ама нема тој е светец неможе ,абе глупо македонче! Предлагам ако пак се направи преседан ко шо тргнала работава да се самоукинеме ко држава и да се присоединиме со Америка и ајт со здравје веќе коа се некој друг решава за нас бар да знаеме зошто.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Протести или хулигани ? Испокршија испошара и протестирале ако беа мажи нека го офараба скендербег! Ама нема тој е светец неможе ,абе глупо македонче! Предлагам ако пак се направи преседан ко шо тргнала работава да се самоукинеме ко држава и да се присоединиме со Америка и ајт со здравје веќе коа се некој друг решава за нас бар да знаеме зошто.
Точно !!! Во нормална држава никој немаше да си седи дома , ке беше на улица и ке го решеше овој криминал по брза постапка , во право си , поглупо од македонче нема , пушти сеа бурекот и свршувај

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Што рече генералот Ангелов во врска со караулата во Гошинце? Дали го предвиде тој настан? Дали постои сценарио тоа да е креиран случај? И како беа пречекани терористите во една не-држава која на чело стои терорист и убиец?
Прашашето е- кој им дал на тие албанци 2 милиони евра!?

Зошто не го апсат Заев? Па и Верушевски!? Ок, нека бидат уапсени, но нека бидат и оние 50-тина од спротивниот табор кои веќе премногу длабоко нурнале во криминалот. Дали за нив законите и уставот не важат само затоа што под нивна директна директива тие се менуваат?
Патем, против Заев се водат постапки за она наводно подмитурање и веќе има добиено 3 процедури. Што има провив твојот Груевски? Апсолутно ништо, и од тука извира народното незадоволство. Ако јас прекршам одреден Закон, правно одгововарам, а ако одреден политичар (а во овој случај станува збор за организиран криминал) направи прекршок- тој е аболициран. И како вака се развива правниот поредок?

И што има друго против Заев? Лажен сведок кој е пуштен на слобода!? Мене баш ме интересира за која странска служба работел/дејствувал, затоа што тоа беше дел од неговата изјава-признание и поради тоа беше донесена неговата брза пресуда!? За нормален предмет, обичниот граѓанин во судството чека со месеци, а понекогаш и со години и на крајот пак подедуваат врските и позициите......

Во оваа шаховска партија, според тебе, кој ќе победи, а кој ќе изгуби? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom