Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ДУИ поднесе листи за набљудувачи на изборите.
Одлично, ќе остварат голема победа на изборите. 90 пратеници за ДПМНЕ, 30 за ДУИ и ДПА, и санкции за Грујо. За секого по нешто.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.299
Поени од реакции
15.451
samo da dolovam kolku vredi slikava sto ne e potkrepena so dokazi.
Mi e nezgodno da postiram tugji sliki od fb od samata proslava na diplomiranjeto i zaposluvanjeto. Inače lično se znam so lugjeto i so samata obvinitelka, i iskreno mnogu ja cenam kakk profesionalec, i zatoa nema da navleguvam vo detali za nejzinata familija, koja patem vo izminatite 30-40 godini ima napraveno dokažani dalaveri poveće i od tie što im se pripišuva na "familijata" . No pak će kažam taa e mnogu različna od niv i zatoa će ja počituvam bez da vadam drug prljav veš

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Обвинителката имала напраено поише криминалии од фамилијата.
- ова е веќе на ниво на - Крпач го изрешета комбето, па се самоуби заради СЈО шо го малтретирало.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.299
Поени од реакции
15.451
Обвинителката имала напраено поише криминалии од фамилијата.
- ова е веќе на ниво на - Крпач го изрешета комбето, па се самоуби заради СЈО шо го малтретирало.
Ne me razbra, čitaj podobro. Nejzinata familija ima napraveno takvi raboti, a taa ima perfekna kariera bez niedna damka. Prav profesionalec. Toa što si gi vraboti najbliskite.......makedonska rabota(balkanska)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.220
Поени од реакции
34.812
Му излезе дoбрa приликa нa Али убaвo дa се испaзaри.
А што мислиш дека сите прават во моментов... Работат за добробитта на граѓаните, за правдата и владеењето на законот на правото? :cautious:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Одлично, ќе остварат голема победа на изборите. 90 пратеници за ДПМНЕ, 30 за ДУИ и ДПА, и санкции за Грујо. За секого по нешто.
Големо чудо ако на Грујо му лепнат санкции. Ко нами нешто тоа да ни менува.[DOUBLEPOST=1462285864][/DOUBLEPOST]
поткрепуваш, божем некој нормален ги есапи писанијата на овие изроди предавнички.
Јел то причаш о издајицима отаџбине? :)[DOUBLEPOST=1462285911][/DOUBLEPOST]
Му излезе дoбрa приликa нa Али убaвo дa се испaзaри.
Или бил притиснат?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Така е. Ко преживи причаче. Вежбај фрлање зарој.
Зошто збориш српски? На македонски не моеш да се изразуваш?

Ќе му ги замрзнеле сметките во еу кои веројатно и ги нема :) Се загрижив ептен :)

J

joe.b

Гостин
Да не тупам, ама тешко ова за прехранување...
За 15 коприви -150 евра казна
Пензија 12,000, сопругата пензија 10,000 , синот и снаата вкупни примања 44,000 вкупни примања 66,000 МКД НЕТО месечно за 4 члена фамилија (ја видов темата и се заинтересирав па го најдов и видов предметот). Не викам дека е праведно ова што му го прават на човеков кој е чесен во неговите 70 години нема казна за паркирање. Ама размисли малце, пазарџиите кои се на тезги, кои не земаат никаква пензија, туку работат на стари години црнчат, имаат огромни ниви, плаќаат данок годишен за тие ниви што ги работат, да не ги спомнувам трошоците за ,сеење, садење, одржавање, прскање, механизација, наводнување плус плаќаат данок на УЈП годишен за спечаленото на тезга, плус месечна кирија за тезгата која ја држат, плус данок кај баждарџиите на Скопски пазар. Па сеа ти прерачунај, човеков колку-толку материјално е обезбеден, а им го зема лебот на тие што се бават со таа работа со години наназад.
. Ни ваму ни таму сум со мислењево, од една страна го жалам човеков се гледа и се познава поштен човек, од друга страна па ми е жал и за луѓето што со години се бават со оваа работа и што све легално работат а не можат да извадат денеска за тезгата да ја платат на крај на месец. бидејќи дивите пазарџии се на самиот влез на пазарот и што би рекле ``им ја земаат работата``

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
ЛИДЕРИШТЕ!

http://www.libertas.mk/video-zaev-ke-se-zhalime-se-do-strazbur-makedonija-mora-da-ja-vrati-pravnata-drzhava/

Етикетирајте медиумски хајки за измислен криминал, уште тоа ви остана. Вистината е како шило боде и боде. Бавно но сигурно.
Лидериште со 4% поддршка. Разбирливо зошто бега од избори.[DOUBLEPOST=1462286608][/DOUBLEPOST]
Да не тупам, ама тешко ова за прехранување...
За 15 коприви -150 евра казна
Заштита од нелегална конкуренција?

Нели сакаме еуропски закони?

M

macgowan

Гостин
Зошто збориш српски? На македонски не моеш да се изразуваш?

Ќе му ги замрзнеле сметките во еу кои веројатно и ги нема :) Се загрижив ептен :)
Се извинувам за неМакедонскиот. Тоа од странските служби и канвас, плус дете сум на комунизмот и растев со паролата „Док је Тита, биче и вискија!“ :), парола која ја зеде и препеа хер Протогер и убо си ја терате гледам. Наздравје.
Инаку, вистина е дека Пастиро нема сметки во ЕУ, ќе да има во задграничните комитети на дрпмне во Белизе, Сао Томе и непринципе итн.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom