Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Муабетов ти вришти. Зошто тешко на тие чии родители се разведени? Затоа што гледаат дека родителите им се посреќни разделени отколку заедно? Јас не знам што им се чини на оние чии родители се заедно, којзнае што си мислат и како ги гледаат оние деца кои пораснале со еден родител, боже како монструми да се.Trancer4e напиша:Gadna rabota! Bog da 4uva od takva stfar.......tesko na tie so im se razvedeni roditelite......
Не можеше нешто попаметно да кажеш? На форумов има такви деца и сега кога ти ги читаат "зборовите" што мислиш, убаво им е ним? Наместо да охрабруваш, ти обратно.Trancer4e напиша:Gadna rabota! Bog da 4uva od takva stfar.......tesko na tie so im se razvedeni roditelite......
city напиша:Доста комплексна и болна тема. Развод-особено ако се случува о оние години кога детето разбира, но не се.Самиот развод може да предизвика, болка,трауми...кај детето. Особено ако е проследен претходно со расправии,тепачки, тоа е уште поголема малтретажа и траума.Искрено не ги сфаќам родителите како можат сето ова да им го направат на своите деца.
Не сакам да земам примери, но морам...имам еден другар на кој родителите му се разведоа пред 7-8, тој е сега IVта година средно сеуште кај него се чувствуваат последиците и трамаумите кои се многу изразени.Од време на време му се јавуваат и одредени психолошки проблеми кога ќе му се повторат сеќавањата од сето тоа.
Според мене, во брак треба најпрво да се проба неколку години како ќе се одвива бракот, па после да се размислува за проширување на семејството со деца.
Сепак пак ќе кажам мнооогу болна тема...за која мислење не може да се даде во еден пост.
Како не им прават на децата?Па тие последици што им ги нанесуваат не е "правење".Според мене треба да обидат максимално да го задржат бракот како инстутуција. Затоа што не велам дека родителите не патат од тоа. Но, децата особено во онаа "специфична" возраст и те како им се нанесува болка со сето тоа. Јас мислам дека од 100 разводи во 90 можело да се најде компромис,само не се случило тоа поради недоволно залагање од двете страни.bibika напиша:Разводот е нешто што родителите си го прават себе,а не на децата.